18-10-15

wafels en buren bij kunstenaars.

wafels.JPG

Ik heb vandaag een nieuw recept uitgeprobeerd om wafels te bakken.  Cuisine Céline had een recept geplaatst waarbij je karnemelk gebruikt. Ik heb haar recept gevolgd en de wafels zijn héél lekker en luchtig.

Het was mooi weer en ik ben daarna met de auto naar Heist gereden waar " het bosje van Heist" terug open is na een grondige opkuisbeurt en vernieuwing van de speelweiden. Ik geloof dat alle bewoners daar vandaag hebben gewandeld. Het was er druk op de wandelpaden en er werd gefeest. Maar dat toon ik morgen.

Van daar ben ik naar het andere einde van de gemeente gereden. In de voormalige huizen van de Rijkswacht in de Oosthoek toonden kunstenaars hun werken. In het ene huis was er een kunstenaar die een verhaal van Ernest Hemingway voorlas over de stieren in Spanje die over de landerijen en wegen naar de arena werden geleid vergezeld van tienmaal zoveel ruiters! Een eenmaal in het dorp en in de arena brak het feest los in het dorp.  Daarna toonde hij een film over dit oeroude gebeuren.

In een tweede huis was er een verzameling van schetsen en tekeningen vnl portretten te zien van de plaatselijke Kunstacademie . De bewoonster had een deel van haar woning ontruimd om de mensen te kunnen ontvangen. Ik werd er door een dame ontvangen die voor het onthaal zorgde( ter verduidelijking de dame op de foto is niet de bewoonster van het huis). We voerden een geanimeerd gesprek met een hapje en een drankje. Wat bleek: haar zus woonde indertijd  twee huizen verder van mij, haar broer is een gekende fotograaf en haar vader was een bekende veelzijdige kunstenaar! Ik heb maar enkele foto's kunnen maken. In de kleine ruimtes was het veel te druk.
Ik heb in het kader van Buren bij Kunstenaars twee bijzondere bezoekjes afgelegd die me bij zullen blijven.

buren.jpg

 

Commentaren

Ik kan me goed in je verhaal inleven. En het overvalt je opeens, meestal op die manier kom je soms best leuke en onverwachte mensen en dingen terug tegen Magda die je echt bijblijven.
Maar dat van die stieren daar ben ik totaal tegen, zouden ze moeten afschaffen.

Gepost door: greta | 19-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat van die stieren die opgejaagd werden naar een arena was prachtig gefilmd met veel tegenlicht. En dan het hele dorp die de stieren en ruiters verwelkomden ,een en al chaos. Maar eenmaal die beesten de arena werden ingejaagd ben ik opgestapt... Of ze stierenvechten zouden tonen weet ik niet.
Die mevrouw was zo vriendelijk en ze bedankte me zo hartelijk voor het geanimeerde gesprek dat ze me omhelsde toen ik naar buiten stapte. De bedanking was wederzijds Dat gebeurt ook niet dikwijls dat je op zo'n kort moment zoveel gezamenlijke herinneringen kunt vertellen! Zoiets blijft je wel bij .

Gepost door: magda | 19-10-15

Jammer dat ook dit evenement zal moeten verdwijnen door het inperken van de provincies. Mooie foto's Magda en die wafels doen me watertanden, heb trouwens ook dat receptje van Céline afgeprint.

Gepost door: Mieke | 19-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, lekker die wafels, hoewel ik denk dat er mensen zullen zijn die de achtersmaak van karnemelk niet zo graag zullen hebben.
Denk je niet dat er altijd wel zo'n evenement zal blijven, zelfs als de provincies kleiner worden. De mensen tonen graag wat ze verwezenlijkt hebben.

Gepost door: magda | 19-10-15

Inderdaad die stierengevechten hadden al lang moeten afgeschaft worden.
De wafeltjes zien er lekker uit, brengt me op een idee op deze donkere dag. Weer wat calorietjes erbij he he .
Het goede nieuws is dat Skynet vandaag mijn blogs weer op de rails zette joepieee.
Fijne dag Magda. Nu ga ik wat veldsla plukken in de tuin, mijn man zaaide voor een hele kazerne ...

Gepost door: Chrisje | 19-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, dat is nu wel vlug in orde gebracht ! En nu maar weer bloggen !
Veldsla , ik heb er nog een beetje staan in de groentetuin. Ik eet dat ontzettend graag. In feite nog liever dan kropsla. En dan liefst de kortere versie.

Gepost door: magda | 19-10-15

De mensen zullen dat wel willen Magda maar de provincies zullen dit in elk geval niet meer subsidiëren.

Gepost door: Mieke | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, misschien kan het overgenomen worden door de lokale overheden. Er zijn ruimtes genoeg die daarvoor kunnen gebruikt worden. Nu verzamelen de Kunstenaars zich al in het cultuurcentrum, de sporthal...

Gepost door: magda | 20-10-15

De commentaren zijn gesloten.