22-10-15

De herfst zet door

 

Na twee dagen passief werken binnenshuis aan de naaimachine, ben ik vandaag actief buiten gaan werken! Van dat stilzitten krijg ik een "vierkant gat" dus wat los schudden was noodzakelijk , Knipogen

Eventjes klaarde het na de middag op en het was zelfs zacht  met een temperatuur van 13 °. Na de middag was ook de wind wat gaan liggen. Ideaal weer om in de tuin nog wat planten af te snijden. Ik heb een paar tuinzakken gevuld met planten die uitgebloeid waren en struikjes waar de bladeren begonnen af te vallen te kortwieken. De hosta bladeren kleuren mooi geel maar straks is het een vieze troep en ik ruim ze liever nu op. Ik voelde me niet eenzaam in de tuin want overal hoorde ik rondom mij werkzaamheden zoals het eentonig geluid van het zagen van hout, heggenscharen en zelfs een grasmachine. Ik hield het bij een snoeischaar, hark en borstel. Drie tuinafvalzakken zijn gevuld. Als het morgen ook zo'n weer is doe ik nog wat verder. Een paar uurtjes, niet langer. Dit vochtige en nevelachtig weer is niet ideaal voor mij. Vlug last van sinusachtige toestanden. 

tuinzakken.jpg

Deze morgen zat ik nog rustig een kopje koffie te drinken en mijn krantje te lezen, toen ik -nog wel veraf- een bekend geluid hoorde: de veegmachine.
Ik zat nog in mijn peignoir, maar dat kon me niet schelen. Ik greep een harde veegborstel rende naar het trottoir en veegde de massa bladeren die op het voetpad lagen in de goot. De esdoorns verliezen opeens massaal hun bladeren en dat zorgt voor gladde toestanden op het voetpad. Ik zou niet willen dat één van de buren zou uitglijden .

Nog geen vijf minuten later kwam de veegmachine langs!

veegmachine.JPG

Mooi die goudkleurige bladeren van de esdoorns.
Zo jammer dat ze zo vlug hun bladeren verliezen.

esdoorn.JPG

19:35 Gepost in herfst, tuin, werken | Commentaren (14) | Tags: herfst, bladeren, tuin, veegmachine |

Commentaren

Als je een tuin hebt, is er altijd wel wat te doen, het ganse jaar rond.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik denk dat jij daar ook wel iets van af weet :-)

Gepost door: magda | 22-10-15

Je hebt goed gewerkt

Gepost door: Merel | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik was tevreden met wat ik gedaan heb. Ik leer alles een beetje te doseren,moet ook wel .Ik ben geen 3x7 meer :-)

Gepost door: magda | 22-10-15

Zo je bent aardig druk bezig geweest in de tuin. Dat moet ook gebeuren. Voor de winter moet weer schoon zijn in de tuin. In de straat word ook goed bijgehouden.
Herfstbladeren vallen gauw uit de boom. Dan krijg je zo troep van. Zo het is weer schoon.
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, als het niet regent dan doe ik elke dag een beetje opruimwerk. Zo ben ik nog even in de buitenlucht en het is ook werk gespaard in het voorjaar. Hier hebben we geen zon gezien. Grijs weer ,maar niet koud en praktisch geen wind.

Gepost door: magda | 23-10-15

sommigen vergeten wel eens voor hun eigen deur te vegen Magda :-)

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, er zou minder miserie zijn in de wereld als ieder voor zijn eigen deur zou vegen hé!

Gepost door: magda | 23-10-15

Opgeruimd staat netjes, Magda en zo ben je ook meteen van je "vierkant gat" verlost. :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, tja de kinderen vragen me wel eens wanneer ik het rustig zal houden. Zij moeten het juist zeggen. Ze hebben alle drie een beetje van hun moeder, hahahah!

Gepost door: magda | 23-10-15

Dat zouden ze hier eens beter ook doen, met zo'n veegmachine langskomen, maar dit is enkel voor midden in het dorp, maar gisteren donderdag was het hier weer lichte regen, maar vandaag scheen eindelijk de zon. Zijn ook bezig alles aan het opruimen wat kan, maar jij bent al heel goed bezig zie ik.
groetjessssss

Gepost door: greta | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, hoedje af voor de gemeente die ervoor zorgt dat de veegmachine vanaf de herfst veel langs komt . Het hele jaar door worden de straatkanten gereinigd maar nu is het bijna wekelijks. Daar hebben ze ook wel hun een reden voor: geen verstopping van de rioolputjes !! Af en toe komt er ook een firma langs die de rioolputjes komt leegzuigen. OP dat vlak is er een voorbeeldig bestuur.

Gepost door: magda | 23-10-15

prachtig dat goudgeel, mooie kleuren
weinig kans dat jij een vierkant gat krijgt Magda

Gepost door: fotorantje | 24-10-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja die kleuren zijn erg mooi hé, maar het is zo jammer dat ze nu in massa afvallen. Jaja ik wil zeker vermijden om een vierkant gat te krijgen ,hahaha!

Gepost door: magda | 24-10-15

De commentaren zijn gesloten.