16-10-15

Herfstweer

Het is totaal  ander weer dan zondag. Toen was het zo'n mooi en zonnig weer. Heel de dag is er een effen grijze hemel met af en toe een miezerig vlaagje regen. Geen weer om nog wat op te ruimen in de tuin en er valt momenteel ook niet veel op te ruimen.
Zoveel planten staan nog volop in bloei. De meest opvallende zijn de dahlia's . Dit jaar zijn  de meeste abnormaal hoog met enorme bloemknoppen. Het gevolg is dat ze ( zeker nu het regent) met die zware bloemknoppen naar beneden hangen.

Ik snijd er regelmatig af en leg ze in grote schalen. Dat herinner ik me nog van heel vroeger toen ik bij mijn tante Regina en nonkel Clement op de boerderij op vakantie was. De dahlia's bloeiden toen wel veel vroeger en tante vulde schalen met bloemen zoals ik nu doe. Het staat hier vol met vazen en schalen.
Is het geen weer om buiten te lopen , dan heb ik er toch plezier aan hier binnenshuis.
Ook is er één  datura die maar gele trompetten blijft voort brengen.

bloem.JPG

bloem1.JPG

bloem2.JPG

bloem3.JPG

bloem4.JPG

bloem5.JPG

Terwijl de dahlia's nog volop bloeien staan er op en naast een balk massa's paddenstoelen.
Zo kun je echt niet vergeten dat het wel degelijk herfst is!

bloem6.JPG

bloem7.JPG

 

 

18:36 Gepost in herfst, tuin | Commentaren (14) | Tags: herfst, tuin, bloemen, dahlia's |

Commentaren

Hier staan ook nog bloemen volop in bloei .

Gepost door: liliane | 16-10-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is wel leuk dat er nog zoveel bloemen bloeien ,maar een beetje zon ipv regen zou nog beter zijn!!

Gepost door: magda | 16-10-15

Reageren op dit commentaar

Hier blijven de rozen maar bloeien, constant nieuwe knoppen ook. Die knip ik af en zet ik binnen in een vaasje. Na een dag of twee staan die binnenshuis te bloeien. In de tuin ook paddenstoelen a volonté, wel geen variatie, al gelijke die op je eerste foto. kan het nog saaier? :D

Gepost door: bea | 17-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, de natuur is precies wat in de war. Bloemen bloeien opnieuw zoals de struiken met klokjes en de campanula's en zelfs goudsbloemen zie ik terug bloeien, zelfs bloeien er terug madeliefjes in het gras. De treurwilg die anders al pakken bladeren verliest vanaf einde augustus ,die heeft nog al zijn bladeren en maakt nog geen aanstalten om ze te verliezen. Aan de andere kant staan er zoveel grote paddenstoelen( en allemaal dezelfde, niet één met rode stippeltjes hihi)wat andere jaren niet het geval is. Tja dan denk ik wel eens "een scheut flinke vorst zou de natuur wel eens deugd doen"!!

Gepost door: magda | 17-10-15

Kijk eens hij bloeit nog in de herfst. Prachtig bloemen om te zien. Bij ons balkon bloeit ook nog. Toch is wel koud buiten. Ik dacht gaat eerder dood. Mooi niet dat vinden wel lekker weer om te bloeien.
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-10-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, planten zijn sterker dan je denkt en zolang het 's nachts niet vriest houden ze het nog vol. De grote haag rondom het huis houdt hier de wind nog wat tegen en die kan aan de kust nogal fel zijn. Dat maakt dat het hier koud aanvoelt. Op jullie balkon staan de bloemen ook nog wat beschut denk ik.

Gepost door: magda | 17-10-15

Prachtige bloemen heb jij nog om van te genieten, zowel binnen als buiten. Een leuk idee die schalen met de bloemen.
Nog een fijn weekend en tot gauw eens.

Gepost door: Emmy | 17-10-15

Reageren op dit commentaar

@Emmy, dat idee met de schalen komt nog van mijn tante. Altijd stonden er bij haar schalen met bloemen die op dat ogenblik bloeiden. Mooie reisverslagen heb je gemaakt! Tot gauw eens ,we moeten er werk van maken ;-)

Gepost door: magda | 17-10-15

Een mooie close-up van uw prachtig gekleurde dahlia's Magda. Doornappel is wel een opzienbarende plant die je van zomer tot in de herfst verder bloemen geeft.
Al koud geweest de laatste tijd, ga maar mijn kuipplanten stilletjes op een beschut plekje zetten, om ze binnenkort naar veiliger oorden te verhuizen
groetjessssssssssss

Gepost door: greta | 17-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, datura of doornappel kan echt mooi en lang bloeien en 's avonds verspreiden die een fel parfum. Ik had vier potten staan. Eentje is kapot gegaan en twee zijn er uitgebloeid . Maar die op de foto is maar pas beginnen bloeien einde september en produceert nu de ene bloem na de andere. Die is toch wel een beetje gemist van seizoen,hahaha! De dahlia 's zijn abnormaal groot en hoog dit jaar en zijn ook erg laat beginnen bloeien. Er komt precies geen einde aan. de struiken staan wel opgebonden maar die bloemstengels groeien zo hoog uit en zijn dan ook erg fragiel. In elk geval kan ik er binnen van genieten want buiten knakken ze door de wind gewoon omver.

Ja het is een vochtige koude en helemaal geen weer om buiten te lopen. Het miezerde om de haverklap vandaag en gisteren. Ik ben dan maar een klappetje gaan doen met een nicht van me in Maldegem. Ik ben een babbelgat maar zij nog een stuk meer!! Wie kan dat ook zo goed? hahahaha!

Gepost door: magda | 17-10-15

De bloemen doen het nog goed in de tuin. Vooral de dahlia's hebben het echt nog naar hun zin. Hier staan ze ook nog mooi recht en bloeien volop. Toen er een paar dagen geleden lichte vorst aangekondigd werd, heb ik ze een nachtje afgedekt, ook de eenjarige in pot.
Het goede nieuws is Magda, dat waarschijnlijk deze week, ik terug kan bloggen van mijn oorspronkelijke blog, had ondertussen een nieuw account en blog aangemaakt, maar de designs zijn volledig gewijzigd en ik kan niet goed mijn draai vinden. Het is de gewoonte hé. Skynet gaat nu mijn vroegere blogs naar het nieuwe account overzetten. Nog even geduld dan.
Ik wens je fijne week toe, geniet ervan. Groetjes

Gepost door: Chrisje | 18-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, fijn voor jou dat het uiteindelijk allemaal in orde zal komen. Je moet soms geduld hebben met skynet maar uiteindelijk helpen ze je toch. Ik zal met plezier terug langskomen om te zien hoe het met jou en je familie gaat!!

Gepost door: magda | 18-10-15

Dahlia's Magda, als kind vond ik dat zo'n prachtige bloemen maar mijn mama had er een hekel aan omdat ze een broeinest van ongedierte waren en als je ze binnen bracht liep er altijd wel één of ander insect over de tafel. Wat niet wegneemt dat die bloemen prachtig van vorm en kleur zijn. Mijn aronskelken krijgen zelfs nog constant nieuwe bladeren.

Gepost door: Mieke | 19-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ja dat is waar vooral "oorbeesten" kruipen uit de dahlia's. Ik probeer ze buiten even uit te schudden maar toch kruipen er nog uit de bloemknoppen. Ik laat de vaas daarom nog wat staan op het aanrecht.

Gepost door: magda | 20-10-15

De commentaren zijn gesloten.