04-08-15

Vandalen vernielden een bijenkast .

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft een paar jaar terug in de Paulusstraat een stuk braakliggend terrein van 1300 m2 voorbehouden om een educatieve tuin aan te leggen en bijenkasten te plaatsen. Ze hopen zo de uitroeiing van tamme en wilde bijenkolonies tegen te gaan.

Vandalen hebben recent in de Paulusstraat een bijenkast vernield, waardoor de diertjes zijn gevlucht en vermoedelijk gestorven. Het gaat om 20.000 bijen. De politie heeft intussen een oproep gelanceerd om verdachte handelingen in de buurt van bijenkasten te melden.

Hopelijk komen er nieuwe bijen in deze mooie bijentuin.

bijen.JPG

bijen6.JPG

bijen2.JPG

bijen3.JPG

bijen4.JPG

bijen5.JPG

bijen7.JPG

bijen8.JPG

Een hoekje waar je kunt kijken op de bijentuin.

bijen10.JPG

21:55 Gepost in dieren | Commentaren (12) | Tags: dieren, bijen, bijentuin |

Commentaren

een educatieve tuin met bijenkasten , dat is pas een goed initiatief...Magda

maar zulke vandalenstreken kunnen we missen als de pest...

groeten

Gepost door: willy | 05-08-15

Reageren op dit commentaar

@ Willy, wie houdt zich nu bezig om zo'n initiatief te vernietigen. Alles was mooi gerestaureerd en opgeknapt. Ik heb er op het moment dat ik er was geen enkele bij gezien. Nu maar afwachten. Het ligt wat afgelegen te midden de velden maar vlakbij een redelijk veel gebruikte weg van de Oosthoek naar Knokke-dorp. Geen omwonenden. Dus niemand die het onmiddellijk opmerkt als er daar vernielingen aangericht worden

Gepost door: magda | 05-08-15

Tja.. ik ben van de grote stad hè.. heb al meermaals geschreven ook over alle vernielingen die hier aan de parken gedaan worden.. het is vechten tegen de bierkaai. Het lijkt wel of niemand meer opgevoed wordt tegenwoordig.. het wordt tijd voor een jongerenbelasting voor iedereen die kinderen van die bepaalde leeftijd heeft.. komt er eens een potje om al die vernielingen en het opruimen ervan te kunnen bekostigen. Die jongelui aanpakken heeft meestal toch geen effect.. laat hun ouders (die uiteindelijk toch verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kinderen) dan maar betalen.
(maar wat met de ouders die hun kinderen wél opvoeden? nou, die moeten helaas dan ook betalen, want dat moeten de mensen die hun hónd wél opvoeden hier óók..!) ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is treurig gesteld tegenwoordig. Individueel gaan jongeren zoiets niet doen denk ik,of die moet al erg gestoord zijn. Het is meestal in groep en om stoer te doen dat vandalisme en vernieling gebeurt. Maar om zoiets te doen waar zoveel over geschreven wordt en dat in onze gemeente goed zichtbaar is door grote bloemenvelden en -weiden op de meest uiteenlopende plaatsen, dan weten ze toch ook wel dat een bijentuin een doel heeft. Je kunt er vrij in en uit , straks moeten ze daar nog bewaking invoeren!! Een soort belasting ,tja hoe kun je zoiets invoeren...

Gepost door: magda | 06-08-15

Begrijpe wie begrijpe kan, zo'n mooi initiatief en echt nodig voor de bijenpopulatie in evenwicht te houden. Wie haalt het nu in zijn hoofd om zoiets te vernielen. Vernielzucht is sowieso verwerpelijk.

Gepost door: Mieke | 05-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, zoiets wordt meestal in groep gedaan. Een beetje stoerdoenerij. Het getuigt in elk geval niet van verantwoordelijkheidszin.

Gepost door: magda | 06-08-15

schandalig is dat
als ze weten wie de daders zijn moeten ze die verplichten om les te volgen over de bijen
of te wel mogen de bijen hen even aanvallen haha, ze zullen het wel vlug afleren dan

Gepost door: fotorantje | 06-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het erge is dat er in de gemeente zoveel wordt gedaan om de bijen te helpen. Zo zijn er al verschillende bijenhotels en hele velden vol bijenvriendelijke bloemen. En dan worden al die inspanningen in een handomdraai vernield. Het is uitgebreid in de pers gekomen en hopelijk schrikt het die vandalen toch af om nog dergelijke dingen te doen. Weet je dat er al meer dan één keer gebeurd is dat die zware bloembakken met geraniums( zie volgend postje) vernield worden en niet enkel de bloemen hé!

Gepost door: magda | 06-08-15

Als ik dit lees, heb ik zin om in krachttermen uit te barsten en laat ik het dus maar doen ook: getvermiljardedju!!! Neem het me asjeblieft niet kwalijk.

Gepost door: Benjamín | 06-08-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,toen ik het vernam had ik ook zin om een paar super vloeken uit te schreeuwen. Ik was er verleden jaar met de kleinzoons eens en toen was het nog in een beginstadium. Nu is het echt een grote tuin met veel uitleg op panelen en ingezaaide bloemenvelden. Dus weten die vandalen maar al te goed dat er echt aandacht besteed wordt aan de bijenpopulatie. Leven die jongelui op een andere planeet misschien, in elk geval getuigt het van weinig verstand.

Gepost door: magda | 06-08-15

ik vind dit heel erg en zeker gaat al zo slecht met onze natuur maar kinderen van nu zijn eenmaal zo ,
groetjes antony

Gepost door: antony | 06-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antony, we mogen het niet dulden dat jongeren dit doen ,ze moeten beseffen dat die tuinen er niet voor niets zijn en dat het wèl een bedoeling heeft. Het kwam in de pers en hopelijk hebben die jongeren het gelezen of gehoord.

Gepost door: magda | 06-08-15

De commentaren zijn gesloten.