31-07-15

even de grens over...

Ik had van een Hollandse vriendin een cadeaubon gekregen voor mijn verjaardag. Te besteden in de C&A in Sluis. Ze wist dat ik daar af en toe eens binnenwip als ik in Sluis kom. We waren al half juli en het werd tijd om die cadeaubon eens te verzilveren. Mijn petanque maatje en ik reden op een zondagnamiddag met de fiets naar Sluis. Ik mijd zoveel als mogelijk om op een zondag naar Sluis te gaan, maar er was redelijk veel wind en erg ver wilden we niet fietsen. Naar de avond toe waren de weersvoorspellingen ook al niet denderend. Dus werd het Sluis, twintig minuutjes fietsen en we waren er.

Sluis was bomvol! Parkings die volzet waren , ontelbare zware motors , fietsen die overal geparkeerd stonden en een mensenmassa. Wij zetten onze fietsen tegen een balustrade bij het kanaal , de eendjes zouden onze fietsen wel bewaken.

sluis.jpg

Je zou alleen al naar Sluis gaan voor de mooie en verzorgde bloembakken die er overal staan en hangen.

sluis1.jpg

Hier een deeltje van de parking voor motoren. Daar staat een kapitaal samen geparkeerd! Bomvolle terrasjes en slenterende mensen.

sluis2.jpg

Deze man zorgde voor wat animatie. Jammer dat zijn microfoon het niet deed.

sluis3.jpg

De twee winkelstraten waren auto vrij en je kon er op de koppen lopen.

sluis4.jpg

Deze Bedford had heel wat bekijks...

sluis5.JPG

...maar deze hondjes ook( ik mocht hen fotograferen).

sluis6.JPG

Of ik iets gekocht heb met die cadeaubon? Jaja een zomertopje. Juist de prijs van de cadeaubon. Maar ik bleek nog geld over te hebben? Er was op de zomerafslag nog eens  afslag. Zo heb ik nog een tegoed van ietsje meer dan 2 euro. Zal die gebruiken bij mijn volgend bezoekje aan de  C&A.
Na een kop koffie en een pannenkoek op een vrijgekomen plaatsje op een terras , fietsten we huiswaarts.
We staken alle auto's die Sluis verlieten voorbij  en veel automobilisten wakkerden ons aan en wil je wel geloven dat het hielp om een tandje bij te zetten . Lachen We hadden bij het terugkeren de wind tegen!

20:40 Gepost in vrienden, Vrije tijd | Commentaren (14) | Tags: fietsen, sluis, shoppen |

Commentaren

Leuk dat je van vriendin cadeaubon heeft gekregen. Gelukkig had wat gekocht. Zomer topje kun je maandag weer gebruiken. Ik vind bloembakken echt heel mooi. Het bloeit de hele zomer door. Er staan veel motoren en fietsen daar. Wat is daar heel gezellig buurt. Lekker druk. De groene auto is heel apart te zien. Dit zie je nergens meer. Hondjes vinden dit gezellig. Gelukkig bleef in zijn mandje. Jammer dat zoveel wind stond. Ieder geval heb je genoten. Mooie foto's geworden.
Fijn weekend gewenst.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 31-07-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry& Jacqueline, leuk als je een cadeaubon krijgt en er dan ook iets naar je zin kunt mee kopen.
Sluis heeft een wedstrijd gewonnen als de stad die het mooist is bebloemd. Dat is terecht want het kleine stadje is één en al bloem.
Die dag was het er razend druk en lang zijn we er ook niet gebleven. Cadeaubon opgebruikt en dan weer terug langs stille wegen!

Gepost door: magda | 01-08-15

Jij hebt wel geluk om zo kort bij Sluis te wonen dat je er heen kan fietsen, ben er ooit eens op een daguitstap geweest, gezellig vond ik het en lekkere mosselen.
groetjes

Gepost door: Emily | 01-08-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik mijd Sluis in de namiddag zo veel als mogelijk . Het is er altijd zo druk ,zeker als het mooi weer is. Maar ik ga er graag om bepaalde boodschappen te doen en dan meestal in de voormiddag.

Gepost door: magda | 01-08-15

wat een drukte! t wordt precies erger en erger
leuk iets nieuw te hebben en niks te moeten betalen :-)

Gepost door: fotorantje | 01-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , ja de drukte is er dikwijls enorm en zeker als het te fris is om aan zee te liggen!! Die dag was er veel wind...

Gepost door: magda | 01-08-15

altijd gezellig in Sluis Magda...

20 minuutjes fietsen ..

ook in het terugrijden ?

Gepost door: willy | 01-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy ,hahaha, in het terugrijden ( nochtans tegenwind ) deden we er amper een kwartiertje over. Ja wat wil je met al die aanmoedigingen van de autochauffeurs die we voorbijstaken.

Gepost door: magda | 01-08-15

Er lopen volgens mij altijd meer Vlamingen dan Nederlanders rond in Sluis..! :-)
Maar het ziet er wel gezellig druk uit hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,het is een feite dat je in Sluis geen slenterende Nederlanders ziet. Die vluchten naar de kust ,hahaha!

Gepost door: magda | 01-08-15

Sluis is zeer zeker een elegant en popperig stadje, maar het is mij een raadsel waarom daar massa’s mensen naartoe komen. Wat hoopt men daar te vinden?

Dit commentaartje had ik dus per vergissing op mijn eigen blog neergepoot, maar dat had je al gemerkt, want je hebt het daar van een antwoord voorzien. Een mens kan ermee sukkelen.

Gepost door: Benjamín | 02-08-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , ik vond het best grappig en dat schreef ik ook bij jou. Zolang je niet met je gezondheid sukkelt is het goed :-)

Gepost door: magda | 02-08-15

Allez Magda gaan shoppen in "mijn huis van vertrouwen". Heb er 34 jaar gewerkt en ben nu 2 jaar thuis. Als ik er nu nog kom dan ken ik het bijna niet meer, enfin de collega's, want we waren met een hele resem die ongeveer dezelfde leeftijd hadden vandaar dat ze nu praktisch allemaal gestopt zijn en vervangen door jonge veulens. Leuk fietstochtje in elk geval.

Gepost door: Mieke | 03-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, misschien ben ik je nog tegen het lijf gelopen In Brugge , wie weet! Maar sedert er een kleine C&A is in Sluis spring ik daar af en toe eens binnen. Elke week komen er daar nieuwe spullen binnen en die zijn strategisch opgesteld aan weerskanten van de ingang (links voor de mannen en rechts voor de vrouwen). Zo zie je al vlug of er iets tussen zit dat je bevalt( zoals het topje op het volgende logje! )

Gepost door: magda | 03-08-15

De commentaren zijn gesloten.