22-09-15

Düsseldorf -Medienhaven

 

"Vlakbij de Altstadt van Düsseldorf vind je de MedienHafen, die een groot contrast vormt met het historische centrum. De MedienHafen is namelijk dé moderne wijk van de Duitse stad, omringd met allemaal hippe, gloednieuwe gebouwen waardoor het lijkt alsof je in een andere wereld bent beland.
Vroeger lag deze wijk in de oude haven, maar het gebied is nu volledig gerenoveerd. Vooral liefhebbers van architectuur zullen hun ogen uitkijken in de MedienHafen, want veel gebouwen zijn ontworpen door beroemde nationale en internationale designers.
Zoals de naam al doet denken, vind je hier voornamelijk mediabedrijven, zoals Düsseldorf's eigen radiostation. Daarnaast vind je hier één van de grootste bioscopen van de stad en kun je dineren in de meest chique, hippe en urban restaurants. Vooral in de zomer is het hier erg leuk, wanneer de terrassen gevuld zijn met iedereen die zien en gezien wilt worden. Een absolute must-see voor tijdens je stedentrip in Düsseldorf! "

Beter dan deze stadsgids kan ik het niet omschrijven. Je mist iets als je Düsseldorf bezoekt en je hebt dit stadsdeel niet gezien!!!

Na het middagmaal in de chique Köningsallee , wilden we naar de Medienhaven. Het leek op de kaart niet zover, maar het was zo erg warm dat we toch maar uitkeken voor het openbaar vervoer. We vroegen het aan iemand die ons naar de tram verwees een eindje verderop. Met de tram was het toch nog meer dan een kwartier rijden. We konden ons niet vergissen van halte want het was het eindstation van de tram. 
We hebben echt onze ogen uitgekeken naar de vroegere havenbuurt die nu een aaneenschakeling is van mooie gebouwen waar soms nog een oud gedeelte in verwerkt is.

Zelf voelde ik me onpasselijk worden door de hitte en er was  geen schaduw waar je wat beschut kon lopen. Er werd mij een paraplu toegestopt en zo wandelde ik verder tot we op een terras iets koel konden drinken. Voor mij werd een mocktail "Miss Shirley Temple", niet alcoholisch op basis van ginger ale , grenadine, citroensoda en een maraschinokers , met veel blokjes ijs. Heerlijk verfrissend. En ik kikkerde er helemaal van op.

Hier volgt een foto verslag. Sorry dat het wat lang is uitgevallen. Maar het loont echt de moeite om die gebouwen eens te bekijken. Toen we uit de tram stapten zagen we al onmiddelijk immense gebouwen (foto 1)

medienhaven.JPG

medienhaven1.JPG

medienhaven2.JPG

medienhaven3.JPG

medienhaven4.JPG

medienhaven5.JPG

We wandelden rond deze vroegere aanlegsteigers met in de verte de communicatietoren.

medienhaven6.JPG

De hitte speelde me parten !

medienhaven7.JPG

Het dak doet denken aan de hijskranen van vroeger.

medienhaven8.JPG

medienhaven9.JPG

In de verte het sjieke Hyatt hotel.

medienhaven13.JPG

medienhaven10.JPG

medienhaven11.JPG

medienhaven20.JPG

medienhaven12.JPG

Heel mooie buurt en daar piept de toren alweer  tussen de gebouwen!

medienhaven14.JPG

Om het havenverleden niet te vergeten was er een standbeeld van een havenarbeider met een vroegere gebruikte kraan er vlakbij opgesteld.

medienhaven16.JPG

Bij het Hyatt hotel waren we getuige van een fotoshoot voor twee bruiden die duidelijk tot een rijke familie behoorden. De Maserati's stonden voor de immense trappen geparkeerd!

medienhaven19.JPG

Vlakbij hetzelfde hotel zagen we een vijftal meisjes die -met een toekomstige bruid -feest vierden. Ze vonden het wat leuk dat ze op de foto mochten !

medienhaven18.JPG

Drie gebouwen ontworpen door de  architect Frank Gehry (oa. Guggenheim Museum)

medienhaven22.JPG

medienhaven15.JPG

Ze hebben me prominent in beeld gezet met mijn "mocktail" ! Maar zelf waren ze ook blij om een koel drankje te kunnen drinken! Ik voelde me nadien ook al stukken beter. Het is die dag warm gebleven, maar dan wel draaglijker, tot laat in de avond.

medienhaven21.JPG

En dan het einddoel van het bezoek aan Medienhaven.

De toren die je bijna overal in de stad kunt zien : de 240 meter hoge betonnen telecommunicatietoren. Het is het hoogste gebouw van de stad waar je op 170 meter hoogte een draaiend restaurant en observatiedek hebt. Bovenaan vind je er een lichtsculptuur die werkt als een klok. Het is daarmee de grootste digitale klok ter wereld. Op het moment dat ik er een foto van nam voer een wit luchtschip voorbij. Mooi!

Toen reden we met een bus terug naar het station van Düsseldorf, waar we met een trein komende uit Stralsund ( zie vroeger logje) terugreisden naar Keulen.
Het was op en rond het stationsplein zo druk naar aanleiding van de voetbalmatch tussen Keulen en Hamburg dat we kalmere oorden opzochten om 's avonds te eten. Op weg naar het hotel vonden we het terras bij Angelo erg leuk en daar hebben we onder het licht van de straatlantaarns lekker gegeten. De uitbaatster was erg nieuwsgierig want ze vroeg waar we vandaan kwamen. Ze verstond niets van ons dialect. Tja West Vlaams is een vreemde taal hé ;-) en toen we haar zeiden dat we allemaal van bij de Belgische kust en van Brugge kwamen was ze zo verrukt. Want ze kende Brugge en ze kende ook ...de kusttram die van de ene kant van de Belgische kust naar de andere kant reed! Het was al lang donker toen we opstapten !

Deze foto is de andere dag genomen en toen was Angelo nog gesloten..

angelo.JPG

Commentaren

en wel heel indrukwekkend fotoverslag Magda..

lang geleden ben ik wel eens Düsseldorf geweest,..

maar die fraaie moderne hoogbouw verrast me , ik zou die ook wel eens willen bekijken..

jammer dat je wat last van de hitte,maar dat kan iedereen overkomen..

en onze kusttram is hoogstwaarschijnlijk wereldberoemd

groeten

Gepost door: willy | 22-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, we zijn allemaal verrast door de mooie gebouwen in Medienhaven. We wisten niet wat we konden verwachten. Het is een moderne en erg trendy wijk. We hebben ons echt moeten beperken want de hitte was niet te harden tussen al die gebouwen. Ook de zijarm van de Rijn bracht geen verkoeling . Niks van wind. We bleven een tijdje op een schaduwrijk terras met een koele drink. Ik had er last van en voelde me misselijk worden, maar de anderen hadden evenzeer last van de warmte. Blijkbaar ben ik gevoeliger geworden na die eerste appelflauwte begin juli. De dokter had me gewaarschuwd om bij volgende hitte periodes deze zomer wat op te letten. Hij had gelijk. We hadden er ook al wat uurtjes wandelen op zitten in de oude stad en daar was het ook al puffen geblazen. Na een uurtje zijn we opgestapt en zochten we vooral de schaduwzijden van de straten op tot we met en bus naar het station konden rijden..

Gepost door: magda | 22-09-15

Wel als je een tijdje ergens niet meer geweest zijt, is het ongelooflijk hoe alles vlug anders er gaat uit zien.
Maar het is een formidabele reis geworden Magda, en een hele belevenis.
Haha ons dialect verstaan ze zeker niet, maar gelukkig spreken ze in Keulen mooi Duits zoals we dat zeggen, maar de echt oudere mensen die spreken soms nog onder elkaar het Kölsch, ( hoop dat ik het goed schrijf) en dat verstaan wij zeker niet. Maar je moet er echt gewoond hebben of er werken om het vlot te kunnen spreken, ja talen moeten ook onderhouden worden, zoals alles.
Groetjessssssssssssss

Gepost door: greta | 22-09-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, die citytrip zullen we niet vlug vergeten. We zijn allemaal erg verrast geworden door beide steden. Ik had niet verwacht dat Düsseldorf zo'n mooie stad was en dan hebben we nog veel dingen niet gezien. We gaan zeker nog eens terug!
Bij Angelo hebben we echt genoten van het eten en van de gastvrijheid van de uitbaatster. Zij was een Portugese die al lang in Duitsland woont..

Gepost door: magda | 22-09-15

Aha.. dát heb ik in ieder geval nog nooit gezien als in voor een kerstmarkt eens in Düsseldorf was! :-) Er staan wel hele aparte gebouwen tussen hè, echte goede foto-objecten (ik denk dat willy snel af zal reizen hehe).. die met die poppetjes eraan vind ik zelf echt heel erg gaaf haha!
Hele mooie trip.. afwisselend en veel gezien hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het zou me te ver leiden moest ik bij alle gebouwen meer uitleg geven, we raakten niet uitgekeken hoe ze al die gebouwen vernieuwd of aangepast hebben. Het huis met de kleurrijke plastiek figuren(Flossis) noemt Roggendorf haus van architect Norbert Winkels. Vroeger een opslagplaats en nu kantoorgebouw. Het is beter gekend als het Flossihaus .De figuurtjes zijn kunstwerken van de Duitse kunstenares Rosalie.
Ik denk het ook dat Willy er in de toekomst eens heen zal reizen. Het was teveel om in één keer alles te zien. Zo zijn we ook niet tot dichtbij de gebouwen van Frank Gehry geraakt. We plannen om nog eens terug te gaan :-)

Gepost door: magda | 22-09-15

Héél imposant, Magda, al die reusachtige gebouwen. En de oudere gebouwen zijn heel netjes verwerkt in deze site.
Gelukkig had jij je mocktail en kon je een beetje bekomen van de warmte.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 22-09-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, normaal heb ik op zo'n dagen een flesje water mee, maar ja deze keer dus niet en het was hoogtijd dat ik in de schaduw kon zitten en wat koels kon drinken. Het bleef wel warm die dag maar met het verstrijken van de uren toch minder hot-hot. En alsof ze het wisten kreeg ik van de barman een super groot glas koele drank!!!

Gepost door: magda | 22-09-15

Alhoewel ik de gebouwen best mooi vind, doen ze mij wat denken aan een blokkendoos :-) In het echt zal het heel waarschijnlijk een heel andere aanblik zijn. Die Gehry gebouwen zijn heel apart. 't Is maar dat ik las dat je een alcoholvrij drankje nam, anders had ik gedacht dat die scheve gebouwenfoto aan jouw lag :-)

Gepost door: bea | 23-09-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik zie mij al zwalpen ! hahaha. Neen neen, braafjes een niet alcoholisch drankje en at bekomen in de schaduw plus nog eens onder een parasol. Al die gebouwen en ook die scheve zijn in het echt prachtig om zien. En ook hoe ze oude gedeeltes ingewerkt hebben in de nieuwe gebouwen die er omheen werden gebouwd.

Gepost door: magda | 23-09-15

Ik ben nog nooit in Düsseldorf geweest en ik heb ook geen plannen in die richting, want eigenlijk ben ik meer een natuurmens dan een stadsmens. Doe mij maar een berg in plaats van een gebouw, maar ieder zijn meug natuurlijk.

Gepost door: Benjamín | 23-09-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik ben nu ook bepaald geen mens om veel in steden rond te lopen. Maar ik zie het weleens graag. En ik had niet verwacht dat Düsseldorf zo een mooie ,open en vooral nette stad was. Alles goed onderhouden en nergens zwerfvuil. Ook Keulen moet niet onderdoen.

Gepost door: magda | 23-09-15

Reageren op dit commentaar

Mooie gebouwen en prachtig in beeld gebracht Magda. Soms moet je eens de platgetreden paden verlaten en ergens anders durven naar toe gaan. Zag er echt fantastisch uit. Toch een beetje opletten als het te warm is hé Magda, is niet de eerste keer dat je je dan raar of misselijk voelt.

Gepost door: Mieke | 23-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.