09-05-15

Er is iets gekortwiekt ...

 

...en wat kan dat anders zijn dan de laurierhaag rondom het huis.
Ik heb die zelf al een tijdje terug een flink stuk dunner gemaakt maar ik wilde die ook een halve meter lager krijgen. Al wat ik met de grote takkenschaar kon afknippen heb ik gedaan. Maar de dikkere exemplaren zijn met een elektrische takkenschaar gekortwiekt door de klusjesman. Een stevig klusje voorwaar!
Het weer was aanvankelijk ideaal voor zo'n werk niet te warm en niet te veel wind. Maar toen het begon te spetteren en ik het toch maar veiliger vond om te stoppen bracht hij de berg takken naar het recyclage park. Tweemaal over en weer gereden! 
Toen het stopte met regenen,  heeft hij de klus aan de ene kant van het huis volledig afgemaakt. Zelfs het korte stuk aan de straatzijde is gekortwiekt. Nu nog het grootste stuk aan de andere kant van de oprit en dan is de haag rondom zeker een halve meter verlaagd en dunner gemaakt. Het gewone snoeiwerk zal nu zonder op een ladder te moeten klimmen kunnen gedaan worden.

In de groentetuin is alles nog  pril. De uien, sjalotten, radijsjes, spinazie, worteltjes , rode bieten ... beginnen te groeien. De slaplantjes moet ik afdekken anders eten de vogels de malse blaadjes op! De aalbessenstruik (achteraan op de foto) draagt enorm veel bessenrankjes. Nu maar opletten dat de vogels ze niet opeten. 'k Zal niet te lang wachten om er een net  over te gooien.

En nu wat uitrusten...

tuin.jpg

 

18:10 Gepost in tuin | Commentaren (4) | Tags: tuin, klusjesman, snoeien, laurierhaag |

Commentaren

t vraagt veel werk Magda om te kunnen snoepen uit je tuin

Gepost door: fotorantje | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het groentetuintje komt er nog maar aan. Met die koude nachten werd zaaien en planten wat opgeschoven. Het is toch altijd leuk als je een kropje sla uit je eigen tuin kan nemen of gewoon wat peterselie om de soep te verrijken. Intens tuinieren kan niet meer in die kleine groentetuin. Ik heb 18 jaar getuinierd op een stuk grond van 1000m2 waar we met vier tuiniers elk een stukje voor onze rekening namen. Nu doe ik dat niet meer, juist naast de woning wat groenten omdat ik het zo graag doe.
Opa en ik hadden verschillende meningen inzake snoeien in de tuin. Ik wilde alles kort houden ,hij wilde alles laten groeien. Ik heb toch een paar jaar nodig gehad om alles te kortwieken en sommige dingen te verwijderen zoals bomen en de klimop . De haag korter en dunner maken was het laatste in de rij. Nu alles bijhouden zodat het niet opnieuw over mijn hoofd groeit ( met de hulp van de klusjesman )

Gepost door: magda | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

Zeker de netten uithalen Magda, of er blijft niets over van je plantjes. Niets beter dan 'n tomaat of sla uit eigen tuin.
Veel tuinplezier verder, het is nu echt het weer voor vandaag.

Gepost door: greta | 11-05-15

Reageren op dit commentaar

Die haag kan soms veel vergen. die takken worden zo dik en stevig is niet meer toe doen olm met de hand te snoeien. Ziet er weer pico bello uit.

Gepost door: Mieke | 11-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.