15-06-15

Terug de gewone gang van zaken

Na een paar feestelijke dagen, zonder daarom van een feest te spreken, zijn we terug in ons dagelijkse doen. Het feestelijke van de afgelopen dagen stak voornamelijk in kleine bezoekjes en een massa telefoontjes.

Einde deze maand gaan we al die verjaardagen en het  einde van de examenperiode (met hopelijk alleen maar positieve resultaten) extra vieren met een tuinfeest ( dat wil zeggen als het weer het toelaat anders is het binnenshuis ).

Ik heb ook intens genoten van de tuin. Door de zachtere temperaturen is de tuin precies ontploft en staan veel bloemen plots in bloei. De papavers groeien in overtreffende trap, hoge stevige stengels en reuze bloemkoppen! De gele phlomis staat ineens in volle bloei. Blijkbaar heb ik de rozen goed gesnoeid , ze bloeien overweldigend... De hele tuin is mooi, zelfs het gras met zijn artistieke dorre grasplekken.
Daar heeft Sébastien met zijn tante en nonkel een kegelspel gespeeld toen ze hier gisteren op de koffie waren.

kubbs.jpg

bloemen.jpg

Vandaag was het  petanque namiddag. Gelukkig was de zon er en  zijn de veldjes afgeschermd met een haag want de wind was scherp. Iedereen was uitgelaten. Zou de wind en de zon daar voor iets tussen zitten?

Thuisgekomen was er nog tijd om een uurtje de haag met een grote snoeischaar te lijf te gaan. Ik wil die brede laurierhaag aan de voorkant van het huis voor de helft dunner maken. Ik ben al flink gevorderd. Alle dagen een uurtje en zo geraak ik er wel. Het zijn geen dunne takjes en die snoeischaar weegt ook mèèr dan een klein snoeischaartje... Ik maak wel een foto van mijn vorderingen.

dieren.jpg

Toen was het tijd om het konijn en de twee kippen en de poes van buurtje eten te geven. Dat is telkens een heel leuk moment. De kippen komen al aangerend als ze me zien en horen. Ze willen geaaid worden en lopen  voor mijn voeten en tussen mijn benen tot ik de zak  uitgiet met etensresten, oud brood , worteltjes , melkwied( paardenbloem) die ik ga plukken in de vroegere grote groentetuin...
De poes wil tegen de avond altijd in haar huis en daar krijgt zij dan haar brokjes en nat voer. 's Morgens laat ik haar terug naar buiten gaan.
Maar bij mij thuis zit Vlekje ook al te wachten op haar eten en daarna is het mijn beurt  Lachen  en dan is het aan mij om te doen waar ik zin in heb  oa. om eens op de pc te tokkelen.

 

 

22:05 Gepost in tuin, verjaardag | Commentaren (16) | Tags: verjaardag, tuin, dieren |

Commentaren

Hier is het aftellen voor oma reus en haar kleindochter. Een echt mooie spektakel , en zo indrukwekkend.

Gepost door: liliane | 15-06-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb het gelezen. Dat zou ik graag eens willen zien.

Gepost door: magda | 16-06-15

de bloemen staan prachtig!

Gepost door: fotorantje | 16-06-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is niet zover hé om eens te komen kijken !!!!

Gepost door: magda | 16-06-15

Je dagen zijn weer goed gevuld Magda, maar je ziet dan ook aan het resultaat hoe veel je in de tuin bezig bent. Dikke proficiat hoor het ziet er allemaal super verzorgd uit.

Gepost door: Mieke | 16-06-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, in het voorjaar eens goederin vliegen en dan regelmatig bijhouden. Nu was er wat meer werk omdat het de overgang is van voorjaarsbloeiers naar zomerbloeiers. Ik doe dat ook graag. Dat ontspant me, het hoofd eens leegmaken terwijl je handen werken. En de tuin is nu wel speciaal met al die dorre plekken. Wil je wel geloven dat iedereen het uniek vindt. Hahahaha, resultaat van een verkeerd sproeimiddel gebruikt te hebben.

Gepost door: magda | 16-06-15

Echt een mooi kleurenpallet aan bloemen heb je Magda, en door je vele zorg heb je van je tuin een echte relaxplek weten te maken, waar het heerlijk toeven moet zijn.

Gepost door: greta | 16-06-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, inderdaad ik kan echt genieten op mijn terras achteraan en 's morgens mijn ontbijt aan de achterdeur waar een dientafeltje met twee zetels staan. Maar dan moet er niet teveel van die noordoosten wind zijn. Meestal wordt het aangenaam in de namiddag dan is de wind wat gaan liggen.

Gepost door: magda | 16-06-15

super gezellig is het bij jou, en wat een mooie tuin!

Gepost door: Emily | 16-06-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, het is een doodgewone tuin met veel groen en bloemen. Ik noem het mijn boerentuin, ik heb het niet zo begrepen op perkjes en tuinkamers. Nu het geen straffe winter is geweest groeien zelfs de eenjarige planten terug. Ik heb dus dit jaar niet veel geld moeten uitgeven aan nieuwe planten. En ik geraak ook aan nieuwe planten van buren en kennissen. Ze weten dat ze me daar een plezier meedoen.

Gepost door: magda | 16-06-15

Hallo Magda, toch een tuin die heel goed geschikt is voor een heerlijk feest.

Gepost door: Gidsjoris | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, daar is mijn tuin inderdaad erg geschikt voor ! :-)

Gepost door: magda | 17-06-15

Mooi al die bloemetjes daar bij jou en ja rozen snoeien is wat wel wat werk maar het wordt met liefde gedaan

Gepost door: merel | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, als je een tuin wil vol bloemen moet je er wel wat voor over hebben en als beloning krijg je meer dan één boeket terug!

Gepost door: magda | 17-06-15

Hey Magda, een vraagje, ik wil de link van gidsjoris op mijn blog aanpassen naar zijn nieuwe blog, maar het lukt me niet, bij jou is het gelukt zie ik, wil jij me zeggen hoe ik het moet doen, thx

Gepost door: Emily | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, probeer eens bij mij op de link van Gidsjoris te klikken en kopieer dan zijn site naar jou "lijsten"

Gepost door: magda | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.