19-09-15

In de tuin

 

Vandaag was het echt mooi weer en ik heb ervan geprofiteerd om wat in de tuin te werken. Tegenwoordig moet je dat doen als de kans zich voordoet en vandaag was zo'n dag. Eerst de groentetuin wat opgeruimd. De bonen zijn geoogst en ook de snijbonen. Dus konden de struikjes eruit en de staken weer in het tuinhuis. Ik ben wel erg laat maar ik heb toch nog uitlopers van een aardbeiplant in pot in de volle grond gestoken. Je weet maar nooit dat die toch nog gaan wortelen. Ook wat gewied en geharkt. Het groentetuintje ligt er nu weer netjes bij.  Er zijn nog wortelen, rode bieten, witte radijzen, spruiten, selder, prei , rode kool, peterselie en die willen ook in een gewied tuintje staan.
Daarna wat in de bloemenborders gekuist en met zo'n zonnig weer zie je dat er nog veel in bloei staat en dat de overvloedige regen van deze week de planten  geen kwaad heeft gedaan. Ik vreesde er wel voor want er was een dag dat het zo overvloedig regende dat het water niet vlug genoeg in de riolen kon verdwijnen. Het is ook opvallend dat de grote treurwilg tot nu toe geen blaadjes verliest en dat was andere jaren wel -tot ergernis- anders.

Deze week toen het zo overvloedig regende, heb ik een paar foto's genomen.

onweer.jpg

Donderdag kwam de kleinzoon, Kevin, en die zou de grote terrassen voor en opzij met de drukspuit komen bewerken. Ik had zelf al de oprit naar de voordeur gedaan en vòòr de garagepoorten toen het een dag mooi weer was. Door al de nattigheid van de laatste tijd groeide er onkruid en mos tussen de stenen.

Het regende die donderdag nu eens veel en dan weer minder. Maar dat deerde hem niet, hij had  een oliejekker aan. In elk geval liggen die twee terrassen nu echt mooi. Ik ben altijd bang dat iemand zou uitglijden op al die groenaanslag. Toch jammer van zo'n weer, want de tuin staat nog vol bloeiende planten

met de drukspuit.jpg

Vandaag was een mooie dag. Onweer en regen zal er wel ergens geweest zijn want in de namiddag kwamen donkere wolken over maar ze dreven verder. We kregen wel een prachtig gekleurde halve regenboog te zien. De zon hield me gezelschap toen ik in de tuin wat foto's ging nemen. Bewijs dat er nog veel kleur in de tuin is !

bloemen1.jpg

Fuchsia, stokroos, reukerwt, herfstanemoon, geranium, dahlia, kleine viooltjes, zonnebloem, de witte bloem van de hosta, tagetes, cosmos,  felicia , wilde aronskelk en dan heb ik ze nog niet allemaal zoals de hortensia, goudsbloem...bloemen.jpg

Een heerlijke dagje was het en een mooie zonsondergang.

 

tuin,kleinzoon,regen,bloemen,werken in de tuin

 

Commentaren

Je foto's van je tuin zien er steeds weer heel mooi uit. Het vraagt natuurlijk wat werk mar je geniet dan ook van de beloning na het werk

Gepost door: Merel | 19-09-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik kan ontzettend genieten van mijn tuin en kom er ook tot rust.

Gepost door: magda | 19-09-15

Ik ben ook even in de tuin bezig geweest, maar met één en een gebrekkige arm ging het niet vlot. maar beetje bij beetje lukt het wel als het weer nog even goed blijft.

Gepost door: liliane | 19-09-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, gaat de genezing zo traag vooruit! Ik bestel alvast wat zon voor je! Hier was het vandaag echt mooi en zacht weer.

Gepost door: magda | 19-09-15

Allemachtig, wat een tuin der lusten! Ik zie daar warempel ook de 'dwergtrostomaatjes' opduiken, waarover we het al eerder hadden.

Gepost door: Benjamín | 20-09-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,niet overdrijven hé, de bloemen staan hier niet samengepakt hoor! Dat doet die collages zo uitschijnen. Maar toegegeven er staan veel bloemen in mijn niet zo'n reuze grote tuin. Die "dwergtrostomaatjes" bloeien nu al maanden na elkaar. Wel dankbaar in de tuin ,want het geeft veel kleur tussen al het groen.

Gepost door: magda | 20-09-15

Wat een herfstige foto's! Toch leuk dat die regenboog alles opfleurt :)

Gepost door: cuisine celine | 20-09-15

Reageren op dit commentaar

@Celine, vandaag was het helemaal niet herfstachtig ,maar werkelijk een mooie zomerse dag . Al merk je wel dat de herfst in de lucht hangt.

Gepost door: magda | 20-09-15

een tuin om jaloers op te zijn Magda...

er zit duidelijk kleur in je herfst..

ik heb hier wel nog een paar blommekens, maar daar zou ik geen collage kunnen
mee maken,

prettige avond

Gepost door: willy | 20-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, er is inderdaad nog veel kleur in de tuin en sommige vaste planten bloeien al meerdere keren na elkaar. Ik ben benieuwd wat ze volgende jaar zullen doen. Met al die regen zijn er bloemen die anders al afsterven maar nu aan een tweede groei beginnen.

Gepost door: magda | 20-09-15

Magda, voor zo een lelijke breuk geneest het goed (twee uur heeft de dokter gepuzzeld ) maar het zijn de spieren , en hij is ook nog zwak. Beetje bij beetje voel ik beterschap. Ik zal veel geduld moeten hebben, en mag ook nog niet fietsen. Volgens de dokter is een helleboog zowat het slechtste wat een mens kan breken.

Gepost door: liliane | 20-09-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,dan heb jij wel brute pech gehad met die elleboog. Het is al veel dat je toch wat beterschap voelt ,dat geeft een mens courage om door te zetten. Ik kwam regelmatig eens langs kijken of je al op je blog was ,maar het bleef er stil en dat is geen goed teken. Fijn om je hier toch even te zien verschijnen. Een voorspoedig herstel !!

Gepost door: magda | 20-09-15

Reageren op dit commentaar

Ik hoop deze week ook op een dagje goed weer en tijd om wat in de tuin te kruipen :-)

Gepost door: Ellen | 20-09-15

Reageren op dit commentaar

@Ellen vandaag, maandag, begint de dag al goed. Je gaat in de tuin kunnen werken!

Gepost door: magda | 21-09-15

De commentaren zijn gesloten.