23-10-15

Filmavond.

Vanaf nu gaan wij Senioren tot het lente wordt af en toe samen een film bekijken. Deze keer was het Brabançonne.

De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort op het podium heeft Elke, dochter van dirigent Jozef, een idee om alsnog hun finale te redden: de fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Walen.

Er spelen Vlaamse en Franstalige acteurs mee en het verhaal reikt over de taalgrens. Het gaat over de rivaliteit tussen een Vlaamse en een Waalse harmonie, die allebei deelnemen aan een Europese wedstrijd. Bovendien ontspint er zich een romance waardoor er ook een Romeo & Julia-element in zit (internet).

Het is een romantische muzikale komedie, wat niet wil zeggen dat er de hele tijd wordt gezongen. Een film waar je eens heerlijk kunt lachen met absurde situaties !

1011098_fr_braban_onne_1413888101893.jpg

22:28 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (6) | Tags: filmavond, senioren, brabançonne |

Commentaren

Altijd leuk om zo samen met kennissen de lange winteravonden door te komen. Nog veel amusement.

Gepost door: Chrisje | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, samen naar een film kijken is nog zo leuk. Halverwege een pauzeke om een drankje te bestellen (filmavond gaat door in de sporthal in Westkapelle) en dan kan er wat commentaar geleverd worden.

Gepost door: magda | 24-10-15

Film, zelden dat ik er naar kijk.
Ze worden allemaal stinkend rijk, dus zouden ze allen samen, beter een deel ervan besteden aan een betere wereld voor die die het nodig hebben.

Gepost door: roy | 24-10-15

Reageren op dit commentaar

@Roy, ergens heb je wel gelijk! Maar dan mag je ook niet naar voetbal kijken want die enkele shotters worden ook stinkend rijk!!

Gepost door: magda | 24-10-15

Lijkt me een leuke film. Ik ben geen bioscoop liefhebber maar thuis, op dvd, zou ik hem wel bekijken.

Gepost door: bea | 24-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea,naar een cinemazaal ga ik nooit, het geluid staat steeds te sterk voor mij en ik kom erbuiten met hoofdpijn. We bekijken samen een film die geprojecteerd wordt van een dvd.
Er is niemand anders dan de senioren. Best gezellig.

Gepost door: magda | 24-10-15

De commentaren zijn gesloten.