10-09-15

Yerseke

Ik toonde al dat we mosselen gingen eten met de senioren, maar de tandpijn zorgde ervoor dat ik het niet meer zag zitten om er meer over te vertellen. De kies is eruit en ik ben twee dagen van de kaart geweest door de inspuitingen. De tandarts gaf drie inspuitingen omdat de kies al begonnen was met te ontsteken. Die kies was er in een wip uit , maar ik was niet in een wip weer fris . Een namiddag, nacht en vandaag de hele dag  was ik niet lekker en lag verdwaasd in bed of zetel. Ik schreef het al: medicamenten en ik dat gaat niet samen. Maar ja de tandarts wilde me helpen omdat ik zoveel pijn had. Dan moet ik ook niet klagen dat de verdoving zolang duurde met bijbehorende hoofdpijn. Het is ook een risico om een ontstoken tand eruit te halen maar volgens haar was het te doen omdat de kies al enigszins los zat.

~~~~~~~~

Terug naar de dag waarop we met een dubbeldekbus door twee tunnels naar Walcheren reden: de Sluiskil tunnel en  de Westerschelde tunnel.
Het weer was niet denderend. Af en toe een regenvlaag en grijze luchten. Maar hoe verder op de dag hoe aangenamer het werd qua temperatuur al bleef de zon achter de wolken 

yerseke.jpg

Hoe dichter je kwam bij Yerseke, deelgemeente van Reimerswaal, hoe meer hangars je zag met reclame  voor een mosselbedrijf.

yerseke1.jpg

Er was ruim tijd uitgetrokken om 82 mensen te voorzien van een pot mosselen. Alles ging zo vlot dat we na het eten nog een uur over hadden voor we met de bus verder Nederland in zouden  rijden. Daar profiteerde ik van om een uurtje te gaan wandelen. Het lawaai van zo'n bende  en  de opkomende kiespijn en hoofdpijn maakte dat ik het liever wat rustiger had. Alleen een vriendin had het na een tijdje in de gaten en zei achteraf "had je me maar meegenomen" Zij zat aan een andere tafel en ik wilde haar niet storen.

Vanop een verhoogde weg zag je de bakken staan voor de mosselen of de oesters. Achter die bakken zie je nog een glimp van opspuitend water en daar worden de oesters gekweekt.

yerseke3.jpg

Het is opvallend hoe laag de huizen staan . Ik vermoed dat ze zelfs juist op het waterniveau van de Oosterschelde liggen.

yerseke4.jpg

Er is een mooie jachthaven .

yerseke5.jpg

Visserboten voeren uit en kwamen binnen, maar ook luxe jachten hadden er een aanlegsteiger.

yerseke6.jpg

Langs het wandelpad zag je informatieborden.

yerseke7.jpg

Ik had ondertussen gevraagd aan een dame met een hond  op wandel of ik de Oosterschelde kon zien op het einde van de wandelweg. Het had geen zin om het hele eind flink door te stappen als ik toch niets zou zien. Maar het loonde de moeite. Ik zag de Oosterschelde !

yerseke9.JPG

Fietsers die op een bankje zaten te genieten van het prachtige uitzicht zeiden me dat je de Zeelandbrug kon zien en dat rechts  Zierikzee lag. Ik had de grote camera niet bij en vreesde dat inzoomen niet echt zou lukken maar toch. Ik zag de Zeeland brug!

yerseke8.jpg

Je kunt er een twee uur durende rondvaart doen, maar jammer genoeg stak dat niet in het programma van die dag. Ik had dat liever gedaan dan hetgeen de inrichters de verrassing van de dag noemden. Er is ook een scheepswerf.

yerseke10.jpg

Het dametje met de hond had me verteld dat er ook een standbeeld was van het mosselmanneke.  Het standbeeld stond vlakbij de scheepswerf. Ik had toen ik zicht had op de Oosterschelde langs het water moeten verder wandelen om er dichtbij te komen. Maar nu zag ik dat ik het hele eind had moeten terugwandelen en dan zou ik nooit op tijd terug geweest zijn!! Ik kreeg al rillingen bij die gedachte.

Waar je de witte auto ziet staan daar staat het standbeeld van het mosselmanneke en waar ik stond kon ik er niet dichterbij want daar was de ingang van de vissersboten en luxe jachten.!

yerseke11.JPG

Met telelens zag ik toch goed hoe dat standbeeld eruit ziet.

yerseke12.jpg

 Ik was tevreden dat ik de omgeving verkend had. Ik was precies een uur weggeweest en had flink doorgestapt. Nog juist even naar het toilet en iedereen maakte zich klaar om naar de bus te gaan.
We reden toen naar .. .Roosendaal ! Maar dat is voor morgen.

22:22 Gepost in senioren, Vrije tijd | Commentaren (10) | Tags: yerseke, mosselen, senioren |

Commentaren

Aha.. mijn ouders gingen vroeger altijd naar Yerseke als de Mosseldagen er waren.. kon je er goedkoop mosselen eten en tochtjes met de vissersschuiten meevaren. Ik lust geen mosselen en kan ook niet goed tegen de geur ervan, dus ben nooit meegeweest. Maar die Zeeuwse havenplaatsjes zijn sowieso altijd wel erg rustiek hè. De Oosterschelde zag ik natuurlijk wél al eens.. meerdere keren vanuit Ouwerkerk aan de andere kant van het water hehe.
Goeie zoomlens heb je.. dat beeld staat er toch mooi scherp op van zó'n afstand!

Roosendaal? ik was er nog niet zo lang geleden en vond het wel een aardig plaatsje, maar van Yerseke uit zou ik eerder voor Bergen op Zoom kiezen, daar is veel meer moois te vinden toch wel.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat kleine cameraatje ( een canon) doet het volgens mij goed maar het betere werk komt toch van de grote Canon. De Mosseldagen in Yerseke waren al voorbij ( van 29 aug. tot 6 september). Ja dat gevoel heb ik ook dat de tijd in die dorpjes heeft stilgestaan.
Eerlijk, ik vond het belachelijk dat we nog een uur moesten rijden voor wat de inrichters uniek vonden. Het was mooi maar dan hadden ze beter Roosendaal gekozen voor de uitstap en hetgeen zij zo mooi vonden voor ons middagmaal. Nu was het een koffietafel en daarna konden we twee uur vrij rondlopen. Maar als je niet weet wat je gaat bezoeken kun je ook niets op voorhand opzoeken. En ik ken Roosendaal helemaal niet , enkel als station waar we vroeger doorreden naar Den Haag. Ze hebben er een handje van weg met hun verrassingsreizen. Dan zijn de inrichters van onze petanque -en koersbal vereniging veel efficienter en is alles tot in de puntjes voorbereid. Ach ja ze bedoelen het goed .

Gepost door: magda | 10-09-15

't Is toevallig wél een heel móói station hehe.. maar dat zagen jullie als je met de bus was natuurlijk net weer niet nu! :-) Ik begin nu wel héél nieuwsgierig te worden wat zij zo mooi vonden om er te eten hoor.. toch niet in dat rijk versierde winkelgalerijtje? hm, nee, daar was alleen iets in om koffie te drinken volgens mij.. en dat galerijtje in Italiaanse barokstijl had jíj ook wel mooi gevonden denk ik. ;-)
Heb zélf toendertijd een héérlijke geitenkaassalade gegeten bij een heel klein restaurantje.. dat was wel de moeite! hehe.

Gepost door: mizzD | 11-09-15

Ik denk dat het dit laatste is wat je vernoemt. Inderdaad heel mooi en ik heb er veel foto's genomen, maar voor mij geen reden om een zoverre trip te maken om koffie te gaan drinken!!!!! We voelden ons uitgeschud en wat moet je gedurende twee uur vrije tijd doen als je op voorhand niet wist waar je terechtkwam. Daarenboven was de halve stad afgezet wegens de jaarlijkse kermis!

Gepost door: magda | 11-09-15

Oh écht? reden ze het halve land af voor dat ene winkelgalerijtje? tsss.. dan was er in Bergen op Zoom toch echt wel meer te zien geweest hoor.. zo mooi, het oude Markiezenhof en de stadspoort bijvoorbeeld.. allemaal makkelijk te vinden ook, pal bij de Grote markt. Nee, in Roosendaal zijn verder niet écht veel opvallende dingen te bekijken en al helemáál niet als je niet weet waar je dat zoeken moet. De wandeling die ik er deed ging meer door de diverse parken, maar die lagen niet zo dicht bij het centrum allemaal.

Gepost door: mizzD | 11-09-15

bah, aan de tanden laten werken is verre van leuk, altijd hoofdpijn en nekpijn
k kan geloven dat je, ook door de medicatie, even niet in form was

amai met 82 mensen, nee dat zal niet stil geweest zijn :-D
mooi verslag, t lijkt me een gezellig stadje

Gepost door: fotorantje | 11-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,tot heden heb ik nog hoofdpijn en mijn wang is nog gezwollen en pijnlijk! grrr !

Yerseke is een door en door Zeeuws dorpje waar de mossel hoogtij viert! Vanuit een rijdende dubbeldekker kon ik maar een paar foto's gebruiken om hier te plaatsen. De meest uiteenlopende merken hadden er een opslagplaats!

Gepost door: magda | 11-09-15

Het moet wel leuk zijn om daar eens in Yerseke rond te neuzen. Ik ben er zelf nooit geweest. Je heb me nu wel trek doen krijgen in mosselen, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

Yerseke de moeite waard lijkt me Magda..

zelf ben ik er nog niet geweest

groeten

Gepost door: willy | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

Yerseke en mosselen, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zou het begot niet weten liggen en weet ook niet of het voor iets anders bekend is.

Gepost door: Mieke | 13-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.