13-08-15

De drie kleinzoons.

kleinkinderen.jpg

Dinsdag waren de drie kleinzoons  bij oma. Ik had de oudste kleinzoon gevraagd of hij een keertje de dakgoot wilde kuisen zodat ik de komende winter geen problemen zou krijgen bij felle regen. Erg veel vuil lag er niet in de dakgoot maar het was toch wel een knap lastig werkje. Alsmaar ladder op en ladder af om die te verzetten!

De twee andere kleinzoons waren hier ook en wilden zich ook nuttig maken. Cedric snoeide met de heggenschaar alle struiken rondom het huis zodat die er terug gladgeschoren bijstaan.

kleinkinderen1.jpg

Sébastien heeft eerst een hele emmer snijbonen in stukjes gesneden met het onverslijtbaar machientje van mijn ma en daarna nam hij de bladblazer/zuiger en ruimde zo alle snoeisel op!

kleinkinderen2.jpg

Terwijl Cédric in de achtergrond nog struikjes aan het bijwerken was , speelden de jongste en de oudste wat voetbal.
Het was ook een uitstekende gelegenheid om de drie kleinzoons eens samen op de foto te zetten!

Eenmaal het werk klaar was ging de oudste kleinzoon naar huis en reed oma met de twee andere jongens naar de zeedijk om een ijsje bij de Post.
Ik schreef het in een vorig logje al: het begon te spetteren( en het bleef bij spetteren, maar dat konden we niet voorzien) zodat we de kortste weg naar huis verkozen boven een wandeling langs de zee.
Thuisgekomen speelden ze op het terras nog een spelletje Uno en Stratego en konden we ook nog buiten eten want hoewel de lucht zwart zag bleef het bij dreigen .

kleinkinderen3.jpg

Een mooie dag samen met de drie kleinzoons.
Iedereen moe maar tevreden.

Commentaren

Zoals dat oud materiaal maken ze het nu niet meer ;-)
Leuk om je drie kleinzonen bij je te hebben en ze hebben een aardje van hun oma: werkbeesten :-)

Gepost door: bea | 13-08-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat oud materiaal kan niet tippen aan die plastiek molentjes van tegenwoordig. Eén grote snijboon in het machientje en een beetje forceren en de boel spat uiteen. Mijn broer kwam het tegen , die kwam dan altijd het mijne( 't is te zeggen dit van mijn moeder) lenen.
Mijn eigen kinderen waren ook zo en de kleinkinderen nu ook. Wees gerust ze worden niet verplicht hoor . Want een kind dat iets niet wil doen ,laat die maar gerust want ze brengen meer om de hals dan dat ze helpen !

Gepost door: magda | 13-08-15

Bea zei het al: allemaal flinke werkbeesten
gezellig ook zo samen

Gepost door: fotorantje | 13-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja als ze iets doen dan doen ze het goed, maar ze zien dat inderdaad van hun oma. Ik werk samen met hen en dat motiveert een kind . Ze moèten nooit iets doen maar ze mògen iets doen .Daar ligt het grote verschil!! De manier waarop je iets vraagt doet veel.

Gepost door: magda | 13-08-15

Dat heb ik hier thuis laten zien, dat zelfs zulke jonge mensen het kunnen, maar ja Magda:" waar een wil is, is een weg" zegde mijn moeder altijd. Zeldzaam zo'n jongens, ik ken er geen!
groetjesssssssssssssssss

Gepost door: greta | 13-08-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik schreef het al bij Fotorantje ,de manier waarop je iets vraagt doet veel. Ze voelen zich gewaardeerd bij hetgeen ze voor mij doen. Die lange wapper van 20 jaar pakt me dan eens vast en zegt "omaatje als er iets wat ik voor je kan doen, moet je maar bellen hé". De twee andere jongens van 16 1/2 en 12 1/2 vragen zelf of ze iets voor me kunnen doen als ze hier zijn. Aan die leeftijd zijn er al veel die niet eens meer naar hun oma willen gaan. Ergens ben ikzelf ook nog kind gebleven denk ik ,hahaha!

Gepost door: magda | 13-08-15

Reageren op dit commentaar

Wat een verschil met de klein kinderen van mijn maatje. Als ze bij oma zijn liggen ze lang in bed , en dan de hele dag wat hangen. Ik word daar niet goed van maar zeg niets
wat tenslotte zijn ze niet bij mij ( het zo bij mij niet goed komen)

Gepost door: Liliane | 13-08-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, als de kleinkinderen hier zijn dan slapen ze ook lang hoor. Het is tenslotte vakantie. Maar eenmaal uit bed zijn ze vol activiteit! Ik hoop dat ze zo mogen blijven.

Gepost door: magda | 14-08-15

De commentaren zijn gesloten.