04-09-15

Echt Kölnisch Wasser.

Toen de trein het station van Keulen binnenreed was het eerste wat je zag bij het uitstappen over de hele breedte van de overkoepeling " Echt Kölnisch Wasser 4711" . Het verhaal wil dat de man die het geurige water maakte twee kinderen had van respectievelijk 4 en 7 jaar oud . De optelsom is 11 en zo ontstond zijn" Kölnisch Wasser 4711".

We stapten uit het station en stonden op een heel groot plein met aan de ene zijde de Dom van Keulen. Ik nam er vlug enkele foto's van. Later zouden we deze majestueuze kerk nader bekijken.
Het was op dat ogenblik 14.30 uur en we beseften toen dat we honger hadden . De croissant en koffie in de brasserie vòòr het Zuidstation in Brussel waren allang verteerd. Het hotel leek qua afstand op de kaart niet zo ver maar we vertrouwden het niet en zochten een restaurantje op in de hoop dat de keuken nog niet gesloten was.

Het is ons die paar dagen opgevallen dat vooral de Italiaanse keuken overal is aan te treffen. Was het omdat het zo'n zomers weer was  maar van zuurkool en schnitzels merkten we niet veel. Wèl zagen we veel enorme taarten en ik nam me voor dat ik zeker een stuk taart zou eten terwijl ik daar was! Ik heb het ook gedaan: een enorm stuk Schwarzwaldtaart! 
In het Italiaans restaurant  kozen de enen voor een pastagerecht en anderen voor een carpaccio . Ruim voldoende om onze honger te stillen. Alleen was het pintje dat ik bestelde wat aan de erg kleine kant. Achteraf zagen we dat je zelf de grootte van je bierglas moet uitkiezen en dat gaat tot 1 liter. We waren al tevreden met 33cl.

Eeenmaal gegeten trokken we met zijn zessen verder en ze hoorden ons al van ver afkomen met de trolleys die daverden op de oneffen voetpaden.

We zagen een prachtig gerestaureerd gebouw met bovenop een grote schoorsteen een "gouden auto met vleugels" !Wat die daar stond te doen op een overheidsgebouw vroegen we ons af!
Verder ook overblijfselen van torens en toen zagen we ons hotel. Afstand twintig minuten wandelen vanaf het station.
Openbaar vervoer nemen met al die trolleys ! ?We zijn allen nog fit en zo zagen we nog iets.
Als we achterom keken zagen we de torenspitsen van de Dom dus zover wandelen was het nu ook niet.

Ik zag ook een mooi riooldeksel die de oude stadsmuren van het vroegere Keulen toonden. Mizzd heb je die al in je collectie?

Eenmaal in het hotel pakten we onze valiezen uit , namen een rustpauze ,verfristen ons en trokken dan terug naar het centrum. Maar dat is voor morgen....

keulen6.JPG

keulen1.jpg

keulen2.jpg

keulen3.jpg

keulen4.JPG

keulen5.jpg

Commentaren

Ik was nog nooit in Keulen (heb alleen die torens pal naast het station weleens zien staan als we met de trein via Düsseldrof naar Wenen reisden).. dus nee, die heb ik niet. Maar het lijkt me eerder een herdenkingsplaquette dan een riooldeksel hoor..er zitten ook helemaal geen gaatjes in hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, nu je het zegt denk ik ook dat het geen riooldeksel is maar een omlijning van de oude stadswallen. Ik kwam er verschillende tegen bij onze wandelingen door de stad. In elk geval waren het zeer mooie koperen "deksels". Mooier in werkelijkheid dan op de foto zelfs.

Gepost door: magda | 05-09-15

Reageren op dit commentaar

Ik zou er zéker wél ook foto's van gemaakt hebben.. dat doe ik van allerlei plaatjes en schildjes in het wegdek, niet alleen van putdeksels hoor! :-)

Gepost door: mizzD herself | 05-09-15

Die Dom stond daar schitterend te blinken op je foto's, die heb je in elk geval al niet gemist. De maaltijden die eerste dag waren een beetje door elkaar gehusseld maar als het smaakt is dat het voornaamste. Benieuwd naar de rest van je verslag.

Gepost door: Mieke | 05-09-15

Reageren op dit commentaar

" 4711" dat wist ik nier Magda..

vroeger was dat een luxe-geschenk..

ik kijk al uit naar het vervolg

groeten

Gepost door: willy | 05-09-15

Reageren op dit commentaar

hé dat wist ik niet hoe de naam 4711 ontstond, m'n oma gebruikte dat altijd, een zakdoekje met 4711 op :-)
mooie fotoreeks

Gepost door: fotorantje | 05-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.