23-08-15

een dagje bij de kleinkinderen

Geen originele titel maar ik was vandaag bij de kleinzoons thuis en niet omgekeerd. Ik werd verwend met een lekker etentje en ik had een zelfgebakken amandeltaart meegenomen voor bij de koffie.
Oma kan het niet laten en ik heb in de groententuin van Cédric de snijbonen geplukt en ook de boontjes en de witte uitjes uit gedaan en zijn groentenperk wat opgekuist. Hij moest nl.werken vandaag. 
In de serre van zijn opa gingen er prachtige trossen kleine blauwe druiven. Héérlijk! Natuurlijk heb ik er van gesnoept en ook enkele trossen meegenomen.
De braambessen die er staan beginnen rijp te worden en ik heb er wat geplukt, maar ook de vlierbessen waren zo mooi rijp dat ik er een emmer vol afgeplukt heb en daar ga ik siroop en gelei van maken!

tuin.jpg

's Avonds zijn beide jongens met oma meegekomen want zo konden ze nog eens het vuurwerk zien. Griekenland was aan de beurt en het was een prachtig schouwspel. Tot nu toe de mooiste van de drie, maar dat is natuurlijk persoonlijk. En weer was het laat toen we thuiskwamen en ik enkel nog dit logje hebt gemaakt. Nog een weekje en dan valt alles hier terug in de plooi. Het is een drukke maar leuke vakantieperiode geweest voor mij. Tijd te kort om veel op de pc te zitten.

Commentaren

Wat een fruit! Daar zou ik ook niet met mijn pollen kunnen afblijven (als het niet bij wildvreemden is) :-)

Gepost door: bea | 24-08-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, en dan te bedenken dat er daar niemand uitgezonderd mijn zoon wil van eten . Dus neem ik het mee en dochterlief zal dat ook niet afslaan. Morgen maak ik vlierbessen gelei! En de bramen heb ik al binnengespeeld! De druiven zullen wel een afnemer vinden,hahaha!

Gepost door: magda | 24-08-15

Wouw wat ziet trosdruifjes heel mooi uit. Daar kun je zeker veel dingen maken. Braambessen kun je lekker dingen maken. Haha.. tijd kom je te kort. Ik merk ik al overal zo beetje.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 24-08-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja gepensioneerden hebben altijd tijd tekort hé of zijn we dan zo traag geworden ,hihi! Even geduld ik kom volgende week terug uitgebreid bij jullie lezen hoor. Er staan altijd zo'n mooie foto's !

Gepost door: magda | 24-08-15

wat een overvloed van groenten en fruit Magda..

en twee maand vakantie is zo voorbij..

groeten

Gepost door: willy | 24-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik voel me tegenwoordig de mier die voorraden inslaat voor de winter ! :-)
Ik kan het echt niet bolwerken om logjes te schrijven én blogrondes te doen. Deze zomer wordt er zoveel beslag gelegd op mij van de senioren en van vrienden ( wat ik wel leuk vind) dat ik tijd tekort kom en dat ik iets op waakvlam moet zetten! Daarenboven hebben de kleinkinderen hier altijd voorrang !

Gepost door: magda | 24-08-15

Reageren op dit commentaar

Je zal weeral weten wat gedaan Magda, maar ik denk niet dat dat bij jou ooit problemen geeft. Ben stilaan aan het bijlezen maar dat zal nog niet voor vandaag zijn allemaal.

Gepost door: Mieke | 25-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik moet ook nog veel bijlezen. Gewoon geen tijd om veel op de pc te zitten . Nu de vakantie ver ten einde geraakt ,wordt het vanzelf weer rustiger hier. De bonen zijn gesneden en ingevroren, de bramen zijn opgegeten en de druiventrosjes zijn al flink verminderd want dochterlief nam er ook een deel mee .En van de vlienders heb ik gelei gemaakt! Héél goed gelukt en zeer lekker!

Gepost door: magda | 25-08-15

De commentaren zijn gesloten.