12-10-15

Zoute Grand Prix

Na onze wandeling in Het Zwin reden we naar huis om te eten. We waren een paar uur weg geweest en het was al na tweeën toen we aan tafel zaten. We hadden het zo druk met bijpraten dat we pas een paar uur later in de gaten kregen dat we moesten voortmaken wilden we nog de aankomst zien van de autorally voor Old timers.

Van donderdag 8 tot zondag 11 oktober was er de jaarlijks Zoute Grand Prix voor exclusieve wagens en Old Timers.  Verleden jaar heb ik ook over deze happening geschreven. ( klik)
Wetende dat het ontzettend druk zou zijn reed ik met de auto tot aan de zeedijk maar ver genoeg van het gebeuren.
We zouden er een wandeling op de zeedijk aankoppelen. Gezien we voorbij het kunstwerk van Wim Tellier  op het strand vòòr het Casino(klik) wandelden namen we daar eerst een kijkje.

pauline.jpg

We wandelden verder en zagen dat de strandcabientjes grotendeels afgebroken waren. De strandbars stonden nog overeind en op zo'n mooie weekenddag trokken ze nog veel volk.

pauline1.jpg

De mensen die hielpen bij deze happening waren goed herkenbaar evenals de auto's die gasten af en aan voerden.

pauline3.jpg

We hadden ons tijdstip ( toevallig) goed gekozen. De auto's kwamen juist toe van de rally. En toen we er eentje op de foto wilden zetten poseerde de chauffeur heel gewillig. En nadat hij zijn wagen geparkeerd had trakteerde hij Pauline op een glaasje champagne en moest ik zorgen dat ze er goed op stond. De fotograaf van dienst viel erbuiten :-( . Poseren met een vol glas en er niet van drinken? dat was niets voor Pauline. Hup en de champagne was binnen :-)

pauline2.jpg

Een greep uit de auto's die we zagen

pauline4.jpg

pauline5.jpg

pauline6.jpg

pauline7.jpg

Ik ben geen kenner maar dit zou een heel oude Bentley zijn. Een monsterwagen zo groot. Ik kreeg die niet op één foto( wegens teveel passage)!!

pauline9.jpg

pauline10.jpg

De snelle wagen van de vroegere Rijkswacht misstond hier niet!! Veel dure wagens stonden op een podium op de zeedijk en in de Kustlaan.

pauline12.jpg

Nadat al deze wagens de tribune gepasseerd waren parkeerden ze allemaal in de Kustlaan die omzoomd was met pakken stro. De straat was alleen toegankelijk voor  de deelnemers aan de Zoute Rally. Je kon op je gemak door de straat wandelen en de wagens bewonderen en bekijken.

pauline13.jpg

pauline8.jpg

Is dit geen schattig wagentje( stond bovenop een strandcabine) en de elektrische golfkarretjes zag je overal ! We hadden er beter eentje gevraagd om ons terug te voeren naar mijn democratisch karretje.
Met nog een tussenstop om iets te drinken geraakten we na drie uur slenteren en staan kijken terug aan de auto. Ik heb haar dan maar naar huis gevoerd. De trams reden vanaf 20 uur maar om het uur!! IN elk geval was het een dag die we niet vlug zullen vergeten.

pauline11.jpg

Wil je nog meer mooie wagens zien? Duw dan eens op :klik

 

Commentaren

Ik heb op klik geduwd dat zijn nogal auto's dat moet nogal een bedoening geweest zijn
Je kent meer van bloggen en pc als ik,: ik zou niet weten hoe ik dat zou moeten doen die klik en dan ineens zo veel foto's

Gepost door: Merel | 12-10-15

Reageren op dit commentaar

@Merel,ik stuur je een mailtje. Is niet moeilijk.
Die vier dagen is Knokke-Heist overspoeld geweest. Ze schatten op 100 000 bezoekers. Ik ben gisteren naar een vriendin in Brugge gereden. Hier was het niet te doen . Rijen en rijen auto's die aanschoven om de stad binnen te rijden en 's avonds in omgekeerde richting. Het mooie weer heeft er ook voor gezorgd dat het niet enkel voor die Grand Prix was dat de mensen naar de kust kwamen. Een mooier slot van een mooi seizoen kan het gemeentebestuur zich niet wensen.

Gepost door: magda | 12-10-15

Reageren op dit commentaar

Ieder zijn meug natuurlijk, maar vertoon van druipende luxe heb ik net zo nodig als een gat in mijn kop.

Gepost door: Benjamín | 13-10-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,als ze toch zoveel geld hebben om een fortuin aan een auto te hangen dan doen ze maar voor mijn part. Beter dat dan in wapens te investeren. Daarenboven kan ik dan ook nog gratis meegenieten van al die mooie cars! Want ik zie het toch graag.

Gepost door: magda | 13-10-15

Het strand krijgt al meer een winters uitzicht zonder die cabines. Schone bakskes zagen jullie! Wel triest dat er geen glaasje champagne afkon voor de fotografe, dure wagen en toch vrekkige eigenaar :-)

Gepost door: bea | 13-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, had ik mijn hand uitgestoken dan kreeg ik zijn glas, maar ik bedankte ervoor( hij had er nog niet van gedronken). Zo te zien had hij er al genoeg op. Achter hem vloeide deze drank rijkelijk! De jongen die naast hem zat had er maar te halen. De reden van al die champagne? Die waren ook sponsers van de Zoute Grand Prix

Gepost door: magda | 13-10-15

Reageren op dit commentaar

Er is toch altijd veel te zien in Knokke hé Magda, had dit evenement op TV gezien. Heb je Matthias Schoenaerts niet gespot, naar het schijnt was hij daar ook. Autootjes kijken vind ik ook leuk, vooral die speciale modellen en zolang ik ze niet moet betalen heb ik daar geen bedenkingen bij.

Gepost door: Mieke | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik heb Matthias niet gezien maar wel het autootje. Alle auto's stonden na de prijsuitdeling in de kustlaan geparkeerd. Gezien de straat autovrij was kon je er rustig in wandelen en naar al die karretjes kijken. Ik zie liever die oude dan die dure bolides. Ik kan daar echt van genieten. En als die mensen daar het geld voor over hebben en het kunnen betalen , is dat mijn zaak niet. Je hebt van die mensen die daar kunnen over leuteren... elk doet toch wat hij wil. Ik denk dat het meer een soort afgunst is. Je moet maar eens zeggen dat je in Knokke- Heist woont of ze antwoorden je " waar al die dikke nekken wonen". Dan krijgen ze van mij als antwoord " die dikke nekken zijn bijna allemaal inwijkelingen. Er wonen hier ook mensen met een normale nek"

Gepost door: magda | 15-10-15

Er staan inderdaad een paar pareltjes tussen. Natuurlijk voor onze portemonee als je Knokkenaar met een normale nek zijt ;-)
Toch een streling voor het oog. Want al heb ik geen dikke portefeuille kan ik toch genieten van mooie dingen. Ik ben niet hebberig en gun het die het kunnen doen.

Gepost door: Emmy | 17-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik bedoel natuurlijk niet.

Gepost door: Emmy | 17-10-15

@Emmy, van zo'n auto's kunnen wij maar enkel dromen en als die mensen daar het geld voor hebben, hebben ze gelijk dat ze ermee rondrijden. In elk geval ik zie die oude auto's graag en je ziet dat zij die ermee rijden niet enkel hun portemonnee hebben opengedaan maar er ook van genieten.

Gepost door: magda | 20-10-15

De commentaren zijn gesloten.