16-08-15

de A11

 

Terwijl we woensdag stonden te wachten op de fietsers die van Heist moesten komen om dan samen verder te fietsen (neen niet die 150 mannen en vrouwen die van Oostende kwamen), wandelde ik een stukje op het fietspad langs  het Leopoldkanaal. Ver geraakte ik niet want het fietspad is onderbroken door de werken.

Wellicht hebben jullie wel al gehoord van de werken die er in onze streek aan de gang zijn in verband met het aanleggen van de A11 (bekijk het filmpje eens).

Deze werken hebben een grote impact op de hele streek en zullen nog duren tot het najaar van 2017. Er wordt alles aan gedaan om de hinder, die zulke grote werken eenmaal met zich meebrengen, zo laag mogelijk te houden. Maar iedereen begrijpt dat de verkeershinder die bij momenten gigantisch is, maar tijdelijk is. Eenmaal deze werken klaar zijn zullen we weer gezwind over de (nieuwe) wegen kunnen rijden.
De werken gebeuren terzelfdertijd op verschillende plaatsen. Foto's nemen is niet zo eenvoudig omdat je nergens echt dicht bij de werken geraakt . Je kunt er ook nergens parkeren en op sommige plaatsen moet je met een fiets zelfs helemaal omrijden.

Over de twee kanalen Stinker= Schipdonkkanaal en de Blinker= Leopoldkanaal wordt een nieuwe brug aangelegd. Veel van de  typische bomenrijen langs beide kanalen zijn hiervoor geveld. Een voorlopige weg is aangelegd om het materiaal aan te brengen of weg te voeren.

Foto's zeggen niet zoveel maar ik kan jullie verzekeren als je langs de verschillende werven rijdt dan besef je welk een gigantisch werk aan de gang is: tunnels, wegen op palen, enorme klaverbladen, voorlopige wegen om de verkeershinder in te perken , overal grote werfkranen en talloze camions, voortdurend zijn er veranderingen in het verkeer naargelang de werken vorderen. Het is dus altijd oppassen geblazen ...

a11.jpg

a114.JPG

a111.jpg

a112.jpg

a115.JPG

In de verte de spoorlijn die in een grote bocht naar Heist rijdt. Je ziet tussen de bomen ook een kraan, waar de werken voor de A11 verder lopen.

a113.JPG

 

19:10 Gepost in werken | Commentaren (12) | Tags: werken, a11 |

Commentaren

Het word daar de wegen helemaal vernieuwd. Straks word het mooi. Dan moet je helemaal zolang omrijden. Het is zeker vervelend hinder van. Hier in ned is ook zo.
Het is altijd wel vervelend zoiets. Druk bezig daar. Nu regent bij ons. Geen mooi weer. Ik moet ook straks weg.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-08-15

Reageren op dit commentaar

Ferry& Jacqueline, hier is het vandaag ook geen mooi weer. Grijze lucht maar wel droog. Ach die verkeershinder is maar tijdelijk, denk ik dan en daarbij je kunt er toch niets aan veranderen.

Gepost door: magda | 17-08-15

Het is me wat met die omleidingen en werken tegenwoordig. Men stippelt een fietstocht van pakweg 40 km uit en als je thuiskomt heb je er minstens 50 afgelegd.

Gepost door: Benjamín | 17-08-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ja als je iets plant moet je met al die werken die er aan de gang zijn echt wel opletten. Maar de inrichters van de fietstocht hebben het goed gedaan. Ja als je de streek een beetje kent hou je met al die omleidingen wel rekening.

Gepost door: magda | 17-08-15

Problemen voor mensen die niet van de streek zijn, en op je g.p.s. moet je helemaal niet rekenen, want dat kent ze helemaal niet.
Ga even gaan zien door mijn tuin, met al die regen, weer werk Magda, want de bomen beginnen al zachtjes te verkleuren, ja de herfst komt op kousenvoeten eraan.
groetjessssssssss

Gepost door: greta | 17-08-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, de mensen die maar die ene grote weg kennen zijn de dupe natuurlijk. Dan staan ze soms een uur aan te schuiven voor een paar kilometers. Er zijn alternatieven en ik heb al gemerkt dat die de laatste tijd goed aangeduid worden met de fameuze oranje verkeersborden. Alleen durven de mensen die route soms niet nemen en blijkbaar schuiven ze liever aan!
Ja het is al goed merkbaar in de tuin dat de herfst eraan komt. Wat wil je de ene dag grote hitte en vandaag heb ik zelfs deze morgen het vuur aangelegd , zo vochtig voelde het aan in huis.

Gepost door: magda | 17-08-15

Altijd vervelend die grote werken.,. zoals greta ook al schrijft: als je niet uit die buurt komt ben je de pineut. Hopelijk worden de omleggingen goed aangegeven.
Dat soort werkzaamheden zijn eigenlijk alleen leuk voor mensen die ervan houden er naar te gaan kijken..! ;-) Híér zie je bij elke bouwwerf van die mannetjes staan.. handen in de zakken, alleen maar kijkend naar hoe het werk vordert. Daar bij de A11 zien ze steeds een vrouw langs fietsen..! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hahaha je kunt gewoonweg niet dichtbij die werken komen. Sommige werken zijn echt midden in de velden. Dus van een fietster of van die mannetjes hebben ze geen last hoor. En daarenboven zijn er op zoveel plaatsen tegelijk werken voor die A11 aan de gang.

Gepost door: magda | 17-08-15

ik heb daar eens te lang in de file gestaan Magda..

en sindsdien laat ik Knokke links liggen

groeten

Gepost door: willy | 17-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy , je moet de N49 mijden want daar is er echt een flessenhals door die werken voor de A11. Komende van de autostrade E40,rond Maldegem rijden tot op de expresweg en dan de weg naar Eede inslaan en over Aardenburg ,Sluis naar Knokke. Van Eede naar Knokke is het welgeteld 20 minuten rijden. Het kan vlugger maar er zijn snelheidsbeperkingen waar je je maar beter kan aan houden . Op bepaalde plaatsen(bebouwde kom) mag je maar 50 km/uur rijden.

Gepost door: magda | 17-08-15

Ik moet daar ook dikwijls voorbij Magda en ik sta nog versteld van het feit hoe vlug de werken opschieten (geen strenge winter gehad) . De hinder vind ik al bij al ook nogal meevallen, je kan geen omelet maken zonder eieren te breken he wordt wel eens gezegd.

Gepost door: Mieke | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het is inderdaad ongelooflijk hoe die werken vorderen op alle plaatsen tegelijk. De hinder is er vooral tijdens de weekends als er stromen auto's afzakken naar de kust en 's avonds de kust weer verlaten. Er wordt werkelijk alles aan gedaan om de hinder acceptabel te maken. Zo kregen we nu bericht dat er een tijdje geluidshinder zal zijn omdat er opnieuw palen worden geheid op de N 49. Ik word er 's ochtends wakker van! En dan woon ik er niet zo dicht bi , wat moet het dan zijn voor de mensen die in de onmiddellijke omgeving wonen.

Gepost door: magda | 26-08-15

De commentaren zijn gesloten.