16-05-15

Havenfeesten

Gedurende het lange weekend van Hemelvaart zijn er havenfeesten in Blankenberge. Ik was er vandaag naar toe. De dag begon met miezerig weer en je kon een jas goed verdragen maar gedurende de dag klaarde het toch enigszins op en pas tegen de avond nam de wind wat af. Maar al met al was het een mooie dag.

En wat eet je op de havenfeesten? Vis natuurlijk. 's Middag gingen mijn vriendin en ik in een gezellig restaurant een suggestie menu eten. Lekker! kijk maar:

vis1.JPG

vis2.JPG

Het heeft gesmaakt, alleen de graten bleven over van de pladijs !

vis3.JPG

En toen we buiten kwamen was de regen opgehouden .

Morgen meer over de havenfeesten in Blankenberge.

Commentaren

Lekkerrr.. schol! die lust ik ook wel.. maar die garnalen vind ik zonde van de asperges hoor.. geef mij er maar ham bij! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, met garnalen vind ik het lekkerder! Zo vers uit de zee!

Gepost door: magda | 17-05-15

Mmmm... wat ziet eten heerlijk uit. Schol heb ik nooit gegeten. Het ziet inderdaad graat eruit.
Het is ook heel dun deze schol. Er komt niet veel af. Gelukkig is regen opgehouden. Regen is ook niks aan. Leuke foto's serie gemaakt.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry &Jacqueline, schol moet niet onderdoen voor tong. Deze schol was niet dunnetjes hoor en lekker gebakken in goeie boter!. Ik wilde tonen dat ik alles lekker had opgegeten en enkel de graten bleven over ;-)
Ja de regen was bijna spelbreker op die dag ,maar gelukkig draaide alles beter uit dan gedacht.

Gepost door: magda | 17-05-15

Jammie Magda, die asperges blinken hier in mijn oogjes. Ze zijn echt weer heel lekker en die garnituur mag er ook zijn. De pladijs daarentegen die kan mij niet zo bekoren, ik heb daar als kind blijkbaar fobie van opgedaan en ik lust daar maar 1 kant van, de kant met de bollen vind ik een vuile smaak hebben. Ligt volledig aan mij natuurlijk ;-)

Gepost door: Mieke | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de asperges waren van prima kwaliteit en op die manier gepresenteerd vind ik ze het lekkerst. In Blankenberge krijg je levend verse garnalen op je bord hoor!
Ik was voeger ook niet gek op pladijs omwille van dat donkere vel met die stippen op en die kant kon inderdaad een vieze smaak hebben want we moesten als kind ook het vel opeten. Maar als je het vel mooi verwijdert smaak je daar niks van. Probeer het maar eens.

Gepost door: magda | 17-05-15

En maar mens toch!

Gepost door: Benjamín | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,maar lekker dat het was! Ik moet eerlijk bekennen dat ik die avond niks meer gegeten heb. Teveel van het goede op één dag en zeker met al die goeie boter bij de asperges en op de vis!

Gepost door: magda | 17-05-15

Och Magda asperges met verse Noordzeegarnalen dat moet heerlijk gesmaakt hebben. Heb dat recept van Dagelijkse kost", moet je eens zelf klaarmaken, is niet moeilijk en zeker voor herhaling vatbaar.
En voor 'n verse krokant gebakken pladijs, daar ben ik ook voor te vinden, wees gerust.
zonnige groeten

Gepost door: greta | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was een heerlijk maal aan een democratie prijs met dank aan de havenfeesten!! Want het was het suggestiemenu.
Nog een paar weken en ik ga asperges halen in de Kempen!! De dag zelf vers gestoken!! Er zal hier weer gesmoefeld worden. De kinderen zijn er ook zo dol op. Inderdaad heel gemakkelijk zelf klaar te maken en daarenboven kook ik de schillen om er soep van te maken, nog zo'n delicatesse!

Gepost door: magda | 17-05-15

aan die onderste foto te zien , dat je geen verstand hebt van vis te eten ! de helft hangt er nog aan !

Gepost door: mrjean | 25-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.