06-09-15

Slotjesbrug in Keulen gezien vanop de trein.

Niet enkel Parijs heeft een slotjesbrug ( waar je sedert mei geen meer kan bij hangen omdat er planken zijn bevestigd bovenop de slotjes), ook de stad Luxemburg kent een slotjesafsluiting met zicht op de Altstadt, maar Keulen heeft ook een slotjesbrug .

Toen we terugkeerden van Düsseldorf naar Keulen zagen we vanuit de trein ( die even stilstond omdat we het station  niet binnen konden wegens het licht op rood ) kon ik een foto maken van de slotjes op de brug over de Rijn. De ene kant hing bomvol en de andere kant had nog wat ruimte voor nog meer slotjes!

slotjes1.JPG

slotjes.JPG

De trein op zich was een unieke ervaring. Wij zaten immers op een trein komende van Stralsund aan de Oostzee en  die reed naar het zuiden van Duitsland  over oa. Düsseldorf ( waar wij dus instapten) met eindbestemming Keulen. Een trein met totaal andere inrichting dan de ons bekende treinen, met aparte couchettes, ruimtes met verschillende comfortabele zitbanken  zoals vòòr elkaar, naast elkaar , een keer een rij met twee banken en dan weer een rij met drie of vier banken. Elke zitbank had eigen verlichting. Aan de vensters hingen gekleurde gordijntjes en de ramen konden enkel 1/3 opengezet worden. De inrichting was in zachtgroen en om de haverklap was er een deur die een compartiment afsloot. Gelukkig stapte er in Keulen aan onze deur een jongeman uit want de deur had een grendel die wij niet open kregen : een zware ijzeren hendel die we moesten naar beneden duwen!

trein1.JPG

trein.JPG

21:13 Gepost in vrienden | Commentaren (6) | Tags: keulen, slotjes, brug, trein |

Commentaren

Ik denk dat er zowat geen énkele stad meer is zónder slotjesbrug! :-)

Altijd leuk hè om eens een ander soort trein van binnen te zien. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

heerlijk zeg .
ik ken het niet slotjes brug weer wat bij geleerd vandaag ,verder vind ik een heel mooi trien
groetjes antony

Gepost door: antony | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb op de tv gezien slotjesbrug. Hadden toen weg gehaald. Dan in Parijs. Leuk dat je onderweg gezien heeft. Trein reizen is ook leuk om te doen. Dan kom je wat tegen. Wij gaan ook van de zomer met de trein reizen. Alleen in de vakantie. Gewoon dagje uit. Leuke foto's heb heb je gemaakt.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

doet me een beetje denken aan de inrichting van de vroegere nachttreinen ( wagon -lits)

Magda

prettige dag

Gepost door: willy | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

ook in brugge een slotjesbrug hé
moest net als Willy aan de nachttrein denken

Gepost door: fotorantje | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

In Brugge zijn de slotjes aan de brug van het Minnewater verdwenen op politiebevel. Het College van Burgemeester en schepenen vond dit niet kunnen en heeft dit verboden. Zelf vind ik dat ook niet zo mooi, zie liever een beeldhouwwerk waar al duizenden handen overheen gegaan zijn en dat blinkt door het wrijven.

Gepost door: Mieke | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.