24-10-15

Hoe zou het met poes zijn?

Toen mijn vriendin en ik in het Kasteelpark van Loppem(klik) gingen wandelen, kwam er bij het binnenkomen op het kasteelterrein een gitzwart poesje al miauwend op ons af. Het was graatmager en  heel tam. Mijn vriendin liep er al vlug mee rond in haar armen en ik zocht ondertussen in mijn handtas naar iets eetbaars. Ik vond nog een koekje . Beetje bij beetje slokte het beestje het binnen.

Op dat ogenblik kwam er een jonge vrouw van achter de zijgevel van het kasteel . We vroegen of het poesje op het kasteel woonde. Blijkbaar niet. Zij ging het beestje halen op het grasveld waar het onafgebroken liep te miauwen en vroeg of we even bij het poesje wilden blijven. Zij zou om eten gaan.

Ondertussen nam mijn vriendin een foto van mij en het poesje wilde blijkbaar ook op de foto!
Toen de vrouw terugkwam met een schoteltje melk en droog voer van haar hondje,  ging de jonge vrouw op het terrasje zitten. Ondertussen slokte het beestje het eten binnen en slabberde  het schotelde melk leeg. Daarna ging het voldaan languit in het zonnetje tegen de struiken liggen .

Wij wandelden toen verder  en bij onze terugkeer was noch de jonge vrouw noch de poes te zien .
Zegt de vriendin aan de telefoon gisteren, " zouden we nog een keertje in het Kasteelpark gaan wandelen om te zien of het poesje er nog rondloopt?"

poes1.JPG

poes.JPG

poes2.JPG

poes4.JPG

poes3.JPG

 

 

Commentaren

volgens mij is ze er nog

Gepost door: merel | 24-10-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik hoop het!

Gepost door: magda | 25-10-15

En ...
Fijn weekend Magda.

Gepost door: Chrisje | 24-10-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik hoop dat het daar een thuis heeft gevonden. Voor jou een zonnig weekend! Hier is alvast de zon van de partij!

Gepost door: magda | 25-10-15

Het poesje heeft het hart van je vriendin gestolen :-) Kan er mij wel iets bij voorstellen. Zo'n klein hongerig beestje, ik zou moeite gehad hebben om het niet mee te nemen, compasieuse softie die ik ben.

Gepost door: bea | 25-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, zo'n tam beestje. Je hart smolt. Meenemen was geen optie? Ik zag ons al zitten in de auto met een poesje die misschien niet te braaf zou blijven in de auto! Daarenboven verzorg ik buiten Vlekje al een "buiten" poes, er kan echt geen andere poes meer bij.

Gepost door: magda | 25-10-15

Deze poes is wel erg mager. Hij/zij had wel erg honger. Zeker verdwaald of gedumpt. Ik vind zo zielig. Hopelijk vind nog baasje tegen. Misschien had je beter dierbescherming op te bellen. Arme poes. Het is mooie poes.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 25-10-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik denk wel dat die mevrouw het poesje zal geadopteerd hebben. Ze haalde toen zelfs al onmiddellijk eten en drinken voor het beestje. Ze bleef ook nog een hele tijd samen met het poesje op het terras zitten . Bij de dierenbescherming maken ze vlug korte metten met een poes als er niemand om komt en daarom belden we ook niet.

Gepost door: magda | 25-10-15

Dat had blijkbaar al lang niet meer gegeten.

Gepost door: liliane | 25-10-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het was graatmager en had toch nog een glanzende pels. Die heeft zich te pletter gevreten. Hopelijk zonder gevolgen.

Gepost door: magda | 25-10-15

Ocharme het poesje, poezen vinden wel meestal hun stekje maar toch een kitten is toch ook iemands kindje he

Gepost door: Mieke | 28-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik denk dat het poesje wel zal opgevangen worden door die vriendelijke dame die in het kasteel verbleef zoals ze zelf vertelde. Het was graat mager maar zag er wel niet verwaarloosd uit.

Gepost door: magda | 28-10-15

mooi beestje, gelukkig iemand van de buurt die eten brengt

Gepost door: fotorantje | 30-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.