17-06-15

de meeuw

meeuw.JPG

Heb je het ook gelezen dat Oostende iets nieuws probeert om de vuilniszakken niet meer te laten openrijten door de meeuwen?  Het gemeentebestuur slaat haken in een paal en daar moeten de bewoners de plastiek zakken aan ophangen. Blijkbaar hebben de meeuwen dan niet de nodige kracht of behendigheid om al vliegend de zakken open te scheuren. Hopelijk is dit een oplossing om de stad proper te houden.
Ik heb zelf al eens gezien bij een bezoek aan Oostende dat een meeuw in zijn vlucht een ijsje meepikte uit de hand van een man . Op de blog van Roy staan er dikwijls foto's van de vraatzucht van de meeuwen!

Toen ik onlangs op een zonnige namiddag op mijn terras zat, hoorde ik de meeuwen boven mijn hoofd krijsen en in cirkels rondvliegen. Dat gebeurt wel meer als het op zee mistig is, dan zakken ze af naar het binnenland. Ik gaf er op dat ogenblik geen aandacht aan. Eén van die meeuwen , een zilvermeeuw, zette zich al krijsend op de nok van buurmans huis. Hij leek zijn soortgenoten te roepen. Opeens vloog die meeuw in duikvlucht voortdurend krijsend door de tuin. Een tweede keer plantte die zich kordaat neer midden in de tuin. Precies een scene uit de film the Birds van Hitchcock. Hij krijsen, ik mijn keel opengezet en weg was die!

De oorzaak van zijn gedrag was een handvol hazelnoten die niet meer lekker waren om op te eten. De merels en eksters deden er zich te goed aan. Ik weet dat ik niets open en bloot mag leggen in de tuin of die veelvraten scheren in duikvlucht door de tuin om de buit binnen te halen. De noten lagen nochtans
tegen een bloemenstruik en niet zo goed zichtbaar maar blijkbaar toch genoeg om een poging te wagen.

Na mijn kreet heb ik de meeuwen niet meer gezien! De merels en eksters en andere kleine vogels( zover die grotere het toelieten) hebben  zich verder kunnen  te goed doen aan de noten!

 

11:01 Gepost in dieren, tuin | Commentaren (16) | Tags: tuin, meeuwen |

Commentaren

de meeuwen in Oostende kunnen bijzonder agressief zijn..

maar of dit gaat helpen , weet ik niet..

ondanks alle verbodsbepalingen zijn er nog mensen die ze voederen..

en de gevels aan de Visserskaai, hangen vol met meeuwenstr...

meeuwen zijn wel beschermd, maar de hygiëne gaat voor mij toch voor

Gepost door: willy | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, de meeuwen zijn echt brutaaltjes en nu ze tegenwoordig in onze buurt rondvliegen ( lange tijd zagen we ze hier niet), hangen de ramen van het huis regelmatig vol met witte strepen stront! Waarom die beesten beschermd zijn snap ik niet goed .Er zijn er zoveel. Begrijp me goed, ik wil ze niet vernietigen . Alleen moet iedereen de discipline hebben om ze niet te voederen. Het worden echte luilakken.

Gepost door: magda | 17-06-15

Je zult het me niet kwalijk nemen als ik er even op wijs dat een Jan van Gent geen meeuw is, maar een aparte soort van zeevogel. Het exemplaar dat op jouw foto te zien is, is een zilvermeeuw.

Gepost door: Benjamín | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin fijn dat je de opmerking maakte. Het was zo'n groot exemplaar dat ik niet dacht aan een zilvermeeuw. Er is inderdaad een groot verschil tussen beide vogels. Dank je wel, ik pas het aan in de tekst!

Gepost door: magda | 17-06-15

Gezien in het journaal ,maar is 't afdoend?
Een mens verschiet zich dood al daar zo'n uiterst luidruchtige volkje plots je tuin binnenkomt. Misschien een idee voor Piet of Jeroen Meus om te proberen ze klaar te maken, wie weet Magda?

Gepost door: greta | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, je schrikt je rot zoals die kunnen krijsen en dan in duikvlucht langs je scheren. Van het verschieten alleen al , ging ik krijsen! hahaha! Oei oeie, Piet en Jeroen zullen zich daar niet aan wagen, het is een beschermd dier!!

Gepost door: magda | 17-06-15

Die meeuw staat daar in elk geval mooi te poseren. Zou niet verwacht hebben van jou Magda dat jij zo'n "schreeuwlelijk" was. Maar gelijk heb je om ze weg te jagen. Als ik hier soms in de zomer 's morgensvroeg Lewis buiten laat dan vliegen ze hier ook met velen tegelijk over mijn hoofd, heb daar ook altijd een akelig gevoel bij.

Gepost door: Mieke | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik schreef het al bij Greta, ik krijste meer van het verschieten . Het is ook een grote vogel en als die zo dicht naast je langs scheren, schreeuw je van het verschieten. Zelfs de andere vogels maken dat ze weg zijn!

Gepost door: magda | 17-06-15

Een dikke dikke merci Magda, ik heb de link van Gidsjoris dank zij jou hint klaar gekregen, nogmaals bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Emily | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik ben blij dat ik je kon helpen!

Gepost door: magda | 17-06-15

Magda, Het zijn vooral de dagtoeristen die de vogels nog voederen denk ik. Zij hebben er dan ook geen overlast van.

Gepost door: liliane | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ja dat kan best zijn , er zijn ook zoveel eetkraampjes in Oostende dicht bij de zee. Dat hebben wij hier niet. Het ergste is hier wel dat de vuilniszakken opengetrokken worden.

Gepost door: magda | 18-06-15

Hahaha, Magda, Oostende zal jou dus moeten vragen om het meeuwen probleem op te lossen, met de slagzin..

Met Magda al roepend in de stad
Zijn de meeuwen het vlug zat .
;-)

Gepost door: roysfoto | 18-06-15

Reageren op dit commentaar

@Hahaha Roy, als er iets aan te verdienen valt wil ik dat best eens proberen! Ik denk dat ik ook krijste uit puur verschot omdat hij zo dicht bij me kwam gevlogen!

Gepost door: magda | 18-06-15

Ook hier moeten wij niet meer onze wekker aanzetten,vroeg uit bed,en zeer laat erin.Dank aan de meeuwen,krijsen dat die doen,zelfs gaat hun gekrijs door de oordopjes heen.Laat je niet doen Magda,en krijs maar terug.
liefs Omaatje;

Gepost door: Omaatje | 19-06-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje ,normaal hebben we tegenwoordig geen erge last meer van de meeuwen, behalve als er stormweer op komst is dan vliegen ze krijsend over en weer. Maar deze dook gewoon in de tuin neer en ik maar verschieten. Ik krijste even hard als die meeuw van verschot. hihihi! In elk geval heeft het geholpen en zag ik daarna geen meeuwen meer.

Gepost door: magda | 19-06-15

De commentaren zijn gesloten.