24-08-15

Wandelen in Cadzand

De weerberichten waren vandaag zo alarmerend gaande van regen, onweer,donder en bliksem dat ik niet goed wist wat doen met de twee kleinzoons. Veel plannen.... maar met het dreigende weer en af en toe een bui was het niet aan te raden om ver te gaan. De jongens hadden er niet veel zin in , maar omdat oma aandrong om tenminste toch een korte wandeling te doen en na de belofte dat we niet te lang zouden wegblijven ,stapten ze in de auto en reed ik naar Cadzand.
We reden Cadzand voorbij parkeerden onze auto op een kleine parking aan de voet van de duinen,  klommen de duinen omhoog en wandelden terug naar Cadzand . Eenmaal aan de hotels daalden we de weg naar het strand toe en keerden zo terug langs het strand tot waar de auto achter de duinen op de parking stond.

 

cadzand4.JPG

De strandkabientjes zijn fascinerend zoals ze netjes op een rij staan en opvallend is het ook dat er  telkens een hele rij dezelfde modellen bijeenstaan .

cadzand.jpg

Zoals je kunt lezen op dit plakkaat zijn ze héél fier dat hun strand tot de schoonste van Nederland wordt gerekend. Ook tref je er geen zwerfvuil aan. De Sinterklaasstorm van een tijdje geleden en ook de ramp in 1953 zijn ze niet vergeten: de kusten worden versterkt!.

cadzand1.jpg

Vanop een uitkijkplatform zie je de werken aan de haven. Het duistere weer heeft ervoor gezorgd dat de stranden nagenoeg leeg zijn. Zelfs de strandpaviljoenen hebben weinig bezoekers.

cadzand5.jpg

Op zee zie je enorme containerschepen langs varen recht naar de haven van Zeebrugge. Hoewel de foto eronder niet gelukt is( wegens teveel inzoomen ) wilde ik die toch plaatsen: een vissersloep is aan het vissen. De netten sleept hij voort. 

cadzand3.jpg

Maar toen we achter ons keken zagen we een enorme donkere wolk nader komen. Nog even een blik op zee waar we de contouren van de duinen van Walcheren zagen en we mochten ons reppen om de duinovergang te bereiken en naar de auto toe te lopen. We kregen een fikse regenbui. In  elk geval hadden we toch een mooie wandeling van een uur gedaan en hadden we een frisse neus gehaald.

cadzand2.jpg

 

Commentaren

Altijd fijn om te doen, Cadzand aandoen en dan gaan wandelen. Meestal valt het ook mee van de toeristen, er zijn er meestal merkbaar minder dan bij ons. Mooie foto's hoor Magda.

Gepost door: Mieke | 25-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, van bij mij is het hooguit tien minuten rijden tot Cadzand en wat belangrijk is in de zomer...ik kan er mijn auto parkeren! Buiten het seizoen ga ik graag wandelen vanaf de Lekkerbek tot aan De Haas van Flanagan.

Gepost door: magda | 25-08-15

strandweer was het niet Magda...

maar stilzitten is geen optie..

wandelen in Cadzand is wel mijn ding, maar de bouwwerken en de aanleg van de haven storen me wel..

groeten

Gepost door: willy | 25-08-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, we zijn Cadzand uitgereden richting Nieuwvliet en daar dan op de duinovergang een heel eind terug gewandeld en langs het strand weer naar de auto. Geen zonnig weer maar ideaal om rustig te wandelen. Tot aan de haven zijn we niet geraakt. Met al die hoogbouw is Cadzand niet meer wat het ooit was . We hielden het droog tot bijna aan de auto. Vandaag was de optie wel stilzitten, teveel wind en regenvlagen!!

Gepost door: magda | 25-08-15

ik krijg heimwee Magda

Gepost door: merel | 25-08-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik nodig je uit!

Gepost door: magda | 26-08-15

Ah, daar zijn de bekende paaltjes het water in weer.. het enige dat ik me herinner van die ene keer dat ik eens in Cadzand was, héél lang geleden.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,heel typisch voor de Zeeuwse kust. Moet je beslist eens herhalen! Ik wil je gids zijn!

Gepost door: magda | 26-08-15

Ja Magda wie zou hier geen heimwee krijgen...als jong meisje hier vele momenten van stilte en verwondering doorgebracht..Het kustgebied is een buitengewoon dynamische omgeving. Ook de kustlijn is geen ‘vastgeroest’
iets: zeestromingen en golven spelen namelijk een spel met de kustlijn. Het was altijd een beetje "thuis komen" als wij hier kwamen. Dit is fenomenaal mooi, we moeten niet naar het buitenland.
Zonnige groeten, maar de wind lijkt hier weer spelbreker te zijn te zijn vandaag.

Gepost door: greta | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, de zee, het strand en de duinen horen bij mijn leven. Mijn man zei ooit "langs Brussel om is ze terug naar de kust gekomen" We woonden na ons huwelijk een jaartje in Brussel omdat mijn man in daar werkzaam was. Ik was er doodongelukkig en zocht werk in mijn thuisstreek. Die vond ik ook en dus verhuisden we terug ....naar de kust! Hij was solidair met mij en zocht ook werk aan de kust.

Gepost door: magda | 26-08-15

Je hebt toch een goed uurtje kunnen wandelen! En wat een mooie wandeling! :)

Gepost door: cuisine celine | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

@Celine ,dat uurtje was ruim voldoende om een fris hoofd te krijgen!

Gepost door: magda | 26-08-15

De weer ziet veel bewolking. Bij ons gisteren was noodweer geweest. Pfff... Ook met onweer erbij. IK had gelukkig net foto kunnen maken. Het kan wel voorstellen dat jongens geen zin had. Te rustig geweest op de strand. Kan ook niet anders weer werkt niet mee. Maar in de weekend word beter weer. Lekker warm. Verderop zie je visser bezig zijn. Leuke foto's om te kijken.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

Cadznd... leuke plaats! We zijn daar vorig jaar naartoe gegaan, verbleven in een huisje van Roompot. 't Was mijn dochtertje haar eerste ervaring met de zee :-)

Gepost door: Sofie | 30-08-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.