19-10-15

Bosje van Heist

 Bij de inwoners van Knokke-Heist is het Bosje van Heist bekend als een stukje bos en een stuk duinengebied en vormt het de verbinding tussen Heist en Duinbergen. Het ligt pal aan de zeedijk. Ik vertelde er al eens over (klik) toen ik er met de kleinkinderen ging wandelen en er al begonnen was met opknappingswerken. In zo'n natuurgebied vraagt dit wel een beetje tijd. Nu de laatste hand is gelegd aan speelterreinen voor kinderen tot ongeveer 12 jaar werd er een plechtige heropening voorzien. Het mag gezegd het resultaat is mooi. Je merkt het verschil met het vorig logje waar ik over dit stukje natuur schreef.

bosje1.jpg

Ik vond met moeite nog een parkeerplaats in de omgeving van het bosje. Toen ik naar een ingang wandelde( er zijn verschillende toegangspaadjes) zag ik ontelbaar veel fietsen staan . Ik was er dus niet alleen!!! Van die drukte profiteerde ook de minigolf en de tearoom die daar tegen ligt.

bosje8.jpg

De paadjes liepen vol wandelaars en er waren ook veel gezinnen met kleine kinderen.

bosje9.jpg

bosje10.jpg

bosje11.jpg

De speelvelden hadden veel succes en zijn niet alleen mooi  om zien maar de speeltuigen lijken ook erg stevig.

bosje3.jpg

bosje4.jpg

Bij een heropening hoort ook een feest. In een gedeelte van het bosje waren tentjes opgesteld  en tafels en stoelen neergezet en een bandje speelde vrolijke muziek terwijl je iets kon eten of drinken. Voor oud en jong stonden ook oude volksspelletjes opgesteld.

bosje2.jpg

bosje.jpg

Eén van de paadjes in het duinengedeelte liep al slingerend naar de zeedijk toe.

bosje7.jpg

Ik wandelde een stukje langs de zeedijk  om dan aan de gebouwen in de verte de trappen omhoog te gaan en in het duingedeelte terug te wandelen naar het bosje zelf.

bosje6.jpg

bosje5.jpg

Nog een laatste blik op de duinen en ik stapte naar de auto. Ik wilde ook nog eens gaan Buren bij Kunstenaars.

bosje12.JPG

 

Commentaren

Dat speelterrein ziet er heel leuk uit...spijtig dat het maar tot 12 jaar is :D Ben nog eens teruggegaan naar het vorige logje, het verschil is opmerkelijk!

Gepost door: bea | 19-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, het eindresultaat oogt echt mooi en de speeltuigen zijn natuurlijk en niet afgelikt met allerlei kleurtjes of in plastiek. In het begin was er op FB en in plaatselijke krantjes enorm veel kritiek. De deelgemeente Heist voelde zich weer al eens achteruit gestoken en het gemeentebestuur nam alles af wat er in hun "gemeente" bestond... Je moet dan weten dat het bosje verwaarloosd was en de vijver ( nu een heel grote zandbak) vuil en vies was. Een ideale plek ook voor vieze mannen, door de grote ondergroei zag je niet ver vooruit. Ik ging er in elk geval in mijn eentje niet gaan wandelen. Toen werd alles kaal gezet en struiken en bomen werden gesnoeid en gerooid. Een golf van verontwaardiging steeg op. Zoals ik schreef vraagt het tijd eer alles weer hersteld is. Ik ben er zeker van dat al die kankeraars van toen nu met een big smile rondlopen! De gemeente was zo subtiel dat alle bewoners van Heist een uitnodiging voor de heropening in hun bus kregen... Ik niet want ik woon in een andere deelgemeente maar ik ben er wel naar toe gegaan omdat ik het eindresultaat met eigen ogen wilde zien. Mooi gedaan en nu zeer uitnodigend om er te wandelen met of zonder kinderen.

Gepost door: magda | 20-10-15

Soms zou ik nog wel eens klein willen zijn

Gepost door: Merel | 19-10-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik ook en gewoon maar genieten wat de dag brengt!

Gepost door: magda | 20-10-15

Dat ziet er me een heel tof bosje uit. Ik wist niet dat het bestond, maar nu ik dat wel weet, zal ik daar bij gelegenheid een keer gaan piepen, nieuwsgierig als ik ben.

Gepost door: Benjamín | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , met de kleinkinderen ben ik er al verschillende keren gaan wandelen. Zij vinden de paadjes in het duinengebied zalig om er te rennen en om...konijntjes te spotten! Zowel vanaf de zeedijk als vanaf de drukke Elizetlaan heb je er geen erg in dat het een mooi stukje natuur is.

Gepost door: magda | 20-10-15

Dat domein lijkt een beetje op onze Brielmeersen, Magda. Maar wij hebben hier natuurlijk geen duinen en geen zee.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , de Brielmeersen is groter en gevarieerder. In feite kun je het niet echt vergelijken. Het generaal Willemspark,de officiële naam, is een stukje natuurgebied dat een opknapbeurt nodig had en waar nu gezorgd is dat jongere kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Een pluspunt is dat er aan de rand van het Bosje tegen de straatzijde een tearoom-restaurant is met een minigolf en tennisbanen. Er is ook een heraangelegd veld om petanque te spelen. Overal staan veel zitbanken.

Gepost door: magda | 20-10-15

mij wel bekend Magda

vroeger parkeerde ik me daar vaak langs de grote baan, maar dit lukt me nu niet meer

een mooi stukje natuur, dat heel wat toeristen ten onrechte links laten liggen...

alhoewel je foto's het tegendeel laten vermoeden

prettige dag

Gepost door: willy | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vond nog een plaatsje langs die drukke baan. In de zomermaanden kun je daar omzeggens nooit een vrij parkeerplaatsje vinden. Dit stukje natuur was een tijdlang verwaarloosd, maar nu heeft de gemeente hun hun best gedaan en is het fijn om daar een wandelingetje te maken.

Gepost door: magda | 20-10-15

Ziet er gezellig uit, kinderen zullen er graag ravotten. Bij jullie in de buurt valt er toch veel te beleven, dat kan je niet zeggen in het Hageland, al doen ze de laatste jaren wel hun best. Het zijn mooie foto's Magda, al zie je dat ook aan de kust de herfst haar intrede deed.
De natuur is terug naar af ...

Fijne avond verder.

Gepost door: Chrisje | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ja dat mag gezegd worden : De gemeente doet veel en niet enkel voor de toeristen. Want op die heropening waren het overwegend de mensen uit de streek. Ik kwam in elk geval héél veel bekenden tegen! En animatie was er in overvloed maar ik heb er heel wat gemist omdat ik pas in de namiddag ben gaan kijken :straatmuzikanten, steltlopers... En dan al die tenten waar je iets kon eten en/drinken. Het weer was deze keer geen spelbreker.

Gepost door: magda | 20-10-15

Ziet er heel mooi en netjes uit, toch een vereiste als je je kinderen daar laat spelen, tof dat ze er een heropening van maakten, een echt feest voor groot en klein.

Gepost door: Mieke | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik hoop dat de mensen zelf de inspanningen van het gemeentebestuur zullen waarderen en respect zullen hebben voor wat er verwezenlijkt is.

Gepost door: magda | 20-10-15

Jullie hebben vermaakt. Leuk dat kinderen lekker aan spelen zijn. Dan houd het koest. Wat leuk dat heropening is. Dan kunnen veel plezier hebben. Mooie foto's heb je gemaakt. Ik vind dat bij jullie in de buurt veel te doen is. Gezellig!!

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, inderdaad de gemeente doet veel voor de toeristen die onze badstad tijdens de vakantiemaanden en de weekends overspoelen , maar zorgt ook voor de eigen bewoners. Door het goeie weer waren er veel bezoekers. In een plaatselijke krant stond dat er wel 5000 mensen zijn op afgekomen

Gepost door: magda | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

Dat is zeker heel veel. 5000 mensen is daar toen gegaan. Wat leuk.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-10-15

je ziet dat er iets te doen was, wat een drukte
gelukkig ook wat verstilde paden verderop

Gepost door: fotorantje | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat is meestal zo bij een opening van iets hé. Iedereen wil er bij zijn. Er was ook veel animatie ,muziek en drank en eten. Maar anders is het daar wel kalmer. Ik hoop dat de speeltuinen veel zullen gebruikt worden want dat is toch de bedoeling van het bosgedeelte( ach een echt bos kun je het niet noemen, laat ons zeggen dat er een duinengedeelte is en een bomengedeelte ;-) )

Gepost door: magda | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.