23-09-15

Laatste dag van de citytrip

 

De laatste dag van onze citytrip brak aan en we wilden er nog een mooie dag van maken in Keulen zelf. We verlieten ons hotel in de voormiddag en brachten onze bagage naar het station waar we die in een vernuftig systeem stopten. We zagen onze valiezen de grond inzakken. Nu moesten we zien om het afgifte bewijs niet kwijt te spelen. Weet je dat we 's avonds toch een halfuurtje vroeger om de bagage gingen? Je weet maar nooit dat de valiezen niet naar boven kwamen als we het ticket in de automaat staken!

Daarna gingen we naar de Altstadt waar we een rondvaart deden op de Rijn. Dat was een goed idee want die dag was het nog warmer dan de dag ervoor toen we in Düsseldorf rondliepen. Op het water was er wat wind en de rondvaart van ruim een uur was aangenaam.

de rijn.jpg

Over het hele eind zag je nieuwe gebouwen ,vernieuwde gebouwen , kranen,  torens en delen van bruggen...

de rijn10.JPG

 Een heel bijzondere manier om met de kabelbaan de Rijn over te steken.

de rijn1.jpg

de rijn2.jpg

Oude kranen werden opgekuist en herinnerden aan vroeger toen er gelost en geladen werd op deze kaaien

de rijn3.jpg

Vernieuwde woonblokken en moderne gebouwen.

de rijn5.JPG

de rijn4.jpg

Het chocolade museum.

de rijn6.JPG

Veel volk aan het sportmuseum.

de rijn8.jpg

Toen kwamen we terug aan de kade waar we opgestapt waren .
Een mooi zicht op de Dom van Keulen.

de rijn9.jpg

de rijn11.jpg

Wij zagen over de bruggen en langs weerskanten van de Rijn voortdurend mensen lopen.

de rijn12.jpg

We kwamen er al vlug achter dat er een stadsloop was van de ene brug naar de andere brug en erover. Met de hitte waren de brandweer en hulpdiensten massaal aanwezig. En hier en daar werden de sporters aangemoedigd en er werd door omstaanders voortdurend in de handen geklapt . Nadien begrepen we dat er zo uitbundig werd geklapt omdat de finish niet zo héél ver meer was. Namelijk aan het chocolademuseum waar wij naar toe gingen.

de rijn13.jpg

Het chocolade museum had een restaurant en een mooi buitenterras vlakbij de Rijn. We hebben  ons daar letterlijk neergeploft wat koels gedronken en daar ook gemiddagmaald. Het was 's middags werkelijk te warm om nog veel te doen. 34° . Nadien ben ik met nog twee vriendinnen naar het chocolade museum zelf gaan kijken.
En toen we terugkwamen uit het museum( waar het heerlijk koel was) dronken weer  wat koels. Ik had hen de eerste dag al gezegd dat ik niet terugkeerde naar huis vooraleer een schwarzwaldtaart gegeten te  hebben. De foto ervan is niet erg scherp maar in elk geval was de taart erg lekker. Ik was heus niet alleen die taart at ,hihi!

museum2.jpg

In het chocolade museum maakten ze pralines waar we mochten van proeven en zag je het hele proces van chocolade maken. Ook de geschiedenis van de cacaobonen werd uit de doeken gedaan.

museum1.jpg

Dat zijn twee oude automaten waar je na inbreng van geld een stukje chocolade kreeg!!

museum3.jpg

In het oude winkeltje ( waar je niets kon kopen) zag je vooral oude dozen en blikken waarin pralaines werden verpakt.

museum4.JPG

Er was nog tijd over om het Römisch-Germanisches Museum te bezoeken en dit museum ligt niet alleen vlak naast de Dom maar ook vlakbij het station.

rom.mus..JPG

Zeer interessant museum met veel waardevolle stukken zoals juwelen, medisch gereedschap, antieke vloeren, mooi bewerkte vazen, ook veel beelden , borstbeelden en restanten gebouwen en pilaren enz.
Er mochten foto's genomen worden zonder flits. Maar de tentoonstellingskasten waren zodanig verlicht dat het héél moeilijk was om mooie foto's te maken.

museum.jpg

Toen was het tijd om naar het station te gaan, de bagage op te halen (verliep zonder problemen), kochten we nog iets om te eten en te drinken voor op de trein. De reis verliep zonder problemen.

We merkten  in Brussel dat de passagiers nu bij het instappen werden gecontroleerd! De Thalys reed door naar Parijs. Toen wij een paar dagen ervoor opstapten was er niets van controle bij het instappen. Wél toen de ticketten werden nagekeken ( ik toonde  dat de conductrice geflankeerd werd door twee bewakingsagenten)

PS. De Thalys heeft op onze vraag of we een vergoeding kregen voor de uren oponthoud bij de heenreis voor elk van ons zes een ticket bezorgd van 12,5 € te gebruiken binnen het jaar voor een reis met de Thalys naar eender welke bestemming!! Van klantvriendelijkheid gesproken!!

 

 

Commentaren

Wat een leuk, lang verslagje!

Gepost door: cuisine celine | 23-09-15

Reageren op dit commentaar

@Celine, lekke lang hé. Maar ik wilde het reisverslag eindigen . Ik had er al een paar dagen over gedaan en dan wordt het lezen voor buitenstaanders wellicht wat saai!

Gepost door: magda | 24-09-15

Sjee.. ik dacht na het vorige verslag al dat het gedaan was.. maar er kwam nog een hele dag.. wow.. wat een mooie uitstap.. zóóóveel gezien!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-09-15

Reageren op dit commentaar

Wat die klantvriendelijkheid betreft.. daar verschil ik van mening met je over. Als ze écht klantvriendelijk waren hadden ze die 12,50 gewoon op je rekening gestort. Een kaartje voor hún trein levert hén alleen maar weer geld op.. want 12,50 is zonde om te laten verlopen voor ons, maar geen énkele reis met de Thalys kost maar 12,50.. je bent dan dus verplicht weer nog meer geld uit te geven als je van die zogenaamde restitutie gebruik wilt maken.

Gepost door: mizzD | 24-09-15

@Mizzy, de maatschappij is helemaal niet verplicht om een vergoeding te geven gezien het ongemak niet zo heel erg lang duurde. Daar zijn ook voorschriften over. In elk geval is het een mooi gebaar. En dat we nog gebruik zullen maken van de Thalys is een feit . Er zijn nog steden die we willen bezoeken! :-)

Gepost door: magda | 24-09-15

Ja, maar als ze dan tóch iets doen, zou het onvoorwaardelijk moeten zijn. Ik vind het een loze 'vergoeding', maar het líjkt of ze juist heel wat doen. Niet iederéén rijdt elk jaar met die trein.. dit is een kadootje wat hen zélf meer geld oplevert uiteindelijk, immers ze verkopen nu meer reizen, ze binden jullie aan hen middels een kleine korting.. die 12,50 zal voor hen alleen maar ietsje minder winst zijn.
We zijn het dus in deze niet eens.. dat schreef ik hierboven al. :-)

Gepost door: mizzD | 24-09-15

jullie hebben heel wat gezien op deze uitstap Magda

en zo'n rondvaart op de Rijn mocht niet ontbreken..

bedankt voor je knap verslag..


groeten

Gepost door: willy | 24-09-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, dank je wel! Van op de Rijn krijg je toch een ander beeld van deze mooie stad! Daarenboven was het ideaal want het was die dag ontzettend warm en op zo'n boot is er toch altijd wat wind.

Gepost door: magda | 24-09-15

Een trip dat jullie allemaal altijd zal bijblijven en weer warme herinneringen bij zal oproepen als U deze foto's later weer eens ter hand neemt.
Mooie foto's en goed begrijpend geschreven Magda.
groetjessssss

Gepost door: greta | 24-09-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, dank voor het compliment ;-) . Deze trip zal ons zeker nog lang bijblijven. Tenslotte was het de wens geweest van onze betreurde vriendin om naar Duitsland te gaan.

Gepost door: magda | 24-09-15

Het was het laatste citystrip geweest voor jullie. Er is overal nieuwe gebouwen gekomen. Er is overal sommige plekken nieuwe gebouwen gekomen. Leuk dat jullie daar heeft genoten. Oude winkeltje ben ik dol op. Ik vind altijd wel leuk om te binnen te kijken. Vooral snuffelen. Museum is daar ook heel mooi om te zien. Jullie hebben ook daar lekker stukje taart gegeten. Wat ziet lekker uit.
Groetjes Jacqueline & Ferry.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 25-09-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline. We hebben echt van alles wat we deden genoten. We waren met zijn zessen en dat ging echt heel goed. We kennen elkaar al van op de schoolbanken.

Gepost door: magda | 28-09-15

mooi zo'n rondvaart, een uur is voldoende
jullie hebben alleszins veel gezien en van veel genoten

Gepost door: fotorantje | 26-09-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, gelukkig hadden we die rondvaart voor de laatste dag gepland. Daar op het water was er nog een zuchtje wind maar in de stad was het met zijn 34 ° te warm om veel rond te lopen.

Gepost door: magda | 28-09-15

De commentaren zijn gesloten.