06-10-15

Ook hier is de herfst gearriveerd ...

 

herfst.jpg

Toen ik deze morgen boven  door het raam keek zag ik bij de overbuur op het voetpad een  esdoorn die voor drievierde in herfstkleuren baadde!! Op de grond lagen er ook al een pak afgevallen bladeren. Dit was me de dagen ervoor niet opgevallen. Het zijn ook de enige bomen in de straat die ineens herfstkleuren hebben. Overal is alles in de tuinen nog groen. De rest zal nu ook wel vlug volgen.

Het was vandaag een regendag . Ik kon buiten niets doen en het was hoognodig om in de woning eens orde op zaken te stellen. Een hele week was ik in de tuin bezig geweest en had maar het hoogstnodige gedaan binnenshuis. Ik rekende op de poetshulp die vrijdag moest komen . Helaas had ze de buikgriep zodat het huis er bleef bij liggen. Ik heb die vrijdag de deur achter me dichtgetrokken en ben op stap geweest (naar Sluis) met een vriendin. Na een hele week in de tuin werken wilde ik wel eens wat anders doen dan het huis opkuisen. Maar de zaterdag heb ik verder gewerkt in de tuin met het afspuiten van terrassen en paadjes. Juist op tijd klaar want gisteren was het weer ook al niet denderend en vandaag regende het tot een stuk in de namiddag.

De zon brak door rond half vijf en het was buiten 19  °. Ik vond dat ik genoeg gepoetst had voor die dag. Ik ben begonnen om de living een flinke poetsbeurt te geven gaande van voile wassen, ramen wassen, alles afstoffen en de parketvloer wat inboenen. Meer dan de helft van de living heeft een grondige beurt gehad . Morgen de rest. Poes kan niet tegen mijn poetswoede en was het afgestapt en lag boven in een zetel in mijn bureau. hahaha!

Ik ben in de auto gesprongen en reed naar het Zwin (Nederlandse kant), heb een flinke wandeling gemaakt en mooie foto's getrokken van de dreigende lucht ( onweer was voorspeld, gelukkig dreven de wolken over),van de zonsondergang , van de zee. Het was een zeer lage eb. Ik voelde me te moe om tot aan de waterlijn te wandelen.
In elk geval deed het deugd om in de zachte vooravond deze wandeling te maken.

Morgen toon ik de foto's van het Zwin. Neen ik kon het gezonken schip niet zien in het Zwin , wel voeren er grote containerschepen voorbij. En de start om een dijk te maken aan de ingang van het Zwin om bij eventueel hoge vloed  de stookolie die op zee dreef  tegen te houden waren nog niet gestart.( ik hoorde dit deze avond op het nieuws)

Toen ik huiswaarts reed nog een foto van vers geploegde landerijen. De voren lagen nog te glimmen. Ik heb dit altijd een mooie afsluiter gevonden van een zomer waar allerlei gewassen op het land groeiden. Ik heb nog geweten dat nonkel Clement dit met paard en ploeg deed. Hij maakte er zijn werk van om mooie rechte voren te bekomen.

ploegen.jpg

22:31 Gepost in herfst, wandelen | Commentaren (8) | Tags: zwin, wandelen, herfst |

Commentaren

Een beetje poetsen, een beetje wandelen, een beetje genieten, een mooie manier om de herfst in te zetten, Magda. Maar het zal poes allemaal een worst wezen. :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 07-10-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn jaja poes komt boven water als ze ziet dat het poetsgerief opgeborgen is ,hahaha! Vandaag was het geen wandelweer, de hele dag grijs met af en toe wat lichte regen. Gelukkig heb ik er gisteren van geprofiteerd!

Gepost door: magda | 07-10-15

Het komt vanzelf, die herfst.. rustig afwachten maar! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 07-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de herfst komt als ze daar zin in heeft en het lijkt nu toch echt te gebeuren. Het grijze weer van vandaag doet de herfstkleuren nog beter uitkomen.

Gepost door: magda | 07-10-15

een wat aarzelende herfst Magda..

mooie foto heb je er bij geplaatst en veel labeur komt er nu niet meer bij te pas..

in de landbouw, bestaat voor alles nu wel een machine..

het zwin aan de Nederlandse kant, vind ik ook heel speciaal..

altijd krijg je er een ander beeld van

ik kijk al uit naar je foto's

groeten

Gepost door: willy | 07-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja vroeger moesten de mensen veel handenarbeid verrichten en ze waren fier en tevreden als al het werk klaar was. Nu gaat het allemaal in een handomdraai en dan klagen ze nog steen en been dat ze veel werk hebben en weinig verdienen.
Ik vind het Zwin aan de Nederlandse kant veel mooier om er te wandelen of te fietsen op de grindweg tot aan Cadzand bad.

Gepost door: magda | 10-10-15

Je had je wandeling meer dan verdiend Magda. De herfst begint nu inderdaad in al haar hevigheid door te breken. Er is voor alles een tijd en gelukkig maar.

Gepost door: Mieke | 07-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het leuke is dat elk seizoen weer een verrassing is. Het brengt afwisseling in ons leven.

Gepost door: magda | 10-10-15

De commentaren zijn gesloten.