04-06-15

Blijft het mooi ?

Het zou mooi zijn moest het weer ons een tijdje blijven verwennen met blauwe lucht en zonneschijn! Na een verregende zondag  startte het maandag goed.  De senioren konden onder een stralende zon een hele namiddag petanque spelen. De wind -die toch nog wat scherp uit de hoek kwam-namen we er maar bij. Dinsdag weerom een miezerige dag. Ik heb dan maar de hele dag naai-en verstelwerk gedaan. Ik mag dat dus schrappen van het lijstje " nog te doen".

Gisteren was het ideaal weer om in de tuin te werken. Ik heb rondom de tuin biels ingesmeerd met al de restjes die ik in opa's kast vond. Je merkt het niet eens dat het vooraan een iets ander kleurtje is dan achteraan. Weer een plaatsje meer in de materiaalkast. Ook nog gras afgereden. 

Vandaag moet ik nog een paar biels insmeren want vrienden kwamen onverwacht langs en dan werk je niet meer verder maar wordt het  koffiedrinken en gezellig wat kletsen. En nu nog de kale plekken in de tuin vrij maken van dood gras om er herstelgras in te zaaien. Ik had de verkeerde doos genomen en het gras totaal doodgespoten. Tja met één lettertje verschil kun je dat tegenkomen. Onkruid in gras of onkruid en gras. Rara wat ik gebruikt heb, zucht.

Ik weet dus nog wat doen vandaag!

biels.jpg

De tuin begint aan zijn tweede bloeiperiode, de zomerbloeiers  !

gras.jpg

Ik probeerde die kale plekken af te doen als een hinkelveld, maar dat geloofde niemand !

 

12:29 Gepost in tuin, Vrije tijd | Commentaren (18) | Tags: tuin, biels, gras |

Commentaren

Dan moeten ze maar naar de mooie bloemen kijken, en dat hinkelveld komt met de tijd ook wel in orden.

Gepost door: liliane | 04-06-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het oogt niet mooi, maar daar stoor ik me echt niet aan. Ik heb niet opgelet en als straf moet ik nu herzaaien en dat vraagt wel een beetje werk. En inderdaad ze moeten maar naar de bloemen kijken en niet naar de grond. :-)

Gepost door: magda | 04-06-15

Bij ern tuin hoort altijd wat werk maar ook ern beetje onkruid kan geen kwaad

Gepost door: merel | 04-06-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,akkoord een beetje onkruid kan geen kwaad maar ik wil wèl een grasveld en géén onkruidveld. Een beetje te danken aan buren( niet onze lieve buurtjes) die geen donder geven om hun tuin en alles laten groeien zoals netels, wild gras( dat is heel taai), paardenbloemen, klaver ,madeliefjes ( die laatste zijn heel mooi als ze in massa bloeien ,maar dan heb je gegarandeerd geen gras meer)...

Gepost door: magda | 04-06-15

Hahahaha, zo'n misser als met de onkruidverdelger zou mij ook kunnen gebeuren. Eén ding is zeker, zoiets overkomt je maar 1 keer ;-)
Dat het goede weer maar een tijdje blijft duren want bij mij komen er ook tuinrenovaties aan en liefst wil ik dat er geen oponthoud is door overvloedige regen.

Gepost door: beao | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Bea ,dat zal me zeker maar één keer overkomen. Altijd te haastig hé! En dat goede weer is rond 16 uur al omgeslagen in fikse regenbuien en donder en bliksem!

Gepost door: magda | 05-06-15

jawel hoor ik geloof je direct, k zou zo beginnen hinkelen :-)
je hebt een heel gezellige tuin met veel mooie hoekjes en kantjes!

Gepost door: fotorantje | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,gaan we eens samen hinkelen! Kom het maar vlug eens terug af. De zomerbloeiers beginnen een kleurenpalet in de tuin te maken.

Gepost door: magda | 05-06-15

Haha ik vind het zelf nog wel decoratief staan Magda! De decoratieve eigenschappen worden nog verhoogd door de verschillende formaten van plekken, dus geen zorgen dat komt allemaal wel weer goed.
Hier nadert een dreigend onweer. Ik ga vlug kijken of alles wel goed dicht is, want je weet maar nooit....

Gepost door: greta | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik breek me er heus het hoofd niet over. Niemand heeft een tuin zoals ik ,hahaha! Maar de zoon zegt dat ik zeker opnieuw gras zal moeten zaaien. Ik heb te stevig gespoten !
Het onweer is hier begonnen rond 16 uur en om 17.30uur in alle hevigheid met hagel, regen, bliksem en donder. De hitte was van korte duur .Deze morgen al 32 °.

Gepost door: magda | 05-06-15

je zou je nochtans op je woord geloven Magda....

mijn tuin zal ik vandaag niet moeten sproeien, het is hier helledonker en het regent pijpenstelen

groeten

Gepost door: willy | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik schreef het al bij Greta.Het onweer startte omstreeks 16 uur en nu is het 18 uur en het is al donker met hevig onweer en alles erop en eraan. De tuin en de moestuin hebben nu water in overvloed ! Bespaart me wel een gietronde :-)

Gepost door: magda | 05-06-15

Je moet je geen zorgen maken, Magda. Je kan ze haast niet zien, die kale plekken in het gras. En het heeft bovendien iets "kunstig".
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,zo had ik het nog niet bekeken. In het vervolg zeg ik dat ik kunstwerken maak in mijn tuin. Wie weet krijgt het navolging. Ik zou er best een patent op vragen zeker ?

Gepost door: magda | 05-06-15

Het heeft wel iets... heel kunstig...

Gepost door: Gidsjoris | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, de uitleg van Fluwijn bevalt me wel: ik maak van nu voort enkel nog kunstwerken in mijn tuin. Misschien kan ik eens cirkels gras laten groeien naast die kale plekken ,hahaha!

Gepost door: magda | 05-06-15

De magische ringen in de tuin van Magda,het heeft iets ;)
Lieve groetjes Omaatje.

Gepost door: Omaatje | 05-06-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje, o ja magische ringen zoals die mysterieuze graancirkels!! Groetjes terug !

Gepost door: magda | 05-06-15

De commentaren zijn gesloten.