07-09-15

Vrijetijdsmarkt

Elk jaar mogen alle verenigingen de eerste zondag van september op de markt in Knokke reclame maken voor hun organisatie.Tussen 10 en 13 uur kunnen de bezoekers kennismaken met het uitgebreide vrijetijdsaanbod en de vele socioculturele verengingen in onze gemeente. De bezoekers krijgen op de infostandjes heel wat informatie over de activiteiten . Een dixieband laveert tussen de  standjes door met vrolijke muziek en op een podium zijn er optredens van turnverenigingen, wordt een stukje gespeeld uit de musical Annie die binnenkort wordt opgevoerd, wordt improvisatie toneel gespeeld met medewerking van het publiek... Op de terrasjes rondom wordt genoten van de ambiance en van het mooie weer. Ik liep ertussen met mijn camera . Ieder standje wilde wel op de foto komen('k moest het niet vragen), kwestie van gratis reclame hé! Ik denk dat ik me ga inschrijven voor een driedaagse cursus juwelen maken uit ...plastiekzakken!! (zie tweede collage).
Een  kleine greep uit al die standjes ,volgens de gemeente waren er een 90 tal!!

vrijetijdsmarkt.jpg

vrijetijdsmarkt6.jpg

vrijetijdsmarkt2.jpg

vrijetijdsmarkt3.jpg

Letters kappen!

vrijetijdsmarkt4.jpg

Natuurlijk maakte onze vereniging òòk reclame oa. voor krolf , petanque, onze uitstappen , filmavonden en zoveel meer.

vrijetijdsmarkt5.jpg

Commentaren

Juwelen van plastiekzakken gemaakt, als dat geen recyclage is. Je zal het makkelijk hebben na de cursus om een geschenk te bedenken voor uw vrouwelijke familieleden en vriendinnen ;-) , zou wel heel origineel en persoonlijk zijn.
Moest ik van Knokke zijn, ik had letterkappen gekozen....al was het maar omdat je zo'n mooie voorbeelden fotografeerde want ik vrees dat het bij mij eerder vinger/handkappen zou worden.

Gepost door: bea | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik zou dat letterkappen ook graag doen maar toch beter van niet omdat ik nogal last heb in mijn polsen( een gevolg van een auto-ongeval lang geleden) en dat je toch kracht moet zetten om te kappen.
Die plastiek juwelen zien er helemaal niet plastiekachtig uit en zijn echt mooi. Ik hoop dat ik dit onder de knie krijg en dan o wee krijgen alle vriendinnen iets in plastiek voor hun verjaardag,hahahaha!

Gepost door: magda | 07-09-15

Hahahaha, hopelijk hou je daarna nog vriendinnen over.

Gepost door: bea | 08-09-15

Zo te zien, Magda, is er in Knokke geen gebrek aan vrijetijdsbestedings mogelijkheden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 07-09-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik was eigenlijk ook verrast dat er zoveel mogelijkheden waren om je tijd " te vullen".

Gepost door: magda | 07-09-15

Als ik dat zie Magda zou ik zo spoorslag in Knokke komen wonen, wat hebben jullie toch een heel ruim aanbod, en echt wel iets voor iedereen en het hele jaar door is er iets te beleven.
Al gehoord van plastiekzakken maar noch niet gezien, weet niet wat ik hierbij moet voorstellen, maar het zal wel iets speciaal zijn.
Veel plezier en laat eens meer weten over je juwelen in wording, ben echt benieuwd..

Gepost door: greta | 08-09-15

Reageren op dit commentaar

@Greta,ik moet toegeven dat ik zelf verbaasd was over het aanbod op e vrijetijdsmarkt en er is voor alle leeftijden wel iets.
Ik heb met verbazing staan kijken naar de mogelijkheden ivm die plastiektasjes. Echt mooie spulletjes zaten er tussen. Ik zal er me nieuwsgierigheid aan deelnemen :-) !

Gepost door: magda | 10-09-15

'k Ben altijd vol bewondering op Lies haar blog voor de letterkappers.. dát zou ik ook wel zelf willen kunnen. Sieraden van plastic zakken? behalve dat het een goede manier is om van die zakken af te komen (je krijgt ze al steeds minder in de winkels hier) lijkt het me helemaal niks! Maar ik ben toch al geen sieraden-mens hoor. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja dat letterkappen is erg mooi maar ook erg intensief. Ik zie het me niet te doen met die polsen van mij: Het is een geduldswerk en je hebt het niet in één twee drie klaar.
Die plastiekzakjes zijn zo verwerkt dat je niet in de gaten hebt dat het plastiek is. Echt mooi. Natuurlijk vindt niet iedereen zo'n armbandjes en halskettingen mooi. Maar de toepassingen zijn ruim: je kunt er bv. ook een hondenmand meemaken!!

Gepost door: magda | 10-09-15

Knokke, waar de senioren nooit stilzitten....

voor elk wat wils Magda

Gepost door: willy | 08-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, als je het aanbod ziet ,kan je best denken dat de senioren èn jongeren nooit stilzitten. In feite wel mooi om zoiets in te richten zo weet je eens wat er leeft in je eigen gemeente .Ik zie me toch geen buikdans sessies te volgen en al evenmin van die zumba en varianten,hahaha!

Gepost door: magda | 10-09-15

Amai Magda, daar is aardig wat te doen, je weet niet waar eerst gekeken.

Gepost door: Mieke | 08-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, inderdaad ik heb er tweemaal ene rondje gedaan op die vrijetijdsmarkt. In de folder stond dat er een 90 tal deelnemers waren. Het is ook niet allemaal sport en spel, maar ook de bekende verenigingen als rode kruis, amnesty...toonden hun werking.

Gepost door: magda | 10-09-15

De commentaren zijn gesloten.