25-07-15

Naar het Kasteel van Beaufort

 

Neef gidst in het Kasteel van Beaufort en na de stevige vissoep reden we naar het Kasteel waar hij zonder verpinken in verschillende talen de mensen vertelt over de geschiedenis van de ruïne maar voornamelijk over het Kasteel en zijn vroegere bewoners. De laatste bewoonster is in 2012 overleden en het Kasteel is nu in handen van de Luxemburgse overheid.  Verleden jaar bezocht ik samen met de twee kleinzoons dit Kasteel.(klik)en (klik).
Toen zijn we niet in de ruïne geweest. Na een gidsbeurt van ongeveer twee uur zagen de jongens het niet meer zitten om nog de ruïne te bezoeken. Dit keer zijn we via de ruïne opgeklommen tot het hedendaagse Kasteel. Mijn vrienden bezochten héél lang geleden de ruïnes en wilden graag het aanpalend kasteel bezoeken.

beaufort.JPG

beaufort1.JPG

beaufort2.JPG

Een hele klim tot bovenaan!

beaufort3.JPG

beaufort.4.JPG

De folterkamer .

beaufort6.JPG

Een enorme binnenkoer.

beaufort7.JPG

Daarna stapten we over een ijzeren paadje van de ruïne naar het Kasteel.Verleden jaar trok ik een heleboel foto's van het Kasteel zelf. Maar wegens teveel bezoekers kon ik geen foto maken van het privé vertrek van de laatste
Kasteelvrouwe . Deze keer wel. Hieronder ziet u de kamer waar ze dagelijks verbleef met haar bureau en het hoekje aan het venster waar ze haar  krant las.Ter illustratie ligt er op de vensterbank een krant en haar leesbril.

beaufort9.JPG

beaufort10.JPG

De grote tuin waar niet enkel rozen bloeien maar waar ook een grote moestuin is, ligt er even mooi bij als vorig jaar.

beaufort11.JPG

beaufort12.JPG

Ik liet me fotograferen op de boomstam in het park van het kasteel waar ik verleden jaar de twee jongens op de foto zette.

beaufort13.JPG

Toen namen neef en nicht ons mee uit eten. Het was een heerlijke maaltijd met een kelner die van grapjes hield en onze avond vrolijk  liet verlopen( Neef en nicht zijn bekenden in dit restaurant). Dank je wel voor deze mooie traktatie!
Omdat de straten in die dorpen niet erg verlicht zijn reden we juist bij het invallen van de duisternis terug naar ons hotel in Berdorf  want Marjanneke wilden we zeker niet wakker maken !

Of we goed geslapen hebben die nacht hoef je niet te vragen.

cecilebis.JPG

 

 

Commentaren

een imposant kasteel dat je heel goed in beeld gebracht hebt Magda..

en Marjanneke zal er niet kwaad voor geweest zijn

prettige zondag

Gepost door: willy | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, de ruines zijn mooi om te zien want ze hebben er werk van gemaakt om het presentabel te maken en het kasteel zelf is prachtig . Elk ogenblik verwacht je de kasteelvrouwe te zien verschijnen. Haar ziel zweeft er nog rond. En bij het verlaten van het kasteel krijg je beneden aan de ingang nog gelegenheid om gratis een cassis likeur te proeven. De drank die indertijd in het kasteel werd gebrouwd. In de logjes van vorig jaar toonde ik de nu niet meer gebruikte ketels waarin het drankje werd gebrouwd.

Gepost door: magda | 26-07-15

een stoere burcht
mooi, je zal daar maar een kamertje hebben en uitkijken op de tuin

Gepost door: fotorantje | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik zou liever in de mooie tuin zitten .Tegen de woonkamer van de kasteelvrouwe is door haar een groot terras aangebouwd en dat ligt een serieus stuk boven de begane grond. Daar heb je een enig zicht op de bossen en de streek errond ( wat indertijd allemaal eigendom was van het kasteel)

Gepost door: magda | 26-07-15

Ik vind kasteel heel mooi Magda. Schaapjes eronder staan is echt werkelijk mooi gezicht. Dit zie je niet vaak. Jullie hebben echt heel leuk gehad. Mooie foto's serie gemaakt.
Fijn zondag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry& Jacqueline, er zijn veel kastelen in Luxemburg ,maar deze is speciaal omdat de ruïnes van het oude kasteel er nog staan en later werd er vlak naast maar op de top van de helling een nieuw kasteel gebouwd( ook al eeuwen oud hoor). De laatste bewoonster is nu 3 jaar geleden gestorven en alles is intact gebleven binnenin en enkel met een gids kun je dit kasteel bezoeken.

Gepost door: magda | 26-07-15

Was weer mooie dag Magda, een eigen gids hebben, dan kan je gidsbeurt toch niet meer stuk. Prachtig kasteel en een wel heel verzorgde tuin, dat kan zeker jouw goedkeuring wegdragen :-))

Gepost door: Mieke | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, inderdaad die tuin is prachtig, als je op de "kliks" duwt dan zie je dat er ook een grote moestuin is die nog steeds wordt onderhouden en gebruikt. De bloementuin blijft verder onderhouden zoals de kasteelvrouwe het wilde. De kasteelbewoners zorgden letterlijk voor hun eigen onderhoud :bakker, schoenmaker, drank brouwen, smid....

Gepost door: magda | 26-07-15

De commentaren zijn gesloten.