23-07-15

Naar de Perecop

Toen we de andere morgen de gordijnen opentrokken zag het er grijs en regenachtig uit. We lieten ons niet kennen en reden naar de rand van Berdorf waar we een wandeling zouden doen naar de Perecop( een rotsformatie). We startten aan de Hollay( door mensenhanden uitgeholde  rotsen. Hier werden molenstenen uitgehakt. Tegenwoordig wordt het gebruikt als openlucht theater)
We wandelden gedurende anderhalf uur door een prachtig stuk natuur tot we aan de Perecop uitkwamen. We hebben die niet beklommen want we moesten ook nog eens anderhalf uur terugwandelen naar de auto. Tot overmaat van ramp begon het te miezeren en we zouden nooit op tijd zijn bij de familie die ons voor het middagmaal in het nabijgelegen Scheidgen verwachtten. En het hele eind terug was een stijgende weg, ik zei dat ik autostop ging doen en toen ik een auto hoorde aankomen draaide ik me vlug om  en zwaaide met de duim omhoog. Een witte camionette kwam er aan en trok de remmen dicht. Twee Heinzelmännerchen ( kabouters ) zaten in de auto en vroegen waarmee ze ons konden helpen. In mijn beste Duits vroeg ik of ze ons niet tot aan de rand van Berdorf waar onze auto stond wilden meenemen ." Bitte steigen sie ein" en vijf minuutjes later en wat over en weer gebabbel stapten we uit niet zover waar de auto( op het einde van een veld bij de ingang van de Hollay) geparkeerd stond. Ik heb die twee mannen nog gezegd dat ze van mij vrij kregen omdat ze hun goede daad voor die dag hadden gedaan, hahaha!

perecop.jpg

perecop1.jpg

perecopz.jpg

perecop3.JPG

perecop4.JPG

Na anderhalf uur het laatste brugje oversteken...

perecop5.JPG

en kregen we zicht op de Perekop.

perecop6.JPG

Nog even een foto van de Kabouters en weg reden ze !( Hun taak is kleine karweitjes opknappen bij mensen boven de 65 jaar die een aanvraag moeten doen bij de gemeente)

perecop7.jpg

We staken de straat over en wandelden langs graanvelden vol korenbloemen  naar de parking aan de rand van het bos waar de auto stond.

perecop8.jpg

We waren op tijd bij de familie dank zij de kabouters! Dat het toen hard begon te regenen voor de rest van de dag deerde ons niet want we hadden veel bij te vertellen !
Wat wel jammer was voor al de festiviteiten die er die avond gepland waren oa in Echternach op de vooravond van de nationale feestdag! Letterlijk in het water gevallen.

Commentaren

mooie wandeling in het bos en reddende kabouters :-)
adembenemend zoveel korenbloemen samen

Gepost door: fotorantje | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, zover het oog reikte zag je de korenvelden met dat mooie blauw van de korenbloemen. Lief hé van die kabouters om ons mee te nemen!

Gepost door: magda | 24-07-15

Tja.. als kaboutertjes al geen helpende hand toesteken, dan weet ik het ook niet meer hoor! :-)))
Héérlijk wandelen in de buurt van Berdorf.. je kon er vroeger ook klimmen (toen werden er vaak cursussen gehouden in Berdorf ipv in Sy).. weet niet of die rotsen daar nog open zijn.
De korenbloem is terug in opkomst.. na járen ze bijna niet meer gezien te hebben zie je ze nu gelukkig weer steeds vaker. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de rotswanden van de "Wanterbaach" in Berdorf ,daar wordt nog geklommen! De korenbloemen zijn inderdaad overal aan een opgang bezig maar daar was het echt héél opvallend.

Gepost door: magda | 24-07-15

Autostop....ik weet niet of ik dat zou durven :-) Het zien er niet alleen vriendelijke kerels uit, ze waren het ook en jullie waren gered :-) Regen kan een serieuze spelbreker zijn, vooral bij openluchtfestiviteiten.

Gepost door: bea | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, we waren tenslotte met drie volwassen personen. Alleen zou ik het ook niet durven. Ik deed het impulsief omdat ik achter me een auto hoorde. Ik zag die niet want we liepen juist in een bocht. Dat noem ik geluk hebben ,de eerste auto die aankwam en die stopte al! Ik had geen groot decolleté en nog minder een kort rokje aan!hahahah!

Gepost door: magda | 24-07-15

Wat is daar erg mooi om te wandelen. Echt natuurgebied daar. Gelukkig werden jullie gered. Korenbloem is echt heel mooi. Mooie foto's om te genieten.
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry en Jacqueline ,ja het is daar echt een natuurgebied en velen komen om er te mountainbiken ( wat me wel lastig lijkt zo berg op en af) en ook héél veel wandelaars.

Gepost door: magda | 24-07-15

wat een prachtig natuurgebied Magda..

en korenbloemen heb ik nog nauwelijks gezien..

ik ga nu maar terug aan de slag, want mijn kabouters zijn in verlof..

mogelijk naar Luxemburg..

prettige avond

Gepost door: willy | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik had ze beter meegebracht want ik heb vandaag alléén moeten de tuin opruimen en planten vastbinden voor de storm die er zou losbarsten!!

Gepost door: magda | 24-07-15

De commentaren zijn gesloten.