02-09-15

Muziekinstrumenten museum

Na het concert gingen we naar het Muziekinstrumenten museum dat zich op wandelafstand van het Warandepark bevindt in het voormalig warenhuis " Old England". Het is een prachtig Art Nouveau gebouw dat met veel respect is ingericht als museum. Ik heb vergeten een foto van de buitenkant van het gebouw te maken , maar ik was er in 2009 op bezoek met Emmy en in dit postje kun je de gevel van het gebouw zien(klik) en ook een deel van de instrumenten die ik toen in dit logje plaatste.

muziek.jpg

muziek1.jpg

muziek2.jpg

muziek3.jpg

muziek4.jpg

muziek5.jpg

muziek6.jpg

muziek7.jpg

muziek8.jpg

muziek9.jpg

muziek10.JPG

muziek11.JPG

muziek12.JPG

muziek13.JPG

Als je voor alles de tijd neemt om te luisteren naar de audiofoon en de muziekstukken die ze afspelen kom je met een namiddag niet toe. Noodgedwongen moet je je beperken wil je genieten van de instrumenten die op verschillende verdiepingen te bewonderen vallen.

Daarna trokken we naar de tiende verdieping  waar we op het dakterras konden genieten van het uitzicht en van een verfrisssing want het was werkelijk erg warm die dag!

muziek14.jpg

De onderste foto rechts werd genomen omdat er toevallig vier rasechte Knokkenaars samen zaten. Ook Emmy, afkomstig van Knokke, die nu in Jette woont was het afgekomen om wat bij te kletsen want ze kent ook velen die meegereisd waren naar de Boterhammen in het Park.
Toen was het tijd om naar het Centraal Station te gaan waar de trein ons probleemloos naar huis bracht! Bij de volgende uitstap was het wel anders maar dat kom je te weten in het volgende logje!

muziek15.jpg

Commentaren

prachtige en bijzondere instrumenten!
leuk dat Emmy ook nog kan deelnemen al woont ze niet meer in Knokke

Gepost door: fotorantje | 03-09-15

Reageren op dit commentaar

@ Antje ,dat is typisch in onze groep :iedereen is welkom en Emmy is erg sociaal en praat ook graag met iedereen. Voor ons beiden is het ook leuk elkaar eens terug te zien.

Gepost door: magda | 04-09-15

Een mooie collectie daar.. ik zie er heel bijzondere stukken bij!
Jammer dat je de buitenkant nu niet fotografeerde, voegt wel iets toe aan dit museum hè.
Het was zo te lezen (en te zien!) sowieso een supergeslaagde uitstap weer.. mooi zo.
Gorejtesss!

Gepost door: mizzD | 03-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik vond het ook jammer dat ik niet even de straat kon overlopen om een foto van de prachtige gevel te maken. Het was erg druk in deze straat en dan moet ik ook opletten om de groep niet uit het oog te verliezen. In het logje van vroeger staan er wel een paar foto's op van het gebouw. Ja het was erg gezellig die dag en het weer was ons ook gunstig gezind .

Gepost door: magda | 04-09-15

Is zeker een prachtig museum, ben daar een paar jaar terug geweest met een groep "smart-rijders" en toen was dat bezoek gekoppeld aan een soort zoektocht zodat je eigenlijk wel zoveel mogelijk van het museum diende gezien te hebben om een goed resultaat te kunnen neerzetten. Super gewoon.

Gepost door: Mieke | 03-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke naar zo'n museum moet je met niet teveel mensen gaan en het was er die namiddag ook erg druk. De vorige keer dat ik er was, was het zeer rustig en dan kun je echt genieten van alle muziek en de uitleg die je hoort in de audiofoon. Maar het is en blijft een prachtig museum met zeldzame en soms vreemde voorwerpen waarmee muziek wordt gespeeld

Gepost door: magda | 04-09-15

prachtig zeg al die soorten instrumenten ik ken ze niet allemaal ,hele mooi uitstap is dit
geworden zeg echt heel bijzonder ,en ook dak teras is zalig om naar te kijken heb je een goed uit zicht zo wat er te zien valt
groetjes antony

Gepost door: antony | 03-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antony, bij veel instrumenten wist ik ook niet wat het was. De vreemdste voorwerpen stonden er daar. Gelukkig staan er bordjes bij met de naam en in de audiofoon kun je dan luisteren naar de uitleg en van een beetje muziek.

Gepost door: magda | 04-09-15

zo muzikaal ben ik nu niet Magda

maar het gebouw is een pareltje


en bij mooi weer , is het heerlijk toeven op het terras

het kan er dan wel heel druk zjn

Gepost door: willy | 03-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik kan geen enkel instrument bespelen maar het is wel leuk om te zien waarmee er muziek ( of lawaai) gemaakt wordt.
Gezien het mooie weer zat het terras stampvol maar we sleurden van her en der wat stoelen bijeen zodat we toch konden samenzitten. Je hebt er een prachtig uitzicht.

Gepost door: magda | 04-09-15

De commentaren zijn gesloten.