22-08-15

Krolf en Sincfala

Vandaag kwam de vriendin van Brugge nog eens op bezoek. Ze koos voor  de trein om zeker niet in de file te staan met zo'n hitte. Warm was het zeker vandaag en praktisch geen wind. In de schaduw was het bij mij in de tuin 27°.
Terwijl ik in het station op haar wachtte was er een man die tegen iemand zijn ongenoegen wilde uiten over het " weeral te laat zijn van de trein" Toevallig stond ik naast hem en zo was ik zijn klankbord. Ik hoop dat hij na ons gesprek een beetje opgelucht was. Hij moest nl naar Brussel omdat hij op de Thalys werkte en natuurlijk ging het over die aanval op de trein en het feit dat er bitter weinig controle is bij het instappen. Ik begrijp zijn ongenoegen wel ,maar stel je eens voor dat al die mensen die deze morgen voor een dagje kust kozen zouden moeten gecontroleerd worden bij het instappen. Dan reden er zeker geen twee treinen op één uur!
De trein had 10 minuten vertraging omwille van het feit dat er problemen waren met de tractie  en de trein bleef midden in het veld staan!

Wat deden we vandaag ? In de tuin zitten onder de parasol en genieten van een lekkere maaltijd met als hoofd ingrediënt asperges vergezeld van een  glaasje wijn en later een koffie met een nougatine taartje. We hadden beiden geen zin om in die hitte de drukte op te zoeken en als je weet dat de auto's tot in Westkapelle op de Natienlaan geparkeerd stonden dan wil dit zeggen dat alles eivol zit aan de kust zelf.

Maar donderdag zijn Sébastien en oma wel de deur uit geweest. Die namiddag gingen we Krolf spelen. 

krolf.JPG

krolf1.JPG

krolf2.JPG

krolf4.JPG

krolf5.JPG

 

Vlak bij het station van Heist ligt het Boerenhof een geklasseerd monument. De schuur stamt uit 1737.  Het wordt nu uitgebaat als restaurant met een speeltuin en kinderboerderij erbij. Vòòr het gebouw ligt nog een grote groene weide met statige bomen en daar mogen wij om de veertiendagen een namiddagje Krolf spelen.(Krolf is een sport die uit de Scandinavische landen komt overgewaaid. Het wordt gezien als een mix van golf en crocket).
Het lijkt gemakkelijker dan je denkt, je speelt het op oneffen terrein en deze keer was het gras niet alleen vochtig maar ook lang . Dan moet je nogal hard meppen tegen de bal. Sébastien was in ons groepje de tweede en oma bengelde achteraan.

Diezelfde avond vertrok hij naar huis want de andere oma wilde hem ook nog een dagje bij haar. Jammer want diezelfde avond was het museumavond in Sincfala ( klik) en er was een tentoonstelling van een fotograaf die veel foto's van Knokke en Heist had getrokken en daarna was er een  optreden van Madaquito -  Arte gipsy swing en  flamenco soul. (Klik )om meer te weten te komen over deze artiesten.
Het was een sfeervolle avond en de senioren genoten ervan. In elk geval hoefde ik die avond niet in slaap gewiegd te worden. Het waren twee drukke dagen geweest.

muziek.jpg

 

Commentaren

Leuk dat je vriendin bij jou kwam in Brugge. Ze heeft groot gelijk dat ze trein heeft genomen. Dan heb je ook file vrij. Heel handig. Alleen jammer dat vertraging. Jullie hebben wel leuke dagje van gemaakt. Soort golven zeker leuk voor de kinderen. En ook voor de mensen. Leuk dat je avond ook naar ander oma gegaan. Gelijk naar muziek bandje toe gegaan. Leuke foto's serie foto's gemaakt.
Fijne avond.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 23-08-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het was inderdaad best een druk dagje. Maar dat is ook niet altijd zo ( gelukkig maar)

Gepost door: magda | 24-08-15

Gezellig het bezoek van je vriendin en ja voor zo een korte afstand zou ik ook wel de trein nemen

Gepost door: Merel | 23-08-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ze heeft op latere leeftijd leren autorijden en ik begrijp best dat ze wat bang is van de zomerdrukte hier. Ach en met het senioren tarief reist ze ook goedkoop met de trein.

Gepost door: magda | 24-08-15

Die mens heeft ook een keer zijn frustratie kunnen uiten en jij was het aanspreekpunt van de dag. Verder zag het er heel gezellig uit, ik heb nog nooit van krolf gehoord maar zal best intensief zijn. Die jongeren zijn daar toch altijd vlugger mee weg.
Ook het optreden werd duidelijk gesmaakt, zou ook mijn ding zijn.

Gepost door: Mieke | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, die man had zeker nood om zijn frustraties eens te ventileren en toevallig stond ik naast hem ,hahaha! We hadden verder ook een leuk gesprek. Hij is werkzaam op de Thalys en wie weet kom ik hem tegen als ik vrijdag met de Thalys op uitstap ben ;-)
Krolf vraagt wel wat kracht om de bal ver te meppen. Dat voel ik nadien wel in mijn pols! Maar Sébastien leek daar geen last van te hebben.

Gepost door: magda | 26-08-15

De commentaren zijn gesloten.