28-09-15

de maan en de tuin

Zoals zovelen ben ik de vorige nacht verschillende keren opgestaan om te zien hoever de maan al verduisterd was. Tegen 2 uur was er al een hapje uit de maan en de laatste keer dat  ik mijn bed uitrolde was het 4.20 uur en nam ik deze foto. Ik was al blij met deze foto want zo'n grote lens heb ik nu ook niet. Toen zei ik foert nu ga ik echt slapen en geen hazenslaapjes meer. Ik heb dit fenomeen stapsgewijs meegemaakt en heb er nog een souvenir van ook.

maan.JPG

Vandaag was het mooi weer en heb ik in de tuin achteraan geverticuteerd. De tuin is na een paar namiddagen afgewerkt en met het zachte weer zal het al vlug weer een groen tapijt zijn. De groene plekken dat is het nieuwe gras wat ik gezaaid heb toen ik in het voorjaar met volle overgave onkruidverdelger sproeide maar de verkeerde doos nam: ook het gras was er aan!

tuin.JPG

 

Commentaren

We waren gisterochtend ook vroeg bed eruit. Wij wilden ook maan zien. Ik heb dit nooit meegemaakt. Wij hadden wel foto's kunnen maken. Sommige foto's zijn redelijk wel goed. De meeste is mislukt. Daarna is Ferry gelijk naar werk gegaan. Hij moest toen ook werken. Ik weer naar bed gegaan. Foto's moet nog uitgezocht worden. Je tuin zi weer erg netjes uit. Het moet ook gebeuren. Leuk om te zien je foto van maan. DE meeste mensen hebben moeite om te fotograferen. Maar jou foto ziet wel dat superbloedmaan is. Zi noemen in Nederland.
Fijne dinsdag gewenst.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

ziet weer tuin netjes uit....
Ze.... was ik ook vergeten.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-09-15

@Ferry&Jacqueline,ik ben blij dat ik die maansverduistering heb gezien ,want de volgende zal ik wel niet meer meemaken. :-( De meeste foto's zijn ook niet gelukt hoor. Ik ben al blij met deze foto.
Ja in de herfst moet de tuin opgeruimd worden en tot nu toe heb ik geluk met het weer.

Gepost door: magda | 29-09-15

Ik heb gewoon geslapen had iets van als ik wakker word dan zie ik wel wat ik doe en ik werd dus niet wakker

Gepost door: Merel | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik had wel geen wekker gezet maar mezelf kennende werd ik om de haverklap wakker. Maar dacht er niet aan om foto's te maken , tot het allerlaatste halfuur besefte ik pas " allé jong maak nu toch eens een foto"!

Gepost door: magda | 29-09-15

Ik wou de maan zien maar vergat om de wekker te zetten :-( Het schoonste is dat ik rond vier uur wakker geworden ben maar ik dacht er toen ook niet aan. Het enigste wat ik hoopte was dat ik snel terug in slaap zou vallen :-) Herkansing in 2033, als ik nog leef :D

Gepost door: bea | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

@ Bea wat jammer ,maar laat het een troost kan zijn: neem mijn foto maar mee( er zijn wel mooiere foto's te zien op Facebook hoor!) Toen ik aan het venster stond moes tik denken aan de landing op de maan. Die nacht ben ik ook opgestaan om te horen dat de landing gelukt was!! Dat was nu eens een onvergetelijk moment.

Gepost door: magda | 29-09-15

Ik heb ook mijn nachtrust aan die bloedmaan verkwanseld, want zo speciaal vond ik het nu ook weer niet. Ik heb in mijn leven al opwindender natuurfenomenen aanschouwd, maar goed: gezien, gehad, gedaan.

Gepost door: Benjamín | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin,je hebt wel een beetje gelijk, maar het is toch uniek dat je dit kunt meemaken. De volgende maansverduistering zal ik niet meer beleven.
Ik schreef het bij Bea al : de landing op de maan was spectaculairder! En de overstroming in 1953 heb ik ook meegemaakt en dat zindert nog na!!!

Gepost door: magda | 29-09-15

Mooie foto van de maan hoor, ik heb er helemaal niet meer aan gedacht en de slaap der rechtvaardigen geslapen. Heb vandaag ook een paar potten gevuld met winterheide, die kunnen ook alweer tegen een stootje.

Gepost door: Mieke | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik hoorde het bij het weerbericht en dacht dat moet ik toch eens zien. Ik heb de hele nacht niet goed geslapen ,om de haverklap wakker en toch maar eens gaan kijken. Ik dacht er niet eens aan om foto's te maken. Tot dat laatste moment. Stel je voor de hele nacht af en toe opstaan en op het einde niet eens een foto ervan,jaja dat is als je niet helemaal wakker bent :-)

Gepost door: magda | 29-09-15

De commentaren zijn gesloten.