18-09-15

Düsseldorf

Na een fijne en gezellige eerste dag in Keulen doorgebracht te hebben ,trokken we de volgende dag met de trein naar Düsseldorf. Met zo'n snelle trein deden we er een halfuur over.

dusseldorf1.jpg

Bij het buitenkomen van het station stonden twee fotografen in de aanslag!!

dusseldorf2.JPG

Dit is het eerste zicht van Düsseldorf als je uit het station komt.

dusseldorf3.JPG

We deden een flinke wandeling door de stad en zagen veel moois van oud tot nieuw. Veel te veel om hier allemaal te tonen.

dusseldorf4.jpg

Zalige zoete winkels ! Zo'n stuk taart wilde  ik zeker eten vooraleer we weer huiswaarts gingen !!

dusseldorf5.jpg

Overal imposante gebouwen.

dusseldorf6.jpg

dusseldorf7.jpg

Vervoer op de Rijn terwijl we een rustpauze inlasten op een terras vlakbij.

dusseldorf8.jpg

dusseldorf19.JPG

 Over de middag was het veel te warm om  te wandelen op deze promenade . Je kon niet anders dan in de volle zon wandelen. Het was toen bij de 30°. Wij zochten de schaduwrijke smallere straten op.

dusseldorf11.jpg

Overal terrasjes, midden op straat , op een insprong bij een kerk.

dusseldorf12.jpg

 Er wordt veel gebouwd en verbouwd in de oude wijk van Düsseldorf. De groene klok heeft de bouwwoede kunnen trotseren.

dusseldorf15.jpg

Overal kunst! Dit vrouwenbeeld staat op een héél hoge sokkel op een hoek van de straat. Elders in de stad zagen wij nog zulke beelden. Ik kon er geen foto's van maken want we zaten op de tram.

dusseldorf14.jpg

Mizzd ik heb weer aan je moeten denken!!

dusseldorf13.JPG

Je bent niet in Düsseldorf geweest als je niet geflaneerd heb in de Köningsallee.

De Königsallee (verkort ) is een heel lange winkelboulevard met allemaal luxe winkels. In het midden van de boulevard ligt de gracht "Kö-Graben". Aan de oost zijde van de Kö bevinden zich veel luxe winkels. Aan de west zijde, ook wel stille zijde genoemd, zijn veel banken gevestigd. Van die laatste heb ik geen  foto's  gemaakt ;-) . Alle prestigieuze merken hebben hier een winkel. De meest opvallende winkel vond ik de juwelier waar je voor een ferme smak geld een juweel kon "huren" !!

Dusseldorf.jpg

We hadden al zolang geslenterd dat we echt aan eten toe waren. Gezien het erg warm was hadden we geen zin om te zoeken en ploften we ons in de Königsallee neer op een terras onder de bomen. We hadden wel even op de kaart gekeken want we wilden ons toch niet blauw betalen in deze dure wijk. Dat viel reuze goed mee. Zowel in Keulen als in Düsseldorf kun je overal redelijk goedkoop eten. Dus hebben wij heerlijk gegeten in deze chique straat voor een gemiddelde prijs van 15 euro per persoon.( Ik at scampi's , met een grote gepofte aardappel met veel zure room en een extra grote salade erbij. De porties zijn hier nergens aan de krenterige kant)

dusseldorf16.jpg

dusseldorf17.jpg

Die toren was ons einddoel voor die dag, maar dat is voor morgen!

dusseldorf9.JPG

 

Commentaren

Oooh jaa!! dat is echt een heel mooie putdeksel! Ik moet snel eens naar Düsseldorf! haha!
Sowieso, want het lijkt me echt een heel interessante stad. Ben er volgens mij weleens op een kerstmarkt geweest, maar daarvoor was de stad eigenlijk te groot.. de kerstkraampjes stonden helemaal verspreid over de stad en da's niet zo gezellig als op een plein allemaal bij elkaar. De stad zélf heb ik tijdens die bezoekjes nooit zo goed bekeken.. ik heb een hoop gemist zie ik nu!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-09-15

Reageren op dit commentaar

Zo te zien is Düsseldorf een heel mooie stad, Magda. Jullie waren er op een zomerse dag en dan lijkt zo'n stad nog extra mooi.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 19-09-15

Reageren op dit commentaar

mooie sfeerbeelden, wat een stad!
die fotograaf is echt wel leuk :-)

Gepost door: fotorantje | 19-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.