26-07-15

halfweg de vakantie...

 

...of toch bijna halfweg zijn we . Tijd om even rond te lopen in de tuin. Gelukkig heb ik dat gedaan toen het niet zo regende en stormde. Echte schade heb ik niet gehad van deze zomerstorm.
Deze morgen leek het stormweer voorbij  maar dat was maar even . Vlak na de middag verdween de zon en begon het weer te regenen en te waaien. De weersvoorspellingen deugen niet voor de komende dagen...

In de tuin viel de schade al bij al nog mee. Ik had mijn voorzorgen genomen en de stokrozen samengebonden tegen een grote stok. Ook de meeste zonnebloemen had ik steun gegeven. 
 De zonnebloemen kregen last van de droogte en de hortensia's eveneens. Alleen een aantal hoge dillestruiken waren geknakt. De tuin lag bezaaid met rozenblaadjes en de treurwilg heeft een pak dorre blaadjes rondgestrooid. Tja die had al last van de droogte en het hemelwater was welkom. De doorlevende reukerwten( doorlevende geuren niet) hebben nog nooit zo massaal gebloeid als dit jaar. Blijkbaar hebben die niet zoveel water nodig. De kleine trosrozen hangen door, zo zwaar bloeit die. Maar de klimrozen zijn  uitgewaaid.

Ik probeerde elke avond alle planten water te geven, maar dat is niet hetzelfde als een goeie regenbui. In elk geval scheelt dat een uurtje avondwerk nu het goed heeft geregend.

 

tuin1.jpg

tuin2.jpg

tuin.jpg

22:13 Gepost in tuin | Commentaren (8) | Tags: tuin, zomer, zomerstorm |

Commentaren

Wat heb je heerlijk veel in je tuin: daar houd ik van!! De stokrozen zijn gewoon prachtig die staan daar hun mannetje, zo torenhoog boven de andere beplanting te pronken. Veel werk Magda, maar dan volgt de GROTE beloning een vuurwerk van kleuren en geuren.
Veel tuinplezier

Gepost door: greta | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, de tuin lag er heel kleurrijk bij hoewel toch niet zo uitbundig zoals andere jaren: Het was lang koud, lang droog en dat merk je aan de groei van de planten. Nu hebben ze water gekregen en je ziet alles heropleven , maar de wind is nu grote spelbreker. Aan de andere kant moet ik niet klagen. Door de zachte winter zijn veel eenjarige planten gewoon weer terug beginnen groeien en dat scheelt dan weer veel in de portemonnee!

Gepost door: magda | 27-07-15

het ziet er nog heel kleurrijk uit in je tuin Magda...

de wind en de relatief lage temperaturen laten wel wat sporen na..

maar klagen over de zomer, hoor je mij niet doen

groeten

Gepost door: willy | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, de mensen klagen altijd ,ofwel is het te warm ofwel is het te koud. Wat voor de ene goed is ,is het niet voor de andere. Het is wel een feit dat ik deze zomer minder buiten heb gezeten om te eten of iets anders te doen dan andere jaren. Je waait gewoon weg op het terras ofwel was het te warm om zelfs onder een parasol te zitten. Na die hitteslag ben ik ook wat voorzichtiger geworden. Ik lijk wel gevoeliger dan anders voor hoge temperaturen.

Gepost door: magda | 27-07-15

Het ziet er allemaal nog goed uit hoor Magda, jammer dat het nu zo'n beetje herfstachtig is natuurlijk maar aan de andere kant hebben we toch ook heel veel mooie dagen gehad in juli en augustus moet nog komen dus wie weet.

Gepost door: Mieke | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke,ik klaag niet over de zomer hoor, alleen de felle wind speelt ons hier parten. Bladeren van de bomen, takken gekraakt ,bloemen die vlug hun blaadjes verliezen. Je tuin ligt er nooit afgewerkt bij ,maar daar trek ik me niet zo erg veel van aan ,hoewel ik het wel anders zou willen natuurlijk. Het is ook zo dat zo'n herfstachtig weer er voor zorgt dat je het zomergevoel kwijt geraakt.

Gepost door: magda | 30-07-15

vreemd, k dacht al iets geschreven te hebben
zo mooi fleurig zomers Magda
de bloemen en planten hebben het ook niet altijd gemakkelijk met het weer, stormen doorstaan en hevige warmte, dan weer regenvlagen...

Gepost door: fotorantje | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, zoals je het schrijft is het inderdaad. De bloemen en planten houden niet zo erg van die extreme weersomstandigheden. Alles wat enigszins beschut staat kan er nog mee door . Veel planten heb ik nu al bijgeknipt omdat ze uiteenvallen door de hevige regen en stormwind en die herpakken zich als het weer tenminste wat meewil.

Gepost door: magda | 30-07-15

De commentaren zijn gesloten.