14-08-15

Na het stormweer van gisterenavond...

...leek het er vandaag even op dat het mooie weer teruggekeerd was. Maar dat was niet helemaal zo.

Precies vandaag kwam een heel goeie vriendin af en we zouden een flinke wandeling maken naar het Zwin. Daar is niets van in huis gekomen. Je kunt in alle weer en wind wel wandelen, maar zo'n afgelegen wandeling waar je nergens kan schuilen als het regent of onweert  leek ons niet zo aantrekkelijk.
Toen ik haar aan de tram ophaalde reden we eerst naar het sportcentrum Sportoase en het aanpalende Lakeside Paradise. Daar is er altijd animatie en zijn we ook dichter bij de auto moest het opnieuw onweren en water gieten...

pauline.jpg

Tijdens de zomermaanden is er overdag elke tien minuten een tram tussen Knokke en De panne. Dat er veel gereisd wordt met de tram is te merken aan de talloze fietsen die daar geparkeerd staan. Ook de vriendin verkoos om met de tram naar Knokke te komen.

pauline1.jpg

Op het meer was er veel activiteit. Links onder leerden zeilers wat ze moesten doen wanneer het zeil op het water lag en een surfer die in het water gevallen was loopt  "op het water" terug naar de start van de kabelbaan.

pauline2.jpg

Op een plankenvloer naast het meer kun je de bewegingen op het water gade slaan. Er was veel volk om de kabelbaan te gebruiken! Daar gingen we eens  kijken.

pauline3.jpg

Het was rijtje schuiven vooraleer de sporters aan de beurt waren. De vriendin vroeg aan een surfer zijn plank om te tonen hoe groot die wel was! De meesten gebruikten wel twee latten.

pauline4.jpg

Er is een heel mooi clubhuis met een aangelegd strandje ervoor. Door het sombere weer waren er niet zoveel "zonnekloppers"

pauline5.jpg

De bootjes lagen er verlaten bij vandaag. Een jongetje dat van de kabelbaan in het water was gevallen kwam voorzichtig over de "waterweg" terug naar de start. En tegenwoordig is "suppen " in . Een paar dames peddelden voorzichtig over het gladde water.

mosselen.JPG

Het was geen weer om een lange wandeling te maken , want af en toe viel het water met bakken uit de lucht . Maar we lieten ons niet kennen. Zodra het over was droogden we de tuintafel en legden de kussens terug op de zetels en aten onze mosselen met friet buiten op het terras verder , want het was nog altijd 25° en dan zit je toch niet binnen!
Maar bij de koffie  hebben we het opgegeven , de buien kwamen te frequent. In de late namiddag klaarde het op en kregen we zonnig weer, alleen was het helemaal niet meer zo warm. De weersvoorspellingen voor de volgende dagen zijn helemaal niet denderend. Wenkbrauw ophalen

 

pauline6.JPG

En zoals de tekst op het kopje koffie dat we dronken in Sportoase:
we hebben genoten van een fijne dag in elkaars gezelschap.
Het wisselende weer kon ons weinig deren.

 

Commentaren

Waar en met wat voor weer dan ook, als het in goed gezelschap is, is de dag toch wel super! En zo ziet het er ook uit. :-)
Ik herken de moeder van Inge.. ik hoop dat het met beiden goed gaat. Heb Inge leren kennen als een ontzettende lieve meid.. iemand die ik mis nu ze niet meer blogt.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 15-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik leerde Inge kennen door de kleinzoons en op die manier ook Pauline de moeder van Inge toen er grootouders dagen waren in school. Pauline en ik zijn in contact gebleven. Inge en haar gezinnetje stellen het goed. Inge vertoeft regelmatig op FB.

Gepost door: magda | 15-08-15

en of je gelijk had Magda..

onbekend Knokke toon je me en daar word ik curieus van..

van de kusttram maak ik ook regelmatig gebruik, gemakkelijk en je hoeft niet overal naar een parkeerplaats te zoeken of na een wandeling keer ik met de tram terug...

wel jammer van die publiciteit op de ruiten, je ziet bijna niets meer..

prettig weekend

Gepost door: willy | 15-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy,Lakeside en sportoase zijn enorme aanwinsten voor Knokke-Heist ! Het meer en het zwembad liggen vlak bij elkaar. Je moet het echt eens bezoeken. Er is een tearoom en je kunt er snacks eten. Daar kun je door de ramen de brubbel- en andere baden zien en ook de wildwaterbanen. Op het meer zelf is er altijd wel iets te zien want allerlei watersporten worden er gedaan. Er is ook een jeugdherberg. Met de trein rijd je langs het zwembad . Je kunt er echt niet naast kijken. Het is vanaf het treinstation van Knokke te voet gemakkelijk bereikbaar. Wandel dan eens door Duinenwater waar ze een heel nieuw dorp aan het bouwen zijn!

Gepost door: magda | 15-08-15

Die reclame op de trams vind ik knap vervelend. Je ziet praktisch niets meer van het landschap of de steden waar je doorrijdt.

Gepost door: magda | 15-08-15

aah daar stonden we ook hé, bijna onherkenbaar nu het zomer is

Gepost door: fotorantje | 15-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , ja inderdaad maar ondertussen is er al veel meer groen! En ook zijn er nu veel activiteiten. Het was er druk niettegenstaande het tegenvallende weer.

Gepost door: magda | 15-08-15

Leuk dat je vriendin kwam. Jullie hebben een leuke dag gehad. Knokke id daar wel gezellig te doen. Alleen jammer dat weer niet zo mee werkt. Op de meer was daar erg druk geweest. Wat zielig voor de jongen dat in de water gevallen. Clubhuis ziet daar goed uit. Wat leuk voor de kinderen en mensen om te doen. Ieder geval jullie hebben genoten. Leuk om te naar te kijken je foto's.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 16-08-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het was wel niet zo'n mooie dag en we kregen regelmatig een regenvlaag te verwerken , maar als je gezellig kunt bijkletsen is het weer maar bijzaak. Natuurlijk wel jammer van dat weer want de plannen waren om een wandeling naar het Zwin te maken. Maar dat is nogal afgelegen en als het dan regent weet je niet eens waar je kan schuilen. Gelukkig bleef het droog toen we naar dat meer gingen waar de sporters bezig waren.

Gepost door: magda | 17-08-15

Gelijk hadden jullie Magda dat je je van het weer niet echt veel aantrok, jullie hebben je op deze manier best vermaakt.

Gepost door: Mieke | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, aan het weer kun je niet veel veranderen, dus waarom er niet het beste van gemaakt. Ik bekijk de dingen positief hoor!

Gepost door: magda | 26-08-15

De commentaren zijn gesloten.