22-07-15

We geraakten met omwegen in Luxemburg...

luxemburg.jpg

Zondag 21 juni reden we naar Luxemburg. Een bevriend echtpaar en ikzelf. Het weer was niet denderend en hoe verder we het land inreden hoe meer we dreigende luchten zagen en af en toe wat gemiezer kregen. Het was niet echt druk op de autowegen en we ondervonden geen hinder van wegeniswerken!

Maar de gps speelde met ons voeten , ik had dat marjanneke liefst van al buiten gesmeten. Zelf vind ik het helemaal niet noodzakelijk om op een autosnelweg met een gps te werken , maar zij waren dat gewoon en volgden blindelings hetgeen marjanneke zei. Gevolg : we misten de afslag naar St Vith en reden pardoes Luik binnen. We hebben de hele stad gezien tot zelf het nieuwe station vooraleer we er uiteindelijk uit geraakten. We geraakten er gewoonweg niet uit omdat marjanneke niet juist werd opgevolgd want de chauffeur sloeg veel te vlug naar links of rechts af en marjanneke moest zich dan opnieuw herstellen. Als straf hebben we alle dorpen van Brabant Wallon gezien vooraleer we terug op de juiste autostrade zaten. Het scheelde niet veel of ik werd echt wagenziek.
Het positieve is : dat we onooglijke kleine , mooie en  mysterieuze dorpjes hebben gezien waar we anders nooit zouden langs- of doorrijden!

Opgelucht reden we daarna probleemloos tot de Duitse grens waar marjanneke ons tot mijn opperste verbazing onmiddellijk rechts deed afslaan. We moesten de autostrade volgen tot vòòr Bitburg en dan zouden we op amper 20 minuten  in Echternach staan. Niet dus , we hebben anderhalf uur de Eifel doorkruist en geraakten er niet. Omleiding en nog eens omleiding. Tot we op een gegeven ogenblik in een dorp uitstapten en vroegen waarom we door het dorp niet mochten. Bleek toch wel dat er juist die dag in het hele Eifelgebied een autoloze zondag was!!!
Dat kon ons marjanneke natuurlijk niet weten en ze bleef maar zeggen rechtsomkeer maken en die weg ...en die weg volgen... Uiteindelijk reden we terug naar de autostrade richting Bitburg en van daaruit  waren we in 20 minuten in Echternach.
Het positieve : we hebben het mooie Eifelgebied kunnen bewonderen!!!

Enne ...marjanneke is voor de duur van onze vakantie zelf op vakantie mogen gaan!!

luxemburgbis.jpg

Het hotel in Berdorf is aangesloten bij de Silence hotels. Je kon het letterlijk nemen want het lag tegen een bos en een eindje verwijderd van het centrum van Berdorf. Een paar dagen ervoor was de eigenaresse van het hotel uitgewuifd. De zaak is overgenomen door een Aziatische hotelketen. In het hele hotel waren er prachtige boeketten terug te vinden  en vòòr het hotel stonden nog de tenten waar het feest had plaats gehad.

luxemburg2.jpg

Door de recente wissel van eigenaar konden we die avond niet eten in het hotel en trokken we naar Echternach.
Er was wel geen zon  maar het was warm . Het hele stadje was in feeststemming. In de verkeersvrije hoofdstraat zaten de terrasjes vol en overal werd er muziek gespeeld.

luxemburg1.jpg

Bij navraag bleek dat het die dag het Internationale Feest van de Muziek was.

luxemburg3.jpg

Op het grote plein stonden er eet- en dranktentjes...

luxemburg4.jpg

...en werd er niet alleen gezongen maar waren er ook volksdans optredens

luxemburg5.jpg

Zelf zochten we op een buitenterras een plaatsje en werden we vergast op een driegangen menu aan een miniprijs omdat het een feestelijke dag was!

eten1.jpg

Het was allang donker toen we terug naar het hotel in Berdorf reden.

Commentaren

Marjanneke liet jullie een extra stukje wereld zien :D Wel geluk met dat muzikaal feest, als dat geen aangename verwelkoming was na die langdurige reis.

Gepost door: bea | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, wat is anderhalf uur vertraging ...we waren toch AL op vakantie van het moment dat we de voordeur achter ons dichttrokken. Ja dat feest die eerste avond deed ons de lange uren autorijden vlug vergeten.

Gepost door: magda | 23-07-15

Wouw jullie hebben echt leuk gehad. Wat is daar mooi. Lekker eten erbij. Het ziet daar goed uit. Veel te zien.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry en Jacqueline , het is echt een mooi land en voor iemand van de kust zijn die glooiende landschappen en de bossen heerlijk. Het is ook het land waar mijn man vandaan kwam. Helaas kan hij er niet meer bij zijn.

Gepost door: magda | 23-07-15

Marjanneke kan ook wel eens een mindere dag hebben of oververmoeid zijn...

hopelijk heeft de vakantie haar goed gedaan..

sfeervolle beelden uit Echternach Magda

groeten

Gepost door: willy | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik denk dat die vrienden hun Marjanneke niet goed hebben ingesteld . Het kon maar zo onlogisch zijn hetgeen ze zei. Gelukkig heeft de man beseft dat ik beter de weg kende dan zijn marjanneke! Ze heeft de rest van de vakantie mogen zwijgen,hahaha!

Gepost door: magda | 23-07-15

Magda, ik heb hier een kleinzoon te logeren die telkens zegt "oma aan elk negatief ding is er een positieve kant", wel Magda jullie hebben in elk geval een aantal negatieve weten om te buigen in schitterende positieve dingen.

Gepost door: Mieke | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ach het zou toch niet helpen om te blijven zaniken, je kunt er maar het beste van maken. En het is ook zo dat we zowel Brabant Wallon en de Eifel hebben gezien en we het nog mooi vonden op de koop toe.

Gepost door: magda | 23-07-15

prachtig zeg echt heel mooi reeks is dit en heerlijk om deze streek te zien
groetes antony

Gepost door: antony | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antony, wat fijn dat je weer langskomt! Terug aan het bloggen? ik kom even langs hoor.

Gepost door: magda | 23-07-15

Die gps was méér aan vakantie dan jullie hahaha!
't Is daar mooi hè.. veel te lang geleden dat ik nog eens in Luxemburg was.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb mijn hart verloren aan dit land, letterlijk en figuurlijk :-). De gezondheid van opa liet allang niet meer toe dat we die reis naar zijn geboortestreek deden. Ik pak de draad weer op en het weerzien met de drie kinderen van zijn zuster is o zo hartelijk. Zelfs mijn vrienden waren er erg welkom, voor hen was het 30 jaar geleden dat ze nog in die streek waren!

Gepost door: magda | 23-07-15

Alles waar te voorstaat is slecht, behalve tevreden, en dat zijn jullie blijkbaar wel.
ps,bij mijn zus noemt Marjanneke, Carmen :)

Gepost door: Liliane | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@ Liliane ja de ene" te" is de andere niet maar tevreden waren wij ! Een gps is goed maar alles letterlijk volgen is niet goed. Dat hebben we nu ondervonden. Want een autoloze zondag is in de planning niet voorzien hé! Met een beetje gezond verstand kom je er ook en zeker in Luxemburg waar ze met wegwijzer om je oren slaan!

Gepost door: magda | 23-07-15

amai met Marjanneke mee is het echt op avontuur gaan :-)
mooi hotel
en heel sfeervol daar in t stadje

Gepost door: fotorantje | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , Marjanneke had blijkbaar haar beste dag niet. Ze speelde met ons voeten, hahaha!
Ja die eerste avond was het erg druk en heel stemmig in Echternach naar aanleiding van het internationale muziekfeest voor de Jeugd. Het was ook de enige avond dat het zolang warm bleef en iedereen op de terrasjes kon blijven zitten. De andere avonden werd het al vroeg frisjes.

Gepost door: magda | 27-07-15

De commentaren zijn gesloten.