24-07-15

Wandelen naar de Schiessentümpel

De volgende dag reden we in de voormiddag naar Consdorf waar de dochter van opa's zuster woont. Haar man bracht ons naar de startplaats van een wandeling, Consdorfer Millen ( de watermolen van Consdorf)  . De wandeling is een onderdeel van de Mullerthal trail. De wandeling naar de Perecop die we de vorige dag deden hoort ook bij de Mullerthal trail.
Vol goede moed startten drie onervaren wandelaars een redelijk moeilijke wandeling om een paar uur later  toe te komen aan de Schiessentümpel in de Mullerthal. Deze wandeling is niet te onderschatten maar erg  mooi en gevarieerd.
Eén telefoontje naar Consdorf en de neef kwam ons ophalen. Ik geloof niet dat we de moed zouden gehad hebben om het hele eind terug te wandelen tot aan de Condorfer Millen.

Die dag was het de nationale feestdag en ze wilden ons op een etentje trakteren. Blijkbaar gingen alle Luxemburgers die dag uiteten. Nergens nog een plaatsje  te vinden 's middags . Nichtje maakte een stevige vissoep waar menig restaurant aan onze kust jaloers op zou zijn!  Na de stevige vissoep met brood  gingen we weer op stap.
Dat is voor morgen.

mullerthal8.JPG

mullerthal1.JPG

mullerthal2.jpg

mullerthal3.jpg

mullerthal4.jpg

mullerthal5.jpg

mullerthal6.jpg

mullerthal7.jpg

Commentaren

Wat mooi daar om te wandelen. Rotsen is zeker apart om te zien. Watervallen is werkelijk mooi Magda.
Wat fijn dat je neef kon ophalen. Jullie hebben ieder geval genoten.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 25-07-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry & Jacqueline, deze streek wordt ook het Klein Zwitserland genoemd omwille van zijn mooie natuur.

Gepost door: magda | 25-07-15

Oooh.. dit brengt echt herinneringen terug.. die tocht deden wij ook eens, samen met een zus. We waren toen voor een weekendje naar Luxemburg afgereisd, waar zussie ardnas op vakantie was en haar oudste dochter zou in die vakantie jarig zijn ( ze werd 5, dus het was 1998) en we (een oudere zus, vriendlief en ik) gingen haar verrassen door op verjaarsvisite te komen. Maar die zaterdag zijn we eerst gaan wandelen en dat was deze tocht! Leuk om terug te zien hoor.. ik herken er nog veel van. Wij hadden inderdaad wel onze stevige bergwandelschoenen aan.. dat was er wel nodig. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, gelukkig was het er erg droog ,want anders zouden we op die trappen en paadjes uitgegleden zijn. Achteraf vernamen we dat we veel trappen konden vermeden hebben door er gewoon rond te wandelen. Ja zeg, dat stond niet aangeduid en zagen we ook niet. Deze wandeling had ik nog nooit gedaan ,wel een andere die ook vertrok van de Moulin de Consdorf en ook pittig was. Ik heb van die wandeling nu maar een paar foto's uitgepikt. Het was er zo mooi en rustig. Gelukkig heeft de vriend er geen last van gehad ,die heeft nl een knie die hij wat moet sparen!! Die Schiessentümpel had ik al meer gezien ,maar deze keer was het maar een klein watervalletje. Overal was het waterpeil erg laag door de lange droogte.

Gepost door: magda | 25-07-15

wat een prachtig natuurgebied Magda...

het lijkt me wel iets voor geoefende wandelaars...

heel fraaie foto's heb je erbij geplaatst..

groeten

Gepost door: willy | 25-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, al met al viel deze wandeling nog mee. Maar pittig was die wel met treden die bijna twee gewone trappen hoog waren. Maar het was er zo mooi en afwisselend dat we dit er graag hebben bijgenomen. Ik heb veel foto's getrokken , dit is maar ene kleine greep eruit. Ik heb het gedaan met het cannoneke. Ik durfde de grote niet meenemen, de foto's vallen best mee vind ik.

Gepost door: magda | 26-07-15

whaw Magda, goed gedaan, prachtig daar, mooie foto's
niets voor vlaktewandelaars :-))

Gepost door: fotorantje | 25-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, niet voor vlaktewandelaars en je mag ook niet al te veel hoogtevrees hebben! De vriendin was er niet op haar gemak , maar achteraf was ze toch blij dat ze is meegegaan. We deden het op een gezapig tempo met af en toe een rust op de bankjes die er onderweg stonden.

Gepost door: magda | 26-07-15

Mooie plekjes daar
Wij hebben vlak bij ons in de buurt ook een dorp dat Millen heet

Gepost door: merel | 25-07-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,Millen is niet de naam van een dorp maar slaat wel op een watermolen gelegen in Consdorf( bij het begin van de wandeling die we hebben gedaan).

Gepost door: magda | 26-07-15

Je bent weer thuis Magda, maar wel met mooie herinneringen zo te lezen.
Hahaha nu de kabouters, en een tijd geleden je vliegende coiffeur....
Mooi verhaal zeker nog eens overdoen, maar als je de weg kent zou je zelf moeten rijden, meerijden geeft altijd problemen, en als de vermoeidheid bij ons toeslaat gaan wij gewoon slaapplaats zoeken en morgen gaan wij dan verder,want één omleiding en zeker daar, en je g.p.s. meisje is helemaal haar tel kwijt.
groetjessssssssss

Gepost door: greta | 25-07-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ja gemakkelijk gezegd hoor. Maar de man wilde zelf met zijn auto rijden ,een serieuze 4x4. Hij is wel wat eigenzinnig en wilde me niet geloven. Mannen weten het altijd beter hé, ;-)! Dan moet ik bijna 50 jaar over en weer gereden hebben naar Luxemburg en zou de weg dus niet goed kennen, hahaha!! Natuurlijk zijn er in al die jaren veranderingen gebeurd . Héél in het begin moest je nog door veel dorpen rijden maar nu zijn er autowegen. Toen reden we er gemiddeld 6 uur over met één stop onderweg om te eten en naar het toilet te gaan. Het had ook zijn charme want je reed letterlijk dwars door de Ardennen.

Gepost door: magda | 26-07-15

Ja als je naar Luxemburg afreist staat wandelen zeker op het programma. Zoveel moois daar te ontdekken. Zelfs al heb je het al eens gezien, het blijft altijd de moeite waard. Wat kan er nu op tegen een zelfbereide vissoep. Jammie, jullie werden daar wel verwend.

Gepost door: Mieke | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke , we zijn echt verwend geweest door de familie. Hun gastvrijheid was groot en het bevriend echtpaar werd er ook met open armen ontvangen. In die vijf dagen zijn we enkel de eerste avond uit eten gegaan. De andere dagen was er altijd wel één van de twee die per sé wilde dat we bij hen aten of we trokken op hun kosten naar een restaurant, een paar keer was het zowel 's middags als 's avonds uitgebreid eten. Maar we hebben het "afgelopen" met die wandelingen ,hahaha!

Gepost door: magda | 26-07-15

deze wandelingen heb ik ooit allemaal gedaan met mjn leerlingen en met mijn man.de foto's brengen leuke herinneringen naar boven!

Gepost door: anne catherine | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

@Anne Catherine, voor mij zijn het ook leuke herinneringen aan vroeger!

Gepost door: magda | 27-07-15

De commentaren zijn gesloten.