29-09-15

De beesten bende

trien en trienette.JPG

Ik heb vroeger al verteld dat ik voor twee kippen en een konijn van de buren zorgde terwijl zij in Le Pays des Collines zaten. Kort vòòr ik met de schoolvriendinnen naar Keulen en Düsseldorf reisde  was  één van de kippetjes, Trientje, gestorven. Het rechtse op de foto. Het andere kippetje ,Trienette ,treurde en legde geen eieren meer. Ook kroop ze bij het konijn in diens hok. Terwijl ik die dagen weg was kwam de tuinier die alle dagen voor groen zorgde de kippetjes graan geven en bracht hij groen mee.
Toen ik terug thuis was en ging kijken zag ik nergens Trienette in de kippenren.( links op de foto). Ik vond ze dood in een hoekje van het konijnenhok . Ik had er eerst geen erg in omdat het konijn netjes in de ingang van zijn hok bleef zitten. Dat vond ik al vreemd want anders komt hij onmiddellijk naar mij toegehuppeld.
Het konijn treurde ook nu hij geen "vriendjes " meer had. Buurtjes hebben dan voor een nieuwe thuis gekeken voor het konijn. Nu is hij in een gezin met kinderen en daar zijn ook konijntjes en kippen en cavia's. Hopelijk stelt hij het er goed. In elk geval misten de tuinier en ik de eerste dagen onze diertjes. Uit pure gewoonte verzamelde ik de etensresten nog in een aparte emmer voor de kippen en het konijn...

konijn.JPG

IK verzorg al een tijdje een poes die hier op een dag helemaal toegetakeld toekwam . Ik heb al meer toegetakelde poezen verzorgd, maar na een tijdje verdwijnen ze weer. Ze zijn genezen en ze stappen het af.

Nu is er hier een poes die ik Flappie noem omdat ze in het voorjaar met twee flappen op haar lijfje loopt. Ze verliest die flappen en daaronder zit er al nieuwe behaarde huid. Verleden jaar liep ze hier ook rond maar toen bleef ze erg vreemd en durfde niet naderen. Nu kan ik haar aaien.
De drie foto's zijn van juni, augustus en van vandaag september de 29ste. Ik ben benieuwd hoelang Flappie hier zal blijven. Als ze hier blijft ben ik ook benieuwd of ze volgend voorjaar terug flappen krijgt . Misschien kwam het van ondervoeding ,terwijl ze nu dagelijks eten krijgt. Ze draait hier de hele dag rond in de tuin en 's avonds verdwijnt ze. Vlekje , de 16 jaar oude poes des huizes, aanvaardt het dat Flappie hier ronddraait.

juni

 

tuin,poezen,flappie

augustus

flappy augustus.JPG

september

flappy september 2015.JPG

19:08 Gepost in tuin | Commentaren (15) | Tags: tuin, poezen, flappie |

Commentaren

Hopelijk heeft het konijn het naar zijn zin in zijn nieuwe thuis (en is het daar niet in de pot belandt). Zo zielig dat die beestjes treurden om elkaar, net als mensen :-(
Die poes ziet er veel schoner uit nu dan enkele maanden geleden. Ben ook benieuwd of die vleugels gaan terugkomen, laat het weten hé.

Gepost door: bea | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik hoop het ook dat hij het daar goed stelt. Ik hoop dat hij zich kan aanpassen aan jonge konijntjes en kippen .Want het konijn van de buren is wel al enkele jaren oud. Ik stond er zelf van versteld hoe die drie dieren zich gehecht hadden aan elkaar.
Bea ik ben zelf benieuwd of flappie weer flapjes gaat krijgen volgend voorjaar. Ik hoop van niet want het is zielig om te zien hoe de poes die flappen met zich meesleurt tot die gewoon afvallen want op de foto waren de flapjes nog aan de kleine kant. Ik vond het te griezelig om de later getrokken foto met grote flappen hier te plaatsen.

Gepost door: magda | 29-09-15

Diertjes komen en gaan bij Jou, Magda. Flappie ziet er al stukken beter uit. Vreemd, een kat met flappen. Had ik nog nooit gezien.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, dat mag je wel zeggen. Ze komen en ze gaan. Vreemd eigenlijk, eentje is jaren gekomen en dan opeens zag ik die niet meer. Maar best dat ik niet weet waarom. De laatste poes die verminkt was aan zijn pootjes en die we streepje noemden ,heb ik zien vermageren en vermageren tot hij op een dag zo vreemd keek naar me en dan wegging. Ik zag die niet meer terug. Ik vermoed dat die vergiftigd werd. Hij vrat zich te pletter en toch maar vermageren. Met deze poes ben ik wel benieuwd. Die moet ook geslagen geweest zijn want zijn staart is gebroken en het onderste deel hangt erbij. Op het einde van zijn rug is er een beentje rond het staartbeen dat uitsteekt. Het si anders een mooie poes met een dikke vacht.

Gepost door: magda | 29-09-15

Ik weet niet hoe oud kippen normaliter worden.. misschien was het gewoon hun tijd!
Maar zo'n oud konijntje van betrekkelijke rust naar een druk gezien.. hmm.. ik weet niet of ík dat gedaan zou hebben hoor.. hopelijk gaat het 'm goed!

Ik heb eens zitten googelen en het schijnt een soort van huidaandoening te zijn, zulke flappen zoals die kat heeft. Men dacht in vroeger tijden zelfs dat die katten vleugeltjes hadden.. maar het is dus een soort ziekte. Blijkbaar een overkomelijke.. want het beestje ziet er op de laatste foto goed uit.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-09-15

Reageren op dit commentaar

Heb nog verder gezocht en het is dus een heel zeldzame ziekte, cutaneous asthemia.. wat feitelijk een zeer rekbare huid is. Hoe die flappen dan ontstaan weet ik niet precies, maar deze aandoening komt maar bij een paar kattenrassen voor en aangezien dit geen korthaar is, moet dit wel een Himalaya-kat zijn. De beestjes kunnen er oud mee worden, behalve als naast die rekbare huid ook de gewrichten extreem bewegelijk zijn.. maar dat komt nog minder vaak voor.

Gepost door: mizzD | 30-09-15

@Mizzy, ik had niets te zeggen over het konijn , het was van de buren hé! Ik hoop dat het beestje zijn verhuis overleeft. Dat ene kippetje was ziek ,maar dat tweede kippetje was kerngezond en treurde echt toen het andere kippetje stierf.Een wijziging in hun leefpatroon kan fataal zijn voor een kip.

Ik hoop dat " Flappy"blijft komen zodat ze elke dag haar eten heeft en misschien krijgt ze volgend jaar geen flappen meer en kwam het vooral door ondervoeding. Deze poes heeft een mooie vacht en ik las op internet oa dat ze dagelijks verzorging nodig heeft om geen dode vacht te krijgen en te helpen haarballen te minimaliseren. Aan haar staart hangt zo'n haarbal. Ze is nog niet eigen genoeg aan mij dat ik haar kan borstelen zoals ik Vlekje regelmatig borstel en kam. Dank voor jou opzoekingswerk ,ik heb dan ook verder kunnen zoeken want ik wist niet dat deze poes een himalayapoes is..

Gepost door: magda | 30-09-15

Wat een lieverd deze konijn. Ik hoop dat deze konijn goed heeft. Flappie ziet goed uit. Huidaandoening kan ook stress veroorzaken. Deze dieren worden verwend door jou. Echt dierenliefde. Leuk dat je verzorgd door jou.
Groetjes,..

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 30-09-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline,ik hoop ook dat het konijn het nu goedmaakt! En van Flappy hoop ik dat het allemaal goed komt nu ze regelmatig kan eten en ze laat zich ook al aaien door mij.Ik laat nog wel iets weten over deze poes.

Gepost door: magda | 30-09-15

Je zorgt goed er goed voor en konijn en kat weten het blijkbaar goed samen te vinden

Gepost door: Merel | 30-09-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik hecht me altijd aan dieren die ik verzorg en ik denk dat die beestjes dat aanvoelen.Maar dieren hechten zich ook aan elkaar als ze dagelijks bijeen zitten dat heb ik nu ook gezien bij het konijn en die twee kippen.

Gepost door: magda | 30-09-15

Ik hoop Magda dat die andere dieren het konijntje aanvaarden, want dat is net als bij mensen. En kinderen daarbij......zou het eerst moeten zelf zien in zijn nieuwe thuis, allee ik hoop dat het een echte thuis mag zijn.
Al maar goed dat ze bij U een thuis hebben/ hadden gevonden.

Gepost door: greta | 30-09-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik hoop dat het konijn zich kan aanpassen in haar nieuwe thuis. Maar ik zal er niet naar vragen , het zou eens verkeerd moeten gelopen zijn. In elk geval heb ik mijn best gedaan om het beestje te verwennen met lekkere beetjes.

Gepost door: magda | 30-09-15

Nu zijn de kippetjes terug bij elkaar in de kippenhemel. Zielig toch als ze har vriendinnetje zo miste.
De poes Flappie daarentegen ziet er super gezond uit, ze heeft het daar goed bij jou en ze kijkt op de laatste foto ook vrolijk en guitig in de camera.

Gepost door: Mieke | 30-09-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, toen het ene kippetje ziek was ging het andere kippetje haar " verzorgen" zoals pluisjes wegpikken of haar poeps proper pikken... en ze bleef maar rond haar vriendinnetje draaien. Het verwonderde me dan ook niet dat ze treurde toen het stierf.
Van Flappy hoop ik dat ze zo tam wordt dat ik haar kan verzorgen en dan komt het zeker goed met haar.

Gepost door: magda | 30-09-15

De commentaren zijn gesloten.