12-09-15

Roosendaal

Stipt om 14 uur verlieten we Yerseke en reden we naar Roosendaal. Een uur rijden en we zagen de richtingaanwijzer  Roosendaal. De dubbeldekker had het moeilijk in de redelijk smalle straten  en tot overmaat van ramp vond hij nergens een geschikte parkeerplaats , dus deden we nog maar eens een rondje door de stad. Toen heb ik het mooi gerestaureerde station gezien. Maar omdat de bus een straat insloeg kon ik er geen foto van nemen. Gelukkig voor ons kon de bus bij zijn tweede rondje toch ergens parkeren.

We werden door het shoppingcenter "Roselaar" geloodst , tot we aan de andere kant weer buiten kwamen ter hoogte van C&A en V&D.

shopping.jpg

We kwamen op een groot plein en bovenop een rij huizen stonden figuren die een muziekkorps  voorstelden.

trommelaeren.jpg

Achter de trommelaeren stond een man met een geit te zwaaien. Een betekenis?

trommelaeren1.JPG

Eenmaal op dit grote plein wisten we nog altijd niet waar we naar toe werden geleid :ergens links op dit plein zouden we een gebouw binnengaan.

plein.JPG

In de Passage stapten we binnen.

Winkelcentrum de Passage is gelegen in het hart van de binnenstad tussen de historische Raadhuisstraat en de Nieuwe Markt. Na een grondige revitalisering ademt het complete winkelcentrum een Venetiaanse sfeer uit met een vleugje Jugendstil en Art Deco.

Funshoppen in zijn allerbeste vorm: In de Passage is bewust gekozen voor beleving, het winkelcentrum heeft natuurstenen vloeren met mozaïeken, hardhouten winkelpuien, prachtige smeedijzeren hekwerken, een grote lichtkoepel met glas in lood en uitbundige schilderingen. Hier worden alle zintuigen geprikkeld.Blikvangers zijn onder meer het “live-orkest” boven het terras en de klok met het prachtige carillon. ( de Website van de Passage).

 

De ingangsdeur

passage14.JPG

zicht op de galerij

Passage.JPG

passage1.JPG

passage2.JPG

De volledige tearoom was voor ons gereserveerd.

passage3.JPG

heel vlotte en vriendelijke bediening van koffie met gebak.

passage9.JPG

Het bewegende orkest was precies echt .

passage4.JPG

Verder in de galerij.

passage5.JPG

passage6.JPG

passage7.JPG

passage8.JPG

 

passage10.JPG

passage15.JPG

passage11.JPG

passage12.JPG

passage13.JPG

Bij de uitgang een mooie vloer met de naam Passage in verwerkt.

p.JPG

Ik was er samen met een gelijkgestemde ziel. We keken elkaar aan en zeiden " en nu ?" . We wisten niet eens waar we waren. We hadden nog twee uur vrij rondlopen. We liepen de straat uit en kwamen op een grote kermis uit. We zijn dan maar die grote kermis doorgelopen en pikten hier en daar nog een winkeltje mee.

Op dat rad krijgen ze me niet. Elastiekspringen voor de durvers en een traag treintje voor de kleinsten.

kermis.jpg

Het spookkot riep vrolijke herinneringen op  van de tijd toen we naar de meifoor gingen in Brugge. Eén gegiechel en gegil!

kermis1.jpg

Schiet- en touwtjetrek- en viskramen waren er in overvloed. De Minions waren er ook in alle formaten en o jee de suikerspin- waar ik zo dol op ben- was helemaal niet zo aantrekkelijk in die blauwe, roze , groene en gele kleuren!

kermis2.jpg

Toen was het hoogtijd om op onze stappen terug te keren, we wilden wel nog aan de overkant van de spoorweg maar die was afgesloten voor alle verkeer en zodoende konden we niet bij de attracties aan de overkant. Niet dat we daar op wilden maar het zien alleen al was voldoende, hihi! Veel te gevaarlijk voor de beide omaatjes! Tussen de schouders van de politie die overal een oogje in het zeil hield , zie je een glimp van enkele grote attracties.

p1.jpg

Niet te geloven toen we buiten het shoppingcenter de Roselaar kwamen waar de bus ons zou oppikken: het merendeel zat alweer op een terras!! 
Het was al met al een gezellige dag , alles was piekfijn georganiseerd en ik heb ervan genoten omdat ik nieuwe mensen heb leren kennen en met anderen herinneringen kon ophalen, maar het is niet wat ik me voorstel van een daguitstap: anderhalf uur rijden om mosselen te eten en dan nog een uur rijden om koffie te drinken!! Gelukkig ging de terugreis over Antwerpen ( probleemloos) en duurde maar anderhalf uur.

Ps: deze uitstap was niet georganiseerd door de organisatie waar we vooral met de trein uitstappen doen, musea bezoeken enz...


  

Commentaren

vreemde architectuur in dat winkelcentrum lijkt me Magda...

en beetje van het goed te veel, en dan wordt het vaak kitscherig ..

maar je kunt daar wel geen uren rondlopen

prettige dag

Gepost door: willy | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, helemaal met je eens. Te is te . Veel te veel nadruk op al die balkonnetjes en lampen en lambrizering...De bedoeling van winkelen gaat verloren. Er liep ook niet veel volk rond behalve die ruim 80 belgen !!!

Gepost door: magda | 13-09-15

Dit gedeelte is toch wel de trots van Roosendaal, ontzettend prachtig Magda. Prachtige deur, dat glas in, kortom het zou helemaal in Parijs niet misstaan. Goed dat je dat hier even plaatst, dit had ik noch nooit gezien!
groetjessssssss

Gepost door: greta | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het materiaal dat gebruikt werd voor deze galerij is mooi en een ideale gelegenheid om daar eens koffie te gaan drinken. Maar winkelgalerij....mmmm ik betwijfel of dit zal aanslaan. Het is er allemaal redelijk duur!!! En daar vlakbij is een winkelgalerij met het aanbod in een goedkopere klasse!!

Gepost door: magda | 13-09-15

Ben het willy wel eens.. ik heb dat toen ik er zelf (rond carnavalstijd dit jaar) was ook al geschreven volgens mij.. het ís over de top en een beetje kitscherig.. maar als je er rond loopt heeft het toch ook wel weer wat.
Ik was toen verrast om het tegen te komen.. was er niet voor naar Roosendaal gegaan en als ik niet nog wat tijd over gehad had, had ik het niet eens gezien. Er is in Roosendaal ook nog een heel mooi streekmuseum, het Tongerlohuys.. en achter de Oude Markt is een mooi parkje. Maar om nou zo'n eind te gaan rijden om alleen in de binnenstad van Roosendaal rond te kijken.. nee, daarvoor is er echt té weinig te zien denk ik.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

ps. als je googelt op 'trommelaeren van Roosendaal' vind je dat dat een na-oorlogse show-fanfarekorps was die als mascotte een geit hadden. Ik zag een oude krantenfoto waarop de geit ( met begeleider) met het korps mee liep.

Gepost door: mizzD | 13-09-15

@Mizzy, mooi om er een keertje door te lopen en gezellig om daar een koffietje met taart te eten ( echt niet zo duur) maar toen wij er waren was het absoluut niet druk met winkelende dames. Die gaan allemaal beslist naar C&A en V&D en in de winkelgalerij Roselaar hun aankopen doen. Ligt er vlakbij.
Fijn dat ik nu ook weet hoe dat zit met die Trommelaeren en hun mascotte!

Gepost door: magda | 13-09-15

Voor die passage alleen zou ik al naar roozendaal willen gaan

Gepost door: Merel | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

@Merel daar heb ik geen twee en een halfuur rijden voor over! Het is wel mooi om eens te dien en door te lopen.

Gepost door: magda | 13-09-15

mooi sfeer het gebouw is ook mooi maar oogt te druk voor me ,de kermis kan me dan wel weer bekoren zo ,we zullen roosdaal eens bezoeken
groetjes antony

Gepost door: antony | 12-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antony, ik kan het best geloven dat jij liever op de kermis zou lopen. Wij vonden het ook leuk want hier bij ons staat er niet meer zoveel op de kermis.

Gepost door: magda | 13-09-15

die winkelgallerij is toch wel mooi, oké beetje té misschien maar wel knap gerestaureerde details
een uitstap voor senioren die niet goed te been zijn en enkel terrasjes doen, zo zijn ze ook eens ergens anders dan in eigen stad

Gepost door: fotorantje | 13-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik ben het met je eens, er moeten ook uitstappen zijn voor mensen die niet zo goed te been zijn. Maar dan moeten ze open kaart spelen en niet doen alsof we een dag zullen hebben waarop je veel ziet en doet . Drie uur om mosselen te eten en dan een uur verder reizen om koffie te drinken en daarna wat rondwandelen en weer op een terras gaan zitten!! Ze waren beter ter plaatse gebleven en hadden beter een rondvaart op de Oosterschelde gedaan van 2 uur . Daar had iedereen iets aan! Ja ik weet het ik ben nog veel te kwiek voor zo'n uitstappen,hahaha!

Gepost door: magda | 13-09-15

Is wel een mooi winkelcentrum zo te zien maar ik begrijp je opmerking volledig. Maar de mensen die je omringen kunnen veel goed maken en dan wordt het toch nog een leuke dag.

Gepost door: Mieke | 13-09-15

Reageren op dit commentaar

@ Mieke, ik schreef het al bij Antje. Dat geheimzinnig doen bevalt me niet. Anders kun je zelf al eens opzoeken wat er te zien valt terwijl de anderen zitten blijven . Dat deed ik oa in Yerseke ook. Ik lijk de pannen van het dak te zagen maar dat is niet zo. Ik had wèl een mooie dag met de mensen met wie ik omging. Ik was wellicht ook wat kribbig wegens de alsmaar stijgende tandpijn( kaak doet nog altijd pijn ,zucht)

Gepost door: magda | 13-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.