21-10-15

verstelwerk

naaien.jpg

Wat kun je  doen op regenachtige dagen? De naaimachine boven halen en verstelwerk doen.
Ik ben al twee dagen bezig met badhanddoeken nieuwe boordjes aan te naaien omdat die gerafeld waren, gaten in jaszakken dicht naaien, drukknopen naaien aan jasjes die geen sluitingen hebben. Bij eentje heb ik siersluitingen aangenaaid. In de zomer is dit lekker zo'n los jasje maar nu wil ik die toch een beetje dicht kunnen doen .

De jasjes zijn van mij maar de rest is van de kinderen. Jaja ze zijn bezorgd dat ik me met zo'n weer zal vervelen. Hoe kunnen ze dat nu denken ! Knipogen 

 

naaien1.jpg

De tijd vloog voorbij met een muziekje op de achtergrond en een kopje thee met koekje bij de hand.

naaien,verstelwerk

19:03 Gepost in werken | Commentaren (18) | Tags: naaien, verstelwerk |

Commentaren

Af en toe haal ik ook mijn machine boven Gerda, ik kijk daar zelden naar uit maar ben altijd zo content als ik weer een paar kledingstukken gered heb.

Gepost door: Mieke | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik kon het niet meer aan zien hoe de grote badhanddoeken bij mijn dochter gerafeld waren. Het is wel een heel werk om daar een biais lintje aan te naaien: eerst met kopspelden , dan driegen en daarna pas naaien. Nu kan ik die jasjes van mij zonder sluiting toch nog gebruiken , anders blijven die liggen tot volgende zomer . Zoals je zegt weer een paar kledingstukken gered, hahaha!

Gepost door: magda | 21-10-15

ik denk dat ze beter weten Magda..

en ze mogen zich gelukkig prijzen, dat je dit doet

een aangename avond gewenst

Gepost door: willy | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ze weten wel dat ik dit graag doe voor hen en dat ik het nog kan doen !! Voor jou ook een fijne avond. Ik ga het er na al dat naaien ook eens van pakken.

Gepost door: magda | 21-10-15

Als zoon van een kleermaker kan ik behoorlijk met naald, draad en zelfs een naaimachine overweg, maar het gebeurt zeer zelden dat ik iets verstel. Weggooien is ook iets dat ik goed kan.

Gepost door: Benjamín | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, foei foei, dat heb je van je vader zeker niet geleerd. Ik ben geen weggooier en als het te doen is "repareer" ik.

Gepost door: magda | 21-10-15

Dat is zeker heel leuk werk. Wat leuk dat handdoek maakt. Je bent zo handig in zo te zien op de foto's. Heerlijk achtergrond muziek erbij. Thee erbij genomen. Och.. ik ga zo lekker bakje thee maken.
Fijne avond.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline , ik ben handig met de naaimachine maar ik ben helemaal geen naaister. Zo kan ik geen kleren maken bijvoorbeeld. Maar al die kleine klusjes van gaten repareren, broeken inleggen , zo als nu gerafelde handdoeken weer toonbaar maken. Ik heb vroeger al mijn glasgordijnen en overgordijnen zelf gemaakt ook voor de volwassen kinderen. Maar dat doe ik nu niet meer.

Gepost door: magda | 22-10-15

Dat zijn echt klusje voor als het weer wat minder is. Moet hier ook af en toe gebeuren, ik laat het meestal wat samenkomen ... en als ik dan eens echt zin heb, begin ik eraan.
Meestal zie ik er wel tegenop hoor, ben niet zo een handige naaister, maar als ik wil, kan ik het wel hi hi hi

Gepost door: Chrisje | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik zie daar ook dikwijls tegenop om eraan te beginnen. Maar als de kinderen dan echt iets nodig hebben dat hersteld moet worden dan verzamel ik alles en eenmaal begonnen doe ik door tot alles aan de kant is! Ik schreef het al bij Ferry&Jacqueline dat ik niet een echte naaister ben. Eerder een repareernaaister,hahaha!

Gepost door: magda | 22-10-15

Magda, Ik heb snit en naad gedaan (had nog een jaar te doen om regentes maar zag dat niet zitten) en jaren in de Haute couture gewerkt, altijd mijn eigen kleding ook dat van de kinderen zelf gemaakt. Met gevolg iedere keer dat ik iets nieuw koop gegarandeerd er iets aan veranderd moet worden omdat het niet echt naar mijn zin is . Ik heb dan ook een naai en strijkt kamer waar ik geregeld in vertoef.

Gepost door: liliane | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,jammer dat je zover woont ,ik zou wel eens binnen springen met naaiwerk. Ja dat is zo ,als je iets nieuws koopt is er altijd wel iets dat niet helemaal past. Soms kan ik het zelf wat verhelpen maar meestal moet je dan verder zoeken tot je iets vindt dat beter past. Maar jij kunt dat en dan zou ik bij jou komen en dan kunnen we samen eens gezellig babbelen :-)

Gepost door: magda | 22-10-15

Een ideaal werkje om op een regendag te doen. Soms komt de naaimachine hier ook op de keukentafel terecht om een herstelling(kje) te doen. Ik ontzie het mij meestal maar eens ik bezig ben vind ik het dan jammer dat ik niet meer had :-) Koffie, thee of andere drank zet ik niet te dicht bij mij als ik bezig ben....veel kans dat ik nog een was zou mogen draaien ook :D

Gepost door: bea | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat ervaar ik ook. Eraan beginnen met een "lang gat" en dan het spijtig vinden dat die hoop verstelwerk is afgewerkt .
Is inderdaad niet verstandig om thef of koffie of wat dan ook dicht bij je naaimachine te zetten. Ik heb het al voorgehad dat er iets in het kopje terecht kwam en dan is wassen het gevolg :-)

Gepost door: magda | 22-10-15

weinig kans dat jij je zal vervelen hé :-)

Gepost door: fotorantje | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , hoe kom je daarbij :-)

Gepost door: magda | 22-10-15

Eindelijk ben ik er terug Magda, ja computerproblemen...... O wat heb je een mooi theeservies! Echt geen weer om buiten te werken, maar er komen nog mooie dagen, zoals vandaag, zelfs de zon scheen eindelijk weer eens.

Gepost door: greta | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het is inderdaad geen mooi herfstweer. Elke dag grijze lucht ,soms wat regen. Zon zien we maar weinig. Maar elke dag dat het niet regent ben ik een uurtje soms wat langer bezig in de tuin: planten snoeien en struiken inkorten. Zo ben ik nog eens buiten want ideaal is het niet om te wandelen. Het is vochtig weer en dikwijls hangt er lichte nevel. Niet goed voor mijn sinussen. Ik ben er al zo gevoelig aan.
Ik heb drie verschillende kannetjes voor twee kopjes thee. Dus als er theevisite is , heeft ieder zijn eigen kannetje !

Gepost door: magda | 23-10-15

De commentaren zijn gesloten.