21-07-15

een sabbat maand

mullerthal.JPG

Schiessentümpel in Mullerthal( juni 2015 )

Het lijkt er op dat ik een sabbatmaand heb genomen en dat is in feite ook wel een beetje zo. Hoewel, het was niet gepland. Begin juni moest ik op half jaarlijkse controle voor mijn ogen. Ik ben nl een kandidaat glaucoom en de oogdruk moet onder controle blijven met dagelijks een paar oogdruppeltjes. Maar deze keer was de druk alarmerend hoog en schreef de oogarts andere medicatie voor. Gezien ik nogal  gemakkelijk reacties maak op medicatie vreesde ik er voor. Mijn vrees werd bevestigd. ( hoge algemene bloeddruk, hartkloppingen,  misselijkheid , duizeligheid,  over het hele lichaam erge gewrichtspijnen en als toppunt verlies van wenkbrauw haar en wimpers). Dus onmiddellijke stop van de nieuwe medicatie, maar de afbouw in mijn lichaam gebeurde  langzaam. Begin juli terug naar de oogarts en toen bleek alles weer in orde te zijn en kan ik verder doen met de "oude" oogdruppels. Wellicht een slechte momentopname die me toch vele ongemakken bezorgde.

Ondertussen beperkte ik het gebruik van de PC en de TV( al kijk ik in de zomer niet erg veel TV) en las ook minder kranten . Kwestie om de ogen rust te gunnen. Ik ging zelfs wat vroeger slapen ipv aan de pc te zitten en dat wil wat zeggen voor iemand die laat in bed kruipt. Waarschijnlijk heeft dit ook alles positieve invloed op de oogdruk teweeg gebracht..
En dan vergeet ik nog dat ik twee dagen uitgeteld was door een hitteslag. Nochtans in de schaduw wat bezig geweest met opruimen in de tuin.

Ik stopte met bloggen toen ik voor vijf dagen naar Luxemburg ging met een bevriend echtpaar en eindigde die sabbat maand met een nieuwe trip naar Luxemburg maar deze keer met de twee kleinzoons. Prachtige tijd gehad ginder bij de Luxemburgse familie.
Tussenin heb ik ook niet stilgezeten, maar dat vernemen jullie hier nog wel.

canyon.JPG

de Canyon in Consdorf  (juli 2015)

Commentaren

Oei Magda, toch maar opletten met glaucoom. Maar je bent blijkbaar in goeie handen bij de oogarts. Maar die nevenwerkingen verwacht een mens toch ook niet direct. Gelukkig is alles nu beter.
Benieuwd naar je "Letzeburgse" avonturen.

Gepost door: Mieke | 21-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik ga al jaren regelmatig naar de oogarts en het was de eerste keer dat er blijkbaar iets mis was. Ze weet nochtans dat ik héél slecht medicatie verdraag want in het begin was het echt zoeken om iets te vinden waarop ik niet zo fel op reageerde. Toen is gebleken dat ik allergisch ben voor bewaarmiddelen in medicatie. Die nevenwerkingen ,ja dat was toch even schrikken. Nu heb ik allerlei testen moeten doen en alles is terug oké,oef!

Gepost door: magda | 21-07-15

Oei.. je wimpers en wenkbrauwen weg? dat is echt wel een vervelende bijwerking dan zeg.. hopelijk groeit het allemaal weer terug! En hopelijk blijf je van die vervelende medicatie bespaard nu.. het klinkt bijna erger dan de kwaal..(hoewel..!)
Die Schiessentümpel.. daar heb ikzelf ook nog wel een fotootje van, van lang geleden toen vriendlief en ik en een zus van mij daar eens in de buurt kampeerden en er een mooie wandeling maakten. Misschien zijn we toen ook wel in die kloof geweest maar dat weet ik niet zeker. Het is daar in Luxemburg in ieder geval prachtig hè.. en als het zulk mooi weer is waan je je veel zuidelijker in Europa. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de haartjes zijn al flink terug gegroeid en een wenkbrauw potlood helpt ook al veel. De medici vinden meestal dat ik psychosomatisch reageer, maar als je al die vervelende symptomen krijgt dan beeld ik me dat toch niet in hé!!Deze medicatie was iets nieuw en ik vernam van mijn apotheker dat er nog iemand die nieuwe medicatie had gekregen en ook zij heeft moeten stoppen al had ze niet zoveel nevenwerkingen zoals ik! Ik was in zekere zin blij om dit te vernemen toen die schat van een apotheker( es)dit tussen haakjes aan me mededeelde. Zij is altijd bekommerd als ze nieuwe medicatie ziet voor mij en ze kijkt ook altijd na of er bewaarmiddelen in zitten. Deze keer keek ze alleen wat bezorgd maar zei niets. Achteraf zei ze "ik vreesde ervoor omdat het zwaar spul is".
Ik vind het zo'n mooie streek en ben er altijd graag naar toe gegaan. D schiessentümpel was dit jaar maar een pover watervalletje ( vanwege de droogte) en de Canyon is niet echt een kloof. Het is de vroegere spoorbedding van een smalspoor treintje die er indertijd reed. Maar daar toon ik later wel foto's van. Die smalle kloven tussen de rotsen liggen meer in de wandelingen van de Mullerthal.

Gepost door: magda | 21-07-15

dat zijn wel heel vervelende bijwerkingen Magda...

bij het lezen van sommige bijsluiters, krijg ik soms de indruk dat er medicamenten zijn
die erger zijn dan de kwaal

maar met glaucoom is het natuurlijk oppassen

groeten

Gepost door: willy | 22-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik durf op voorhand geen bijsluiters lezen en de lettertjes zijn soms zo klein dat je een vergrootglas nodig hebt! Ik heb geen glaucoom tot nu toe maar ik moet wel goed op de oogdruk letten.

Gepost door: magda | 22-07-15

dat is vakantie nemen Magda
die uitstapjes dan
de medicatie met bijwerkingen is wel heel vervelend om nog maar te zwijgen van een zonneslag
gelukkig alles wat beter nu

Gepost door: fotorantje | 22-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik was echt toe aan een echte vakantie en die dagen zijn we daarenboven nog erg verwend geworden door de familie.

Gepost door: magda | 27-07-15

Menslief! Krijg je medicatie en zou je er zowaar nog erger aan toe zijn dan voordien. Gelukkig moet je die pillen nu niet meer nemen en ben je terug aan de beterhand. Toch beangstigend. Doe het maar rustig aan, ogen zijn belangrijker dan de pc.
Luxemburg is klein maar zo mooi. Benieuwd naar uw belevenissen daar ;-)

Gepost door: bea | 22-07-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, de medicatie was erger dan de kwaal ( hoge druk in de ogen) en eer dat uit je lichaam is ,pppfff!

Gepost door: magda | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.