21-08-15

Toen was het niet zo warm.

Toen Sébastien en oma woensdag naar de voorbereidingen voor het vuurwerk gingen kijken was het niet zo warm als vandaag. We wandelden  daarna langs het strand terug naar de auto. Het was erg kalm op het strand, hoewel het helemaal niet koud was. Maar ja de zon verdween af en toe achter vervaarlijk uitziende wolken. Ik denk dat het vandaag met de 26° die ik op de buiten thermometer heb gezien wel een heel stuk drukker zal zijn en daarenboven is het ook weekend. Ik hoorde op het nieuws dat het richting kust aanschuiven was en -door weeral een paar ongevallen- met wachttijden die flink konden oplopen.

Langs de waterlijn lagen er opvallend veel schelpen van wilde oesters en ook van mosselen. Dat ontlokte bij ons de reactie: gooien de restaurants nu hun lege schelpen in zee? hahaha!

zee.jpg

Deze kleintjes trokken zich er niks van aan dat er geen zon was en dat ze veruit de enigen waren die aan de waterkant hun zandkasteel beschermden.

zee1.jpg

Een dreigende wolkenlucht maar de zon probeerde  toch een gaatje te vinden.

zee2.JPG

Deze vlieger droeg de bewondering van Sébastien. Het was dan ook een originele vlieger.  Het jongetje leek het ook makkelijk te besturen, maar  na een tijdje plofte die toch in het zand neer. Het meisje dat juist er naast naar de zee liep had er geen aandacht voor!

zee3.jpg

Een paar mooie bloemenwinkeltjes wachtten op klanten. Ik had die grote wel willen kopen maar ik had geen schelpjes. De speciale schepjes die ze er in ruil voor vragen liggen niet dik gezaaid hier op het strand.

zee4.jpg

Alleen op zee is blijkbaar niet zo leuk, die jongen ging zijn bootje al opbergen.

zee6.JPG

De reddingsdiensten waren nog aanwezig. Blijkbaar was er niet veel werk . Ze hielden een snoeppauze met een lekkere wafel. Ze poseerden bereidwillig voor een foto en wensten me nog een fijne dag toe! Voor jullie ook !!

 

zee5.jpg

Toen liepen we het strand op naar de zeedijk toe en namen de auto en reden huiswaarts. We waren allebei moe want een namiddag bowlen en dan nog een flinke wandeling langs het strand , vermoeiend hoor! En de andere dag gingen we opnieuw sporten. Even geduld !

 

19:13 Gepost in zomer | Commentaren (12) | Tags: kleinkinderen, zomer, vakantie, strand |

Commentaren

Geef mij maar een strand met weinig drukte dat heb ik het liefst

Gepost door: Merel | 21-08-15

Reageren op dit commentaar

@Merel dan is het nu het moment om naar zee te komen .Tijdens de weekends is het nog druk maar het hoogseizoen is wel voorbij. Nog een druk weekend nu en het volgende weekend is het weer "valiezenkoers". Tijdens de week is het bij mooi weer echt genieten aan de kust.

Gepost door: magda | 21-08-15

Zag foto's bij fotorantje van een zonniger Belgisch strand en daar was het toch ook zo rustig. Stond er wel van te kijken.. de vakantieperiode is toch nog niet voorbij?
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 21-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, eenmaal 15 augustus voorbij is het al merkelijk kalmer zeker tijdens de week. Nu verwachten we nog een druk weekend door het vuurwerkfestival èn het mooie weer .Maar vanaf volgende week zal het heel wat stiller worden en de laatste zondag van augustus keren de vakantiegangers weer naar huis want de scholen starten op 1 september! De kust leeft wel van het toerisme maar toch zijn we hier allemaal blij dat het wat kalmer wordt en de straten niet meer zo overvol auto's staan en de zeedijk weer geopend is voor het verkeer, en er geen files meer zijn op de in -en uitvalswegen ( zodat de inwoners zelf met moeite nog thuis geraken)...

Gepost door: magda | 21-08-15

Reageren op dit commentaar

prachtig zeg echt mooi zo ,ja word weer minder druk ,denk fijn om daar te zijn maar de drukte heeft ook wat ,nu terug opladen voor de volgende zomer hehe
groetjes antony

Gepost door: antony | 22-08-15

Reageren op dit commentaar

@Antony,de vakantie is bijna afgelopen en dan wordt het aan de kust vanzelf wat kalmer. Dit weekend is het razend druk maar dat komt voornamelijk door het zéér goede weer dat voorspeld is, al vind ik het nu toch wel wat te warm met 27 ° in de schaduw! Daar komt beslist onweer van!

Gepost door: magda | 22-08-15

gisteren naar Nieuwpoort geweest.. en dat was op de weg geen probleem

maar op zo'n warme zaterdag heb ik weinig zin om aan te schuiven in de file...

prettig weekend

Gepost door: willy | 22-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, niettegenstaande de grote hitte was het vandaag één en al file. Ik moest een vriendin ophalen aan het station deze voormiddag. Momenteel rijden er twee treinen op één uur telkens heen en weer naar Brugge. Voor verdere verbindingen moet je in Brugge overstappen!! Op dat vlak lijkt Knokke een noodzakelijk kwaad voor de NMBS en toch stapt er een massa volk uit en stappen er veel mensen weer op. Niet te geloven! Maar de hitte zorgde ervoor dat er problemen waren met de tractie en dat de trein op dat korte eindje van Brugge naar Knokke midden in het veld moest stilstaan!! Zijn er geen stakingen dan zijn er problemen met de treinen zelf!!

Gepost door: magda | 22-08-15

Ik ga donderdag naar Blankenbergen. Een keek per jaar in de zomer moet ik daar naar toe, dan is er een direct van Antw naar Blankenbergen. Naar Oostende is er altijd om het uur een trein.
Mijn eerste uitstap deze zomer na weken thuis te zitten met mijn ongelukkige helleboog.

Gepost door: Liliane | 22-08-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik hoop dat je een leuke dag zult hebben en dat de zon ook van de partij is! Ik had je graag eens ontmoet maar het zal voor een andere keer zijn. Ik ga een paar daagjes weg!

Gepost door: magda | 24-08-15

Ja die overdreven drukte is eigenlijk heel belastend voor de kustbewoners, hebben wij hier in Brugge ook, jaar in jaar uit toeristen die in het midden van de straten lopen en pas als het avond is dan wordt Brugge weer van de bruggelingen.
Die papieren bloemen zijn schitterend, kleindochter was bij vrienden in Middelkerke geweest en had ook moeten betalen met speciale schelpen, ik wist niet wat ik hoorde maar blijkbaar is dat gebruikelijk.

Gepost door: Mieke | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, die toeristen op zich storen me niet zo. Er zijn plaatsen genoeg waar je nog rustig kunt wandelen en fietsen. Maar dat verkeer is één en al ellende. Wij moeten altijd nadenken als we met de auto weggaan of we nog gemakkelijk thuis kunnen geraken. Ik woon in een rustige buurt, alleen moeten we tot daar kunnen geraken!!! Eenmaal die twee zomermaanden voorbij is de overlast al een heel stuk minder en kunnen we weer met de auto overal terecht.
De kinderen ruilen de papieren bloemen voor zogenaamde couteaux . In feite zijn het geen messen maar schelpjes die aan één zijde langer zijn Die vind je aan de Oostkust héél weinig. Dit gebruik weet ik al altijd zo zijn.

Gepost door: magda | 26-08-15

De commentaren zijn gesloten.