03-10-15

rustdag en werkdag

Ik heb gisteren mezelf een dagje vrijaf gegeven en in de tuin alles laten liggen. Misschien kwamen de kabouters verder werken , zelf had ik er even genoeg van.  Eerst lang geslapen en dan uitgebreid koffie gedronken en krantje gelezen. Wat opgeruimd in huis en na het middageten  ben ik met een vriendin naar het buitenland gereden.
Vijf minuten rijden . Zonnig weer en rustig in de straten van Sluis. De bloemen in de bloembakken bloeien nog overvloedig en dat het  pompoenentijd is  is te merken aan de kardinaalshoeden die je kunt kopen!Het gebeurt niet veel dat het zo kalm is in de namiddag en dan nog op een zonnige namiddag. We liepen er niet alleen hoor, maar druk kon je het niet noemen. We deden onze boodschappen en daarna genoten we op een terras , zij met een ijsje  en ik koffie met gebak.

sluis.jpg

Vandaag  ben ik weer in gang geschoten en heb ik met de drukspuit het terras achteraan en het pad aan de achterdeur en naast de groentetuin afgespoten. Aan de kant van de groentetuin waar er minst zon komt groeide het mos dik tussen de stenen.

Deze morgen had ik een lange jeans aan , maar die heb ik na het eten geruild voor een halflange, hij was nat en modderig. Maar de halflange zat -toen ik klaar was -ook onder de modder. Dus vlogen die in de wasmachine. Mijn blote benen zijn gemakkelijker af te spoelen!!

Nu ben ik klaar met de opkuis in de tuin. Het gras is geverticuteerd en de paadjes en terrassen zijn afgespoten. Deze week heb ik ook een heleboel planten gesnoeid en vijf grote zakken met snoeisel naar het containerpark gevoed. Het enige grote werk dat er nog moet gedaan worden is de grote treurwilg snoeien. Opa leefde nog toen die zeker vier jaar terug helemaal gesnoeid werd. Maar dat is geen werk voor mij dat laat ik doen. Het kan ook nog wat wachten want de treurwilg verliest nog geen blaadjes en staat nog zo mooi groen met zijn slingerende takken die wiegen in de wind. Ik word er zowaar romantisch van als ik ernaar kijk :-)

En nu een rustige avond en morgen ben ik bij de vriendin uitgenodigd om te eten. Hopelijk kunnen we in het zonnetje zitten, haar terras ligt erg beschermd. Dus morgen wordt het een rustdag!!

 

drukspuit.jpg

19:38 Gepost in tuin, werken | Commentaren (12) | Tags: sluis, vriendin, drukspuit, tuin |

Commentaren

Goed dat jij jezelf eens vrijaf hebt gegeven!;-)
Ik zou dat beter ook eens doen..

Gepost door: cuisine celine | 03-10-15

Reageren op dit commentaar

@Celine, een rustdag daar was ik echt aan toe na een weekje in de tuin gewerkt te hebben. Ik heb me vandaag eens lekker laten verwennen.

Gepost door: magda | 04-10-15

Magda, die bespatte beentjes zijn schitterend, je hebt precies een legging aan. De riem moet er ook eens afgelegd worden natuurlijk, gelijk heb je dat je je vandaag laat verwennen en eten in het zonnetje zal misschien niet meer zo lukken maar genieten zal er wel bij zijn.

Gepost door: Mieke | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, wat helpt een lange jeans als die na een uurtje werken kleddernat is en koud aanvoelt aan je benen. Ik voel me met mijn beslijkte benen als een kind dat eens lekker in de modder heeft gelopen,hahaha! De lans erop en alles is weer proper
Neen de zon was te magertjes zodat het wat te fris was om buiten te zitten. Maar gezellig hebben we het gehad binnenshuis.

Gepost door: magda | 04-10-15

en dat afspoelen was meer dan nodig Magda

fijne zondagavond

Gepost door: willy | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, goedkope scrub voor de benen !! ;-)

Gepost door: magda | 04-10-15

Kardinaalshoeden kende ik niet, maar ik vind ze wel decoratief, zolang ze er de kardinalen niet bijleveren.

Gepost door: Benjamín | 06-10-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, hier noemen ze die pompoen kardinaalsmuts , maar in feite is de juiste benaming Turkse muts. Ah als het maar bij een pompoen blijft :-)

Gepost door: magda | 06-10-15

Ongelooflijk hoeveel groen je nu al kan weghalen uit je tuin. Alles wat je nu opruimt dat moet je volgende lente niet meer doen, en je tuintje kan zo de winter in.
Hier beginnen er pas bladeren te vallen, de treurwilg niet maar de amberbomen die laten al heel wat op de grond vallen. Jammer echt vuurrode kleuren en prachtig als de zon er nu zo doorschijnt, lijkt wel vuurwerk Magda.

Gepost door: greta | 06-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, alles wat kan gesnoeid worden snij ik al af. Dat is zeker werk gespaard voor volgend voorjaar! De herfst toonde zich van de ene dag op de andere bij de esdoorns op het voetpad. De bladerenzijn opeens in alle kleuren. De andere bomen staan er nog groen bij en de treurwilgen verliezen tot nu toe nog geen blaadjes. Ik heb het al anders geweten.

Gepost door: magda | 08-10-15

benen net zoals een veldcrosser :-)

Gepost door: fotorantje | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,haha ja daar lijken die benen wel op. Maar al dat slijk is ook een goeie massage om de bloesomloop te verbeteren: je moet al een stevige spons hebben om al dat slijk er af te krijgen :-)

Gepost door: magda | 10-10-15

De commentaren zijn gesloten.