27-07-15

Villa Romana en een BBQ als afsluiter

De volgende morgen- na een heerlijk buffet onbijt -reden we naar Echternach. Ik wilde nog een specialiteit van de streek kopen om mee te nemen naar huis nl Kochkäse( gekookte kaas=zure kwark vermengd met boter, eventueel room en eigeel en zout en meestal gekruid met komijn ). Ik heb dit in mijn jonge jaren daar leren eten en heb er bij ieder bezoek aan de streek meegenomen naar huis ( goed te bewaren in de diepvries).

Daarna reden we even buiten het centrum naar het Meer van Echternach. We bezochten er de overblijfselen van een Romeinse villa. Er is een klein museum aan verbonden maar die was op het ogenblik van ons bezoek gesloten. De ruines zijn mooie gerestaureerd . De heuvelrug in de verte is het begin van de Eifel (Duitsland).

villa romana.jpg

villa romana1.jpg

villa romana2.jpg

Vlakbij is een heel groot meer waar je omheen kunt wandelen en waar er veel aan sport wordt gedaan. Er is ook een hypermoderne jeugdherberg vlak naast het meer.

meer.jpg

Wij wandelden over een vlonderpad aan de rand van het meer en zoals andere toeristen deden was het leuk om te kijken naar de jonge zwanen die samen met hun ouders rondzwommen en leerden duiken.

meer1.jpg

Op de collage hieronder: Een moderne jeugdherberg , hoge palen met koorden verbonden om in te klauteren, leuke overdekte bruggen, bomen waarin mistletoe groeit. Het meer van Echternach is een meer van ongeveer 30 ha . Het  is een recreatiemeer en vrij toegankelijk  en men kan er vissen, zonnebaden, en waterfietsen huren.

meer2.jpg

We hebben niet rond het meer gewandeld,  het was ten eerste tegen de middag en erg warm en ten tweede werden we voor de tweede maal verwacht bij de zoon en diens vrouw van opa's zuster. We waren er al eens de  tweede dag van ons verblijf en nu het onze voorlaatste dag was wilden ze per sé dat we terug kwamen om nog eens samen met hen te eten.
De eerste keer was het te fris om buiten te zitten maar deze keer was het lekker weertje en na het middagmaal dronken we de koffie met zelfgebakken taart op het buitenterras.

Hun tuin is ontzettend groot, bevat een weide, een grote wilde bloementuin, veel kersen- , pruimen-en appelbomen en een grote moestuin . De bossen liggen op vijf minuutjes wandelen van hen vandaan( een onderdeel van de Mullerthal trail die een totale lengte van 112 km telt).

Toen we in de latere namiddag wilden opstappen had neef iets gevonden om ons nog wat langer te laten blijven: petanque spelen. Gezien mijn vrienden en ik regelmatig petanque spelen , wilde hij eens de spelregels leren .
Het was die dag warm tot in de late avond . De bbq werd aangestoken. Uiteindelijk bleven we tot de avond viel en reden we voor het helemaal donker werd hotelwaarts . Een superdagje met mooi weer en héél relax bijpraten met de familie. 

mariepaule.jpg

Commentaren

Dat is verwennerij ten top Magda, die taart zou mij nu toch echt wel smaken. Ziet er super uit. Mooie dagen hebben jullie daar beleefd.

Gepost door: Mieke | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

@ Mieke,nichtje heeft die zelf gebakken! Overheerlijk!

Gepost door: magda | 28-07-15

die taart moest je er voor mij niet meer bij geplaatst hebben Magda..

daar krijg ik nu goesting op..


en van je verblijf in Luxemburg heb je duidelijk genoten..

groeten

Gepost door: willy | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat mag je zeker zeggen. Het kon niet beter en met mijn vrienden klikte het ook want dat is ook leuk dat iedereen tegen iedereen spreekt.

Gepost door: magda | 28-07-15

mooie streek
haha leuk gevonden om je bezoek langer te houden
maar wie wil daar weg, gezelligheid en een prachtige taart

Gepost door: fotorantje | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,gezelligheid en ook zo'n mooi weer. Daarenboven zaten de twee wandelingen van de dag ervoor toch wat in onze benen :-)

Gepost door: magda | 30-07-15

De commentaren zijn gesloten.