18-06-15

De catalpa

 

Een tijdje geleden schreef ik dat de mooie Catalpa die er al vele jaren stond en die mijn zoon in het voorjaar  gesnoeid had, per vergissing helemaal is afgezaagd. Letterlijk tot tegen de grond.
Terwijl ik verleden week in de tuin bezig was met" onderhoudswerken" merkte ik een paar vreemde takken op. Ik dacht  "het onkruid groeit hier vlugger dan de bloemen".
Ik was al bezig geweest om spinazie van tussen de bloemen te halen. Eén van de kleinkinderen moet een zakje spinaziezaad laten vallen hebben en nu schiet er overal spinazie uit. Ik heb er zelfs al eens een maaltijd van gemaakt ! En de spinazie die ik in het groentetuintje gezaaid hebt, doet het helemaal niet en de povere stengels met een paar blaadjes heb ik aan het konijn gegeven! Nochtans heb ik veel met de gieter rondgelopen, maar ja niets gaat boven een ferme regenvlaag.
Het leuke aan de "onderhoudswerken" was wel dat ik aan de struikjes met bosaardbeien veel vruchtjes zag. Elk jaar groeien die struikjes groter en dragen ze meer aardbeitjes. Lang geleden woekerden ze zodanig dat ik ze allemaal heb uitgegooid . Maar ik waagde me opnieuw aan een paar struikjes. Ik zal ze  nu beter in de gaten houden.

tuin,catalpa

Ik dwaal af ... die takken met grote bladeren leken echt niet op spinazie . Toen ik de planten errond wat opzij duwde zag ik dat die takken uitlopers waren van de Catalpa. Eén tak was minstens al een halve meter hoog. De andere twee takken waren korter. Nu is het afwachten of er echt een nieuwe Catalpa zal uitgroeien. Ben benieuwd. 


catalpa.JPG

catalpa1.JPG

catalpa2.JPG

22:19 Gepost in tuin | Commentaren (11) | Tags: tuin, catalpa |

Commentaren

werk genoeg in zo'n tuintje maar gelukkig kun je er ook de vruchten van plukken

Gepost door: merel | 18-06-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, er is altijd wel iets te doen in een tuin. Als je het graag doet valt dat niet zwaar, het resultaat is wat telt!

Gepost door: magda | 19-06-15

Dat wordt afwachten..

Gepost door: cuisine celine | 19-06-15

Reageren op dit commentaar

@Ja Celine ik ben ook benieuwd of er uit die jonge scheut terug een stevige Catalpa zal groeien.

Gepost door: magda | 19-06-15

Wat een verrassing! In een tuin valt er toch altijd iets te beleven hé Magda,hou ons op de hoogte.
Liefs Omaatje

Gepost door: Omaatje | 19-06-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje, dat zal ik zeker doen. Ik hoop dat ik evenveel succes heb als jij met je magdaboompje :-)

Gepost door: magda | 19-06-15

Ik heb ook veel van die bosaardbeien, lekker maar je moet se inderdaad goed bijhouden wat ze komen overal uit.

Gepost door: liliane | 19-06-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, je hebt het ook al ervaren. Toen was het een wildernis geworden en heb ik ze allemaal uitgegooid. Maar het ene struikje nu , is al een stevig uit te kluiten gewassen struik geworden. Dus bijhouden zal ik zeker. Ik moet geen wildernis meer hebben. Het is zo leuk dat je regelmatig een handje van die aardbeien kunt plukken hé!

Gepost door: magda | 19-06-15

als dat eens zou kunnen, dan heb je je boom terug

Gepost door: fotorantje | 19-06-15

Reageren op dit commentaar

@Antje dat zou mooi zijn, maar ondertussen heb ik al andere planten gezet en die zal ik dan moeten verplanten. Zo blijf je bezig ,hahaha!

Gepost door: magda | 19-06-15

Zo leuk dat er een verdwaalde stek terug zijn plaats opeist in jouw tuin. Jouw geliefde catalpa krijgt een tweede leven....misschien.

Gepost door: Mieke | 20-06-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.