09-06-15

een poes met vleugels

poes met vleugels.JPG

Van wie deze poes is weet ik niet, maar ze komt af en toe langs. Ze krijgt dan wat eten van me. Ze is wel schuw en ik kan haar niet aaien. Maar ze loopt ook niet weg als ik tegen haar praat terwijl ik rustig een bordje eten neerzet.
Het is een mooie poes met half lang haar. Ze heeft een knik in haar dikke staart wat wel grappig is om zien.

Onlangs kwam ze weer eens langs en toen zag ik twee flappen huid aan weerskanten van haar lichaam hangen. Verleden jaar rond dezelfde periode liep ze met één grote lap huid aan één kant van haar lichaam. Ze had moeite om die mee te torsen en om niet overal aan te haperen. Buurtje en ik wilden de poes "vangen " om naar de dierenarts te gaan. Maar dat lukte ons niet. Na een tijdje was ze die lap kwijt en had ze kort haar en na enige tijd had ze opnieuw een mooie vacht met halflang haar. Dit jaar zag ik haar terug maar deze keer had ze twee kleinere flappen huid hangen.

Na informatie blijkt dat er poezen ( misschien ook nog bij andere dieren) zijn die bij de rui hun vacht verliezen. Ze zijn niet kaal want er staat al heel kort haar onder de flap. De eerste keer was dat toch even schrikken. Als ze loopt flapperen die twee flappen op en neer . Precies twee vleugels!

23:33 Gepost in grappig | Commentaren (8) | Tags: poes, rui, lang haar, huidflappen |

Commentaren

dat wist ik niet Magda...

hopelijk "vliegt" ze de andere kant op (lol)..

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 10-06-15

Reageren op dit commentaar

@Willy ,het is wel een vreemd zicht als je die poes ziet. Ik hoop dat ik een foto kan maken als die twee flappen weg zijn!

Gepost door: magda | 10-06-15

Interessant stukje Magda. Noch nooit daarover gehoord, laat staan het gezien.
Zonnige groeten

Gepost door: greta | 10-06-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik heb dit ook nog nooit gezien, maar buurtje heeft navraag gedaan bij familie (die het kan weten) en daar kijken ze niet van op. Het komt nog voor.
Greta de zon is er wel , maar de noordoosten wind ook. Je moet wel een jasje aantrekken om buiten te lopen!

Gepost door: magda | 10-06-15

Oei....'t zal een tsjoolke zijn. Moest ze regelmatig gekamd worden zou ze waarschijnlijk die vleugels niet krijgen?? Een bizar zicht in ieder geval.

Gepost door: bea | 10-06-15

Reageren op dit commentaar

@Bea ,het kan best zijn dat ze geen huis of thuis heeft , maar ze ziet er in elk geval niet ondervoed uit. En als die vleugels er niet meer zijn, is het zelfs een mooie poes.

Gepost door: magda | 10-06-15

Denk eerlijk gezegd ook dat dit een poes is die niet verzorgd wordt. Langharige poezen moeten elke dag geborsteld of gekamd worden als dat niet gebeurt dan heb je al vlug klitten en die kunnen serieuze afmetingen aannemen ( is een beetje zoals dreadlocks).
Gelukkig krijgt ze bij jou een bakje eten.

Gepost door: Mieke | 10-06-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik weet wat je bedoelt maar het zijn echt geen klitten. Het lijkt op huid die loskomt. Het vreemde is dat ze daaronder niet kaal is maar kort behaard. Deze keer kon ik geen foto maken dat je haar snoet ziet . Maar ze heeft een mooi snoetje en felle ogen. Ik probeer het om een close up te maken maar ik moet echt behoedzaam zijn anders loopt ze een eind weg. Ze is vooral verzot op droog voer. Dat krijgt ze van me en ook een extraatje zoals op de foto. Vis die mijn poes niet meer wilde opeten.

Gepost door: magda | 10-06-15

De commentaren zijn gesloten.