19-08-15

Vuurwerk

Deze avond start het vuurwerkfestival . Denemarken mag de spits afbijten. Telkens twee dagen later is er terug vuurwerk op het strand in Duinbergen. De vuurwerkmakers zijn achtereenvolgens Zwitserland, Griekenland , Portugal en de winnaar van vorig jaar nl Belgie zal de reeks afsluiten.

Vandaag waren Sébastien en oma gaan bowlen in Blankenberge met de senioren. Hij deed het beter dan ik :-( . Cédric moest jammer genoeg werken vandaag. Na de bowling reden we naar Duinbergen om ...een ijsje. We kunnen het niet laten als we  in de omgeving van De Post zijn.Lachen We zagen in de bocht van Duinbergen bulldozers af en aan rijden en ook hoogtekranen stonden opgesteld en de muziek klonk al uit de boxen die op de hoogtekranen waren gemonteerd. Het vuurwerk is nl. een klank- en lichtspel . Hoe mooier de muziek past bij het lichtspel hoe meer kans om de winnaar te worden!

vuurwerk.jpg

Ik denk dat een reeks strandkabientjes  plaats moesten ruimen voor het vuurwerkfestival. Zo'n grote vlakte dat er nu vrij was gemaakt!

vuurwerk1.jpg

Veiligheid boven alles.

Grote zandomwallingen zijn gemaakt en zelfs tegen aan de zee is een grote berg zand opgehoopt!

vuurwerk3.jpg

vuurwerk6.JPG

vuurwerk8.jpg

vuurwerk2.jpg

vuurwerk5.JPG

Deze meisjes trekken zich niks aan van de voorbereidingen. Ze zitten op de zandomwalling te genieten van de zee.

vuurwerk7.JPG

21:31 Gepost in Actualiteit, zomer | Commentaren (15) | Tags: zomer, vuurwerk, duinbergen |

Commentaren

prachtig zeg mooi reeks zou ook niet in de buurt willen zijn alles ze het afvuren
was de schow mooi?
groetjes antony

Gepost door: antony | 20-08-15

Reageren op dit commentaar

@ Antony ,een mooi spektakel was het. De hemel vol met vuurwerk!

Gepost door: magda | 20-08-15

Ongelooflijk wat een voorbereiding daar aan vast zit, natuurlijk moet dit duur zijn, maar prachtig is het zeker, vraag mij af wat België gaat doen dit jaar Magda, als je er als beste uitkomt in Monaco, dat betekend toch iets nietwaar. Hoop dat je het hier even schrijft als het kan, ben reuze benieuwd.
groetjessssss

Gepost door: greta | 20-08-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, Denemarken startte al zeer goed. Ik vraag me af wat de anderen er zullen van maken ! Natuurlijk zal ik het vermelden wie dit jaar heeft gewonnen. Nog efkes geduld hé!

Gepost door: magda | 20-08-15

aha t is weer zover
k wist niet dat belgie vorig jaar won

Gepost door: fotorantje | 20-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, verleden jaar heeft Engeland het vuurwerk festival in Knokke gewonnen! Volgens Greta heeft België in Monaco een vuurwerkfestival gewonnen. Ik ben wel benieuwd hoe België als laatste deelnemer dit jaar het zal afbrengen in Knokke

Gepost door: magda | 20-08-15

ik had er geen idee van dat bij het vuurwerk zulke werken nodig waren..

prettige dag Magda

Gepost door: willy | 20-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy , het is eerder toevallig dat we op het strand terecht kwamen. Je weet wel dat ijsje hé, en dat is in de nabijheid van het strand waar het vuurwerk wordt afgeschoten. Ik wist ook niet dat er zo'n grote voorbereidingen aan te pas komen. Maar je ziet dat veiligheid voor alles komt!

Gepost door: magda | 20-08-15

Aha.. het is weer het jaarlijkse vuurwerk.. beetje laat, da's hier met Nieuwjaar hahahahahaa! grapje hoor.. dat stelt niks voor naast zo'n show, waarbij landen hun eer op het spel staat, dus dat moet echt wel spectaculair mooi zijn.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is zeker spektakel om vuurwerk en muziek op elkaar af te stemmen en dat ruim 20 minuten lang. Zelf ben ik nog niet tot aan het strand geweest, maar op een plaatsje niet zover van mijn huis waar we het goed kunnen zien. De wind kwam uit een andere richting en we hoorden de muziek niet goed. Daarna is de hele gemeente een heksenketel van verkeer en dat duurt uren eer het weer kalm wordt! Als het mooi weer is durf ik met de fiets tot aan de zee te rijden om dan zo vlug mogelijk weg te glippen om de stroom van het verkeer voor te zijn.

Gepost door: magda | 20-08-15

Wouw wat ziet veel werk uit. Het is hele klus. Het word grote vuurwerk te zien. Leuk dat daar doen. Lekker genieten daar. Het is nogal wat 20 minuten lang. Pfff....
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-08-15

Reageren op dit commentaar

Oja.. vergeten nog te zeggen. Ik vind je foto's heel interessant om te naar te kijken hoe het doet.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-08-15

@Ferry&Jacqueline ,ik realiseerde me ook niet dat er zoveel voorbereidingen zijn om een vuurwerk van 20 minuten af te steken! Dank voor het compliment over de foto's.

Gepost door: magda | 26-08-15

Dit vuurwerkfestival is jaarlijks een prachtig evenement. Dit jaar kan ik er jammer genoeg niet naar toe maar ik probeer ook altijd 1 of meerdere avonden mee te pikken. Ongelooflijk al dat werk en in een zucht is het voorbij.

Gepost door: Mieke | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,ik ga ook niet naar alle avonden kijken. En ik kijk vanop een afstand want het is waarlijk een overrompeling van kijkers. Het duurt soms uren eer alle verkeer terug uit Knokke is! Weiden worden ter beschikking gesteld om te parkeren en extra trams worden ingelegd. Die brengen je op korte wandelafstand van de plaats waar het vuurwerk wordt afgestoken. Ik ben benieuwd wie zal winnen. Portugal had geen geluk want dinsdag was het hard aan het regenen !!

Gepost door: magda | 26-08-15

De commentaren zijn gesloten.