29-07-15

stoemp

 

boerekost.JPG

Bij het weer dat we de afgelopen week kennen krijg je zin in wat steviger kost dan slaatjes !
Ik heb stoemp gemaakt .

Aardappelen gekookt , gekruid met peper en zout, met een vork geplet en dan fijngesneden rauwe andijvie eronder geroerd .

Ik heb daarna wat reepjes gerookt spek zachtjes laten uitbakken( niet krokant gebakken) en op de geplette aardappelen met andijvie gelegd en er wat van het spekvet over gegoten.

Nostalgisch ouderwets lekker! mjam,mjam!

22:51 Gepost in voeding | Commentaren (16) | Tags: voedidng, stoemp, andijvie |

Commentaren

Mmm... wat ziet deze eten heerlijk uit. Gisteren hadden wij bloemkool gegeten met gekookte aardappelen. Het is toch rot weer.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&jacqueline, ja bloemkool met aardappelen zal ook wel gesmaakt hebben met zo'n rot weer. Afgelopen nacht heeft het hier hard geregend en flink gedonderd!

Gepost door: magda | 30-07-15

verandering van spijs, doet eten... Magda..

stoemp was een tijdje uit de mode,maar nu is het helemaal terug..

het kan verkeren

groeten

Gepost door: willy | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is lekker en gemakkelijk klaar te maken. En je kunt stoemp op verschillende manieren klaar maken. Normaal doen ze in dit recept een beetje zurkel bij ,maar ik ben niet zo gek op de smaak van zurkel.

Gepost door: magda | 30-07-15

ooh, stoemp! Heerlijk! Ik at het zelfs op Tomorrowland!

Gepost door: cuisine celine | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Celine, eenvoudig en lekker en je kunt op verschillende wijzen stoemp maken. Wat ik ook erg lekker vind is stoemp van wortelen en uien en de aardappelen wat smeuig gemaakt met wat kippenbouillon.

Gepost door: magda | 30-07-15

Je doet me er zin in krijgen Magda is zo lekker

Gepost door: Merel | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, haast je maar om een stoemp schotel te maken want ze voorspellen "slaatjesweer" de komende dagen.

Gepost door: magda | 30-07-15

Het slechte en koude weer van nu dezer dagen, vergeet je direct bij zo'n bord Magda
groetjesssssssss

Gepost door: greta | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat vond ik ook en ipv van een slaatje maken ,gooide ik de sla in de gestampte patatten ,hahaha!

Gepost door: magda | 30-07-15

Wij kregen dat op kinderkamp, maar dan werd het stimepstamp genoemd.. en zat er ook piccalilly en zure uitjes door.. heerlijk vond ik het! Maar vriendlief vindt het maar zozo hehe. Wat betreft wintergerechten dezer dagen.. jawel hoor, wij zaten gisteren aan de bruine bonen met spekjes.. zélf eet ik er dan nog graag sla door! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, je brengt me op een idee, ik ben gek op piccalilly. De volgende keer draai ik dat er door samen met zure uitjes!! Maar eerst nog wat wachten want we krijgen weer een "hittegolf" volgens de weersvoorspellingen:-)

Gepost door: magda | 30-07-15

ja soms kan je die rauwkost eens moe worden :-)

Gepost door: fotorantje | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, wel ik kwam op het idee om stoemp te maken , teneerste omdat ik de slaatjes wat beu was en ten tweede omdat het buiten precies herfstweer was.

Gepost door: magda | 30-07-15

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Magda, een geslaagd receptje op een zomerse herfstdag. Zal zeker lekker geweest zijn. Het water komt me bij het zien al in de mond.

Gepost door: Mieke | 31-07-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het smaakte zo dat ik bijna mijn bord ook op at ,hahaha!

Gepost door: magda | 31-07-15

De commentaren zijn gesloten.