13-10-15

Nog eens naar het Zwin

 

Ik had vandaag bezoek van mijn schrijfzoon Marc vergezeld van een gepensioneerde  opvoedster die met hem in contact is gebleven. Voor hen die niet weten wat schrijfzoon betekent haal ik een tekst aan die ik in een vroeger logje al schreef hierover:

"Vele jaren terug vroeg mijn vriendin die als  maatschappelijk assistente in een instelling voor meerderjarig gehandicapten werkt in Lokeren of ik de taak van schrijfmoeder wilde opnemen voor een zwak begaafde man. Hij had geen familie meer en het zou voor hem heel goed zijn als er iemand zo nu en dan een kaartje stuurde of een brief schreef. Hij kan wel niet lezen maar het feit  post te krijgen zou hem deugd doen. In de instelling lazen ze die brief voor en een voorgeschreven tekstje als bedanking stuurde hij dan terug op zelf handgeschept papier. Heel mooie briefjes en kaartjes heb ik al ontvangen van hem.
Na een heleboel wijzigingen in de statuten van hogerhand stapte Marc na een verblijf van 25 jaar in een instelling over naar het systeem van beschermd wonen.

Na al die jaren is er al regelmatig persoonlijk contact geweest met wederzijdse bezoekjes en vandaag kwam hij eens zelf naar de kust.
Jammer genoeg was het vandaag met 9° koud en de wind maakte het gevoelsmatig nog kouder. Hij wilde graag eens die zanddam zien in het Zwin want dat hadden ze getoond in het TV nieuws. Dus reden we na het middageten naar het Zwin. Wat een verschil toen ik er zaterdag wandelde met een vriendin. De wind was niet mals en een dikkere jas kon je goed verdragen , ik had zelfs mijn hoedje uitgehaald want zo'n koude wind is niet goed voor mijn toch al gevoelige sinussen..
Het gat dat ze gisteren gemaakt hadden om bij vloed het zeewater in het Zwin te laten stromen was alweer gedicht en je kon zelfs niet zien waar ze de opening hadden gemaakt.
Het water had zijn hoogste peil al bereikt en laag tij was al ingezet. Gelukkig maar, anders konden we niet verder wandelen omdat de golven tot tegen de duinen kwamen. We waren blij dat het strandpaviljoen open was om ons daar wat op te warmen met een kop koffie. Het was er voor een door de weekse dag erg druk, blijkbaar is het vakantie in Duitsland want je hoorde veel Duits praten.

marc.jpg

De zee was onstuimig en de wind ideaal voor de surfers die allerlei acrobatische toeren uithaalden.

marc1.jpg

Het was een koude dag maar de vreugde zien bij Marc dat hij op bezoek kon komen maakte veel goed.

Update:Ik kreeg vandaag foto's toegestuurd van Myriam die Marc vergezelde. Ik plaats er hier een paar waar Marc en ik opstaan. Hij zag het niet goed zitten met dat opkomende water tot aan de duinrand ! Een warme koffie in het strandpaviljoen was meer dan welkom.

 

schrijfzoon,marc,het zwin

 

 

22:58 Gepost in knokke, vrienden | Commentaren (16) | Tags: schrijfzoon, marc, het zwin |

Commentaren

Alle lof dat je dit doet en blijft doen.

Gepost door: Benjamín | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, blijven doen is het belangrijkste want voor die man ben je een beetje zijn familie. En ik zelf doe het graag. Het is een klein gebaar van mijn kant maar de dankbaarheid die je in ruil krijgt is zo groot. Normaal kan hij al alleen met de trein komen( en hij kan ook assistentie vragen in het station) ,maar gezien er zoveel wijzigingen zijn de laatste tijd durfde hij het niet aan. Gelukkig was er iemand mee want het was weer van dat...

Gepost door: magda | 14-10-15

Wat een stralende lach heeft hij, je ziet dat hij genoot.

Gepost door: bea | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, inderdaad hij geniet ervan en is fier dat hij af en toe eens kan komen. Als we dan al de foto's opsturen toont hij die zo fier als een gieter aan de andere bewoners. Zelf ga ik ook af en toe eens tot ginder en gaan we dan in Lokeren wandelen.

Gepost door: magda | 14-10-15

Magda, wij kennen hem al zo'n beetje, je hebt al logjes over geschreven want gewoonlijk ga jij op bezoek he, En ik zie dat het hem geweldig goed deed om U terug te zien, en dan nog aan zee, je kon geen mooier plekje kiezen.

Gepost door: greta | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ja jij herinnert hem wel hé, maar voor nieuwe lezers wilde ik toch een beetje uitleg geven. Nu was het lang geleden dat hij tot hier kwam. Zijn situatie was veranderd van wonen in een instelling en dan alleen wonen in het systeem van beschermd wonen. Hij heeft wel begeleiding nodig maar het lukt hem wel ( velen voorspelden een mislukking ) met hulp van gemotiveerde begeleiders. Ach ik doe het graag en het ligt ook wel een beetje in de lijn van mijn opleiding. Het is een kleine moeite voor mij en je krijgt er zoveel voor terug.

Gepost door: magda | 14-10-15

Hij geniet van zijn dagje, jouw gezelschap is hem veel waard, dat kan je zo zien. Leuk dat jullie in contact blijven.

Gepost door: Mieke | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het is ongelooflijk hoe blij hij is met die contacten. Het is ook fijn dat er iemand mee is ( en die ik ook al lang ken) want Marc is geen grote prater zodat we altijd wel iets hebben om met hem over te praten.

Gepost door: magda | 14-10-15

Vrolijk foto's heb je gemaakt. Jullie hadden zeker erg koud. Brr... IK vond vandaag weer koud. Leuk dat jullie contact houden met de elkaar.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja het was koud gisteren maar vandaag is er misschien wat minder wind toch is het nog erg koud. Maar we hadden gisteren veel plezier en daar warm je jezelf aan hé!

Gepost door: magda | 14-10-15

Je bent ook zo'n bezige bij magda :

Gepost door: liliane | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, hoe kom je daar bij ,hihihi!

Gepost door: magda | 15-10-15

Ondanks de kou heb je Marc z'n hart weer verwarmd, Magda.

Gepost door: Fluwijn | 15-10-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, koud was het zeker die dag. Wat waren we blij dat het strandpaviljoen open was om ons weer even op te warmen. Niet te geloven dat het een paar dagen ervoor zo'n mooi weer was. Ja Marc was wat blij dat hij hier eens terug was.

Gepost door: magda | 15-10-15

je hebt er weer eentje blij gemaakt!
t was heel erg fris en aan zee zal dat wel bitter koud geweest zijn, iedereen is goed ingeduffeld zie ik

Gepost door: fotorantje | 16-10-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, het was die dag vooral in het Zwin erg koud en de wind sneed in je gezicht. Maar deugd deed het wel ,vooral omdat we halverwege konden binnengaan in het strandpaviljoen Voor Marc was het een feestdag, maar ook wij hebben ervan genoten.

Gepost door: magda | 20-10-15

De commentaren zijn gesloten.