05-09-15

voetbal Keulen-Hamburg

Dank je wel skynet, gggrrrr!!

Voor deze avond wilde ik jullie een uitgebreid logje aanbieden over de Dom van Keulen. De foto's had ik vooraf opgeslagen om zeker te zijn dat er niets mee zou gebeuren. Ik had enkel de tekst toe te voegen en dat wilde ik zo compleet mogelijk door opzoekingen te doen op internet ivm juiste gegevens en data. Toen ik met een zucht van tevredenheid deze avond het logje postte( dat ik tussenin ook geregeld opsla) , stelde ik tot mijn verbijstering vast dat er niets verscheen op de bewerkingspagina en evenmin op de blog zelf.

Ik zag het niet zitten om deze avond opnieuw te beginnen, daarvoor was de ontgoocheling en de woede voor al het werk dat in het niets is verdwenen te groot. 

Ik had al een ludiek logje gemaakt voor morgen en dit plaats ik nu. Hopelijk verdwijnt het niet.

Behalve een bezoek aan Keulen reisden we de tweede dag van onze citytrip naar Düsseldorf. Een heel mooie stad, dat krijgen jullie nog te zien. Toen we tegen de avond terug naar Keulen reisden en uit het station kwamen zagen we een massa mensen op de trappen van de Dom en op het plein. Op het plein vòòr het station telde één van de vriendinnen 16 auto's van politie en het leger!! We vroegen ons af wat er kon gebeurd zijn. Ik vroeg het aan een agent en verwachtte me aan een antwoord in de zin van "geen commentaar". Integendeel , hij zei al lachend " er is vandaag een voetbalmatch geweest tussen Keulen en Hamburg. Gelukkig heeft "Kolle"( Keulen) gewonnen".
Er hing  een gemoedelijke sfeer, maar wellicht waren de Hamburgers al op de trein aan het terugkeren naar huis en was de rust al teruggekeerd. Het was ook erg warm die dag en dat maakte de fans misschien ook wel wat lam.
In elk geval waren ze niet van plan om al naar huis te gaan en overal zag je verklede mensen.  Die waren zeker van plan om  te feesten op de overwinning van " Kolle". Velen droegen een Tshirt met het woordje "Kolle"op.

We zochten wegens die grote drukte  geen restaurant op in het centrum en liepen richting hotel waar we op een hoek van een straat ons neerploften op een geïmproviseerd terrasje ( want het was 's avonds nog héél warm) om er héél lekker te eten bij het licht van de straatlantaarns.

 

voetbal4.JPG

voetbal5.JPG

voetbal3.JPG

voetbal7.JPG

voetbal8.JPG

voetbal6.JPG

voetbal.JPG

voetbal2.JPG

voetbal1.JPG

De volgende ochtend nam ik een foto van het terrasje waar we de avond ervoor bij lantaarnlicht hadden gegeten.
De zaak was nog gesloten en het terras was tot de helft herleid. Het is ons opgevallen dat er overal op de meest onooglijke plekjes een terras werd gezet zowel in Keulen als in Düsseldorf. Geen poespas, gewoon tafels en stoelen. Zal ook wel komen door het warme weer dat weekend.

voetbal9.JPG

23:12 Gepost in vrienden | Commentaren (12) | Tags: vriendinnen, keulen, voetbal |

Commentaren

Toch vreemd dat het je nu wéér overkomt.. ik heb dat al in geen tijden meer gehad dat de boel verdween. Ik heb wél al sinds een week of zo een grote lege ruimte bovenaan de blogs onder die reclamebanner.. dat sluit niet mooi meer aan. Als ik nog een andere site open heb staan in m'n onderste balk en ik ga met m'n cursor per ongeluk over die lege ruimte, zie je die andere site gestoord er overheen schemeren. Lastig uit te leggen, maar het lijkt me niet goed. Heb Skynet verwittigt.. maar ja.. we kennen ze hè.. daar komt vaak nauwelijks respons op. Dus ik weet niet of het één met het ander te maken heeft, maar ik moest van de week ook weer een paar keer m'n naam en zo onder bij de reacties opnieuw invullen.. enfin, allemaal kleine systeemfoutjes.. dus ze zullen wel weer ergens mee aan het knoeien zijn. Ondertussen ben jij wel mooi al je werk kwijt.. echt wel balen dat hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik begrijp het echt niet. Ik sla regelmatig op en dan denk je dat je veilig bezig bent . Ik had er echt veel werk aan besteed. Ik weet ook dat ik niks verkeerds heb gedaan.
Ik moet eraan toevoegen dat ik windows 10 heb geïnstalleerd op aanraden van de zoon. Hij had het bij hem al gedaan en het was een fluitje van een cent. Dus ik dit ook maar gedownload. Het is gratis aangeboden door Windows. Nu had ik al ondervonden dat de bewerkingspagina soms gewoon verdween en dan moest je terug opladen. Tot daar aan toe ,er was niets verdwenen. Maar deze keer dus wel en er kwam niets terug.

Omdat ik het toch allemaal niet vertrouw en ook nog niet alles van windows 10 ken ,heb ik mijn zoon gevraagd om toch maar weer mijn oude programma op te halen. Dus werk ik terug met windows 7. Ik wil het niet meer meemaken dat alles verdwijnt.
En wat jij schrijft over die banner heb ik dan niet ,maar wel dat ik regelmatig bij de reacties mijn gegevens moet opnieuw invullen. PPff, het ging nu een tijdje goed....

Gepost door: magda | 06-09-15

Ja, Windows 10 staat hier zich ook steeds op te dringen, maar ik hou het maar bij de 8.1 die ik heb.. en de blog staat nog steeds op 7, op de één of andere manier kreeg vriendlief dat voor elkaar.. met 8.1 werkt dat ook niet.. staan alle foto's bij elkaar.

Gepost door: mizzD herself | 07-09-15

Dat is jammer Magda, maar we hebben dat dan nog tegoed. Voetbal is in Duitsland dus ook duidelijk een "feest".

Gepost door: Mieke | 06-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,ja het komt er nog aan hoor, maar nu even niet...

Gepost door: magda | 06-09-15

oei dat is minder zeg ,ooit eens in Keulen geweest .
prachtig foto,s weerom beleving
groetjes antony

Gepost door: antony | 06-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antony, Keulen is echt een mooie stad. Het is er wel druk maar het stoort helemaal niet omdat er zoveel verkeersvrije zones zijn en er zijn ook héél veel terrasjes.

Gepost door: magda | 06-09-15

Spijtig dat skynet juist nu weer zijn kuren moest krijgen ... Zoveel tijd en werk ingestoken echt niet fijn. Lieve knuf

Gepost door: Merel | 06-09-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, dat mag je wel zeggen :veel tijd en energie. De moed zakte me toch even in de schoenen . Maar na de ontgoocheling verteerd te hebben begin ik er wel opnieuw aan. De opzoekingen zullen nu wel vlugger gaan omdat ik me alles nog goed herinner.

Gepost door: magda | 06-09-15

dat is pas balen Magda...

maar hier had je met het weer veel geluk

fijne zondagavond

Gepost door: willy | 06-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, méér dan balen was het ... en het weer was ginder zelfs tè warm. De terrasjes hadden goeie klanten aan die zes dames!! Drinken was noodzakelijk om geen appelflauwte te krijgen.

Gepost door: magda | 06-09-15

oooooh daar zal gevloekt geweest zijn, door jou
al dat werk voor niks

voetbal is precies carnaval :-)

Gepost door: fotorantje | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.