01-09-15

Boterhammen in het Park

belcantocollage.jpg

  

Woensdag 26 augustus gingen de senioren naar Boterhammen in het Park. Sedert enkele jaren gaan we de laatste week van augustus naar Brussel om in de week van Boterhammen in het Park een concert bij te wonen van een artiest. De meerderheid beslist wie het wordt. Ik ben al enkele jaren niet meegegaan omdat ik elke keer met de schoolvriendinnen een citytrip deed. Ook dit jaar zouden de datums samenvallen, maar (hoe lief van de senioren) ze kozen niet voor een vrijdag maar voor een woensdag zodat ik wèl meekon( en ik verdenk er hen van dat ze graag de fotograaf mee wilden hebben,hahaha)

De artiesten van die dag was Tourist LeMC + Guido Belcanto (klik). De eerste groep zong liederen in het genre hiphop en kleinkunst. Of je nu fan bent of niet  van de muziek van Guido Belcanto, de man weet het publiek voor zich te winnen en de duetten met een jonge artieste waren werkelijk ontroerend.

boterhammen4.jpg

Met de trein trokken we naar Brussel waar we in de Ravenstein galerij eerst gingen ontbijten.

boterhammen5.jpg

Daarna de trappen omhoog op weg naar het Warande park.

boterhammen.jpg

We waren de enigen niet die kwamen luisteren naar Tourist LeMC ( in het voorprogramma) en naar Guido Belcanto. De vele banken vòòr de kiosk waren bezet en velen bleven gewoon twee uur rechtstaan om te kijken en te luisteren.

boterhammen1.jpg

De boterhammen lagen al klaar( en ze waren lekker!) en het publiek was uiteenlopend van klein grut tot de man in het  pak en nog veel kleurrijke en excentrieke personen ( durfde geen foto nemen van die laatsten)

boterhammen2.JPG

Dit meisje verdiende alle lof en Guido Belcanto vroeg een stevig applaus voor haar. Zij vertolkte met sierlijke bewegingen en gebaren de muziek en de tekst. In de mededeling stond dat zij vooraf de muziek en tekst had ingestudeerd . Zij kon door de bewegingen het tempo van de muziek weergeven. Echt een balletdanseres!

boterhammen3.JPG

Op de wandelpaden naast de kiosk lagen en zaten de mensen gewoon de luisteren naar de muziek. Het was die dag ideaal weer voor dit gebeuren.
Stipt om 14 uur stopt het openlucht concert . Even voor 14 uur zie je hen die in de omgeving werken terugkeren naar hun werk! De anderen blijven nog nagenieten in het park. Neen de senioren bleven daar niet zitten. Na het concert gaan we altijd nog iets bezoeken. Dit was deze keer ook zo.
Maar dat laat ik jullie morgen zien.

 

 

 

 

Commentaren

leuk verslag
ja k kan me helemaal inbeelden dat Belcanto het publiek voor zich kan winnen
k dacht altijd dat de mensen zelf hun boterhammen meebrachten maar je krijgt ze dus daar

Gepost door: fotorantje | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, je mag je boterhammen zelf meebrengen maar je kunt er ter plaatse kopen: 3 euro voor een dubbel boterham met beleg naar eigen keuze. Je moet ze wel betalen hé!!

Gepost door: magda | 02-09-15

Ik dacht ook dat je zelf je boterhammen moest meenemen. Guido Belcanto zou ik ook eens live willen bezig horen, jullie hadden alvast dat geluk :-)

Gepost door: bea | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik schreef het al bij Fotorantje: je kunt je eigen boterhammen meebrengen maar je kunt gemakshalve er ter plaatse kopen.
Live is toch altijd directer en het publiek zong veel van zijn liedjes mee.

Gepost door: magda | 02-09-15

Heeft die man echt zo'n mooie bos lang grijs haar? of is het een pruik? het staat 'm in ieder geval goed.
En de boterhammen zijn daar dus te verkrijgen.. was net als de andere reageerders hier in de veronderstelling dat je die van huis mee moest nemen hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, die man heeft echt zo'n mooie bos haar. Ik ben er dicht genoeg bij geweest om er zeker van te zijn dat het zijn eigen haar is ,hihihi!
Boterhammen kun je daar kopen en je mag ze ook van huis meebrengen. Daar ben je vrij in.

Gepost door: magda | 02-09-15

O nog eind verleden maand een optreden van Guido meegemaakt op een boogscheut van mijn huis. Echt een hartelijke, warme man, met dito stem. En dat hij die avond een heel pak fans erbij heeft gekregen kan je wel indenken. Als ik dit lees, wel dan geniet ik nog....ja het was eindelijk eens een optreden om u tegen te zeggen.

Gepost door: greta | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik ben er zeker van dat hij daar in het Park ook een heleboel fans heeft bijgekregen. Hij is zo charmant dat hij iedereen meesleept! Het was genieten die middag van de muziek en van het weer,een mooie zonnige dag!

Gepost door: magda | 02-09-15

Een mooie concert meepikken en daarbovenop nog een lekkere boterham, da's altijd meegenomen, Magda !

Gepost door: Fluwijn | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, en voor hen die in de omgeving werken is het vast en zeker leuk dat ze hun lunchpakket over de middag daar kunnen opeten met een streepje muziek erbij! De eerste groep zei me niets maar het jonge publiek was laaiend enthousiast. Het was ook heerlijk weer die dag ,dus iedereen tevreden!!

Gepost door: magda | 02-09-15

Och Magda, nu ben ik jaloers op jou, ben hevige fan van Guido, zie al zijn concerten minstens 1 keer. Super artiest, aimabele man.

Gepost door: Mieke | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik had hem nog nooit live gezien of gehoord, maar zijn optreden en omgaan met het publiek vergeet je niet gauw!

Gepost door: magda | 02-09-15

Boterhammen in het Park is een echte klassieker geworden in Brussel...

een optreden dat je wist appreciëren ...

persoonlijk zou ik daarna het koninklijk paleis bezocht hebben

benieuwd wat jullie deden

Gepost door: willy | 02-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy ,aan de massa mensen te zien is de week van Boterhammen in het Park werkelijk een knallend succes. Zeker als het goed weer is, dan zie je overal mensen in het park op de banken en op het gras zitten.Velen met een uitgebreid picknickmand erbij.
We hebben al dikwijls vòòr het optreden dat op het middaguur begint een bezoek gebracht aan het Koninklijk Paleis. Dus dat is geen optie meer en daarenboven zorgen de veranderde uren van de trein ervoor dat we niet meer zo vroeg in Brussel geraken! Benieuwd wat we na het concert deden? Lees het in het volgende logje !!

Gepost door: magda | 02-09-15

De commentaren zijn gesloten.